Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 04 30

Eurolygos vadovo liaupsės: „Lietuva ir Balkanai – fundamentalios šalys“

Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu davė interviu Ispanijos leidiniui AS, kuriame išskyrė Lietuvą kaip ypatingą krepšinio vietą.
Jordi Bertomeu
Jordi Bertomeu / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Mūsų šalį J.Bertomeu iškėlė kalbėdamas apie Eurolygos plėtrą į skirtingus regionus. „Mes domimės galimybėmis plėstis į skirtingus regionus. Balkanai ir Lietuva yra fundamentalios šalys. Šios valstybės išugdo talentus, kurių neina atsisakyti. Turime sustiprinti Vokietiją, Prancūziją, Italiją ir Britaniją“, – sakė Eurolygos galva.

J.Bertomeu vėl daug dėmesio skyrė FIBA reikalams ir pažymėjo, kad krepšinio negalima lyginti su jokiu kitu sportu, nes „NBA aiškiai yra sistemos viršūnėje“.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Jordi Bertomeu
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Jordi Bertomeu

2018-19 metais Eurolygoje žais 18 komandų, o turnyras baigsis savaite vėliau. Po finalo ketverto bus žaidžiamas olimpinis atrankos turnyras, kas gali reikšti keblumus rinktinėms, norinčioms keliauti į Tokijo olimpines žaidynes.

„Mes galime išvengti tvarkaraščių problemų, jei į olimpines žaidynes siųstume komandas tiesiai iš Europos ir kitų žemynų čempionatų. Atrankos turnyras sukurtas tam, kad FIBA uždirbtų pinigus iš žaidėjų, kuriems algas moka jų klubai“, – FIBA kritikos negailėjo J.Bertomeu. Vėliau jis pridūrė, jog buvo paskaičiuota, kad 60 proc. žaidėjų gautų traumų fiksuota iškart po FIBA „langų“ spalį ir lapkritį.

Atrankos turnyras sukurtas tam, kad FIBA uždirbtų pinigus iš žaidėjų, kuriems algas moka jų klubai

Eurolygos vadovas dar kartą patikino, kad nėra siekiama sukurti uždaro turnyro. Pasak J.Bertomeu, norima įdiegti Europos krepšinio piramidę, kurioje egzistuotų sportinis principas tarp Europos taurės ir Eurolygos.

„Bet kuriam verslui yra svarbu eliminuoti kuo daugiau rizikų. Esame čia kaip verslas ir norime augti, turėti stabilius, stiprius klubus, investicijas ir technologinį tobulėjimą. Tai būtų sunkiai įgyvendinama, jei kiekvienais metais Eurolygoje atsirastų būrys naujų komandų“, – aiškino J.Bertomeu.

Eurolygos vadovas dar kartą patikino, jog nebus siekiama turėti 24 komandų turnyre: „Mes norime turėti kokybę, kas ne visada eina koja kojon su komandų skaičiaus didinimu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius