Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 14

Europa – atsarginis planas: Edmondo Sumnerio akys krypsta į NBA

Banguotas pirmas Edmondo Sumnerio sezonas Eurolygoje pasibaigė. Gruodį prie Kauno „Žalgirio“ prisijungęs amerikietis blykstelėjo keleriose rungtynėse, bet dažniau komandos draugų žaidimą stebėjo nuo atsarginių suolo. „Šie metai man buvo psichologiškai nelengvi“, – po paskutinių rungtynių Eurolygoje 15min prasitarė gynėjas, aptaręs ir savo ateities planus.
Edmondas Sumneris norėtų sugrįžti į NBA
Edmondas Sumneris norėtų sugrįžti į NBA / 15min nuotr.

28-erių E.Sumneris atvyko į Kauną gelbėti skęstantį sezoną. Vis dėlto pranašu Lietuvoje amerikietis netapo.

Jau pirmajame susitikime su „Žalgirio“ marškinėliais prieš tai penkis sezonus NBA aplinkoje praleidęs žaidėjas turėjo praryti karčią pralaimėjimo autsaiderei Berlyno ALBA piliulę.

E.Sumneris blykstelėjo paskutiniame pirmojo rato mače, kai į Tel Avivo „Maccabi“ krepšį Kaune sumetė 14 taškų, bet tos rungtynės baigėsi jau šeštu iš eilės „Žalgirio“ pralaimėjimu, galiausiai kainavusiu ir vyr. trenerio kėdę Kaziui Maksvyčiui.

„Žalgiris“ pademonstravo gyvybės ženklus antrajame Eurolygos rate, laimėdamas 9 rungtynes iš 17 ir kuriam laikui net įsiliedamas į įkrintamųjų lenktynes, bet galiausiai kauniečiai liko 14-oje pozicijoje ir baigė pasirodymą po reguliaraus sezono.

26-ą marškinėlių numerį Kaune pasirinkęs E.Sumneris liko toli nuo tokio kiekio taškų Eurolygos rungtynėse. Labiausiai jis sužibėjo akistatoje su Milano „Olimpia“, vos per 15 minučių pataikydamas viską ir pelnydamas 17 taškų, o dviženklį rezultatyvumą jis rinko dar keturis kartus per iš viso 23 sužaistas rungtynes.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edmond Sumner
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edmond Sumner

Galiausiai, pirmąjį savo sezoną Eurolygoje amerikietis užbaigė per 13,5 minutės rinkdamas po 6,9 taško, 1,8 rezultatyvaus perdavimo ir 4,3 naudingumo balo.

„Tai buvo geras sezonas ir unikali patirtis man, – po paskutinių rungtynių Eurolygos sezone 15min sakė E.Sumneris. – Atvykau į kitą pasaulio pusę. Tikėjausi sunkumų, bet man patinka iššūkiai. Didžiuojuosi savimi, kaip sugebėjau susidoroti su nelengva situacija nepažįstamoje aplinkoje bei išlaikiau galvą virš vandens. Atvykau į komandą sezono viduryje, priėmęs sprendimą per 48 valandas ir nežinodamas, kas manęs laukia. Šis sezonas man bus gera patirtis. Jei grįšiu į Eurolygą, žinosiu, ką turiu pagerinti.“

NBA lygoje atstovaudamas „Indiana Pacers“ ir „Brooklyn Nets“ klubams E.Sumneris buvo susitaikęs su atsarginio žaidėjo vaidmeniu ir per rungtynes žaisdavo po 14 minučių.

Vida Press nuotr./Edmondas Sumneris yra žaidęs kelerius metus NBA.
Vida Press nuotr./Edmondas Sumneris yra žaidęs kelerius metus NBA.

Bet vykdamas į Europą jis tikrai nesitikėjo, kad jo minučių skaičius Senajame žemyne bus dar žemesnis.

Per 23 rungtynes jis tik kartą Eurolygoje sužaidė ilgiau nei 20 minučių (daugiau nei 24 min. prieš „Barcelona“), o šešis kartus ant parketo neišbuvo nė 10 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius