Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
02 09

Finalo vertės mačas Belgrade: ar „Žalgiris“ nutrauks Roko Giedraičio seriją?

Andrea Trinchieri prikeltas Kauno „Žalgiris“ pasitinka lentelės kaimynę Belgrado „Crvena zvezda“. Tai – finalo vertės mūšis abiems klubams, kuriame Lietuvos čempionai privalės nutraukti Roko Giedraičio seriją.

Penktadienis | Eurolyga | „Crvena zvezda“ – „Žalgiris“ | 21:00 | Belgradas

Praėjusį sezoną per dvi pergales nuo Eurolygos atkrintamųjų likusi Belgrado „Crvena zvezda“ vasarą stipriai pravėrė piniginę, performavo komandą įsigijusi ne vieną skambų naujoką bei užsibrėžė maksimaliai aukštą tikslą pagrindiniame Senojo žemyno turnyre.

„Žinoma, Eurolyga yra ta vieta, kurioje stengsimės padaryti didžiausią šuolį į priekį. Mūsų tikslas – finalo ketvertas. Ar pavyks tai padaryti, parodys tik laikas“, – prieš 2023–2024 metų Eurolygos sezono startą teigė klubo prezidentas Nebojša Čovičius.

Vis dėlto suirutė raudonajame Serbijos sostinės klube prasidėjo dar sezono pradžioje, kai ketvirtajame ture, po trečio „Crvena zvezda“ pralaimėjimo Eurolygoje iš eilės, Belgrado ekipa duris parodė treneriui Duško Ivanovičiui, vairą patikėdama graikui Ioanniui Sfairopoulos.

Kauno „Žalgirio“ akiratyje 2022-ųjų metų pavasarį buvęs strategas stebuklų su „Crvena zvezda“ nesukūrė ir po 25 turų su kauniečiais turi identišką pergalių ir pralaimėjimų balansą (15-10).

Penktadienio dvikova „Štark“ arenoje – finalo vertės rungtynės tyliai apie vietą įkrintamosiose dar svajojančioms komandoms.

„Puikią žaidimo bangą pagavęs „Žalgiris“ šią dvikovą pasitinka iš favorito pozicijos, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Linas Kleiza. – Žinoma, istorija jau parodė, kad „Žalgiris“ negali į rungtynes eiti su favorito etikete, bet „Crvena zvezda“ šį sezoną labai banguoja ir niekada nežinai, ką iš jos gausi. Vienos šios komandos rungtynės būna idealios, kitos – daug prastesnės, bet „Crvena zvezda“ – pavojinga komanda, kurios negalime nuvertinti.“

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Milošas Teodosičius
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Milošas Teodosičius

Per pastarąsias šešerias Eurolygos rungtynes „Crvena zvezda“ iškovojo dvi pergales, „Žalgiris“ – keturias.

„Tai – labai nestabili komanda. „Crvena zvezda“ laimėjo prieš „Valencia“, „Olimpia“, „Partizan“ ir „Fenerbahče“, bet pralaimėjo prieš ALBA, ASVEL ir „Baskonia“ komandas, – 15min laidoje PIKENROLAS dėstė Lietuvos rinktinės ir „Boston Celtics“ skautas Benas Matkevičius. – Jie turi savų problemų – traumą buvo patyręs Milošas Teodosičius, tuomet Nikola Topičius, o dėl šių priežasčių klubas įsigijo Javonte Smartą.

Atėjus į komandą Ioanniui Sfairopoului atsirado gynybinės sistemos aiškumas, kadangi prie Duško Ivanovičiaus buvo daug skirtingų gynybų ir daug skirtingų taisyklių, priklausomų nuo varžovo. Tai limpa ne visiems žaidėjams, tad „Crvena zvezda“ ekipai tai neprilipo.“

Eurolygos statistikos departamente „Crvena zvezda“ išsiskiria pagal tris rodiklius – užima antrąsias vietas pagal perimtus kamuolius (vid. 7,4), atkovotus kamuolius puolime (vid. 12,5) ir išmetamų tritaškių kiekį (vid. 28,5).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius