Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 01 05

Gėdingai Kaune pasijutęs D.Itoudis: „Tai buvo pribloškiančios rungtynės“

Dimitris Itoudis buvo arti to, kad taptų antruoju iš eilės svečių komandos treneriu, nebaigusiu Eurolygos rungtynių „Žalgirio“ arenoje. Savo auklėtinių pastangomis nusivylęs graikas vos susitvardė rungtynių su Kauno „Žalgiriu“ pabaigoje, o po mačo pripažino – jam buvo gėda dėl tokio Stambulo „Fenerbahče“ žaidimo Kaune.
Dimitris Itudis
Dimitris Itoudis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dar prieš kelias savaites patogiai Eurolygos viršūnėje sėdėjusi „Fenerbahče“ krito į rimtą duobę pastaruoju metu ir Kaune patyrė jau penktą pralaimėjimą iš eilės.

Bet jei praėjusias nesėkmes dar galima buvo aiškinti lyderių traumomis ar taip pat į viršūnę nusitaikiusiais oponentais, tai šį kartą „Fenerbahče“ sudėjo ginklus būdama praktiškai pilnos sudėties ir žaisdama prieš „Žalgirį“, jau pirmąją minutę netekusį savo aiškaus lyderio Keenano Evanso.

Dar trečiajame kėlinyje „Žalgiris“ triuškino varžovus net 65:37, o rungtynes laimėjo 86:66, iškovodamas didžiausią sezono pergalę.

„Pirmiausia, su naujaisiais metais jus ir jūsų šeimas, – po rungtynių spaudos konferencijoje pasisveikino D.Itoudis. – Mums tai buvo pribloškiančios rungtynės. Sveikinimai „Žalgiriui“, jie buvo akivaizdžiai geresnė komanda, ypač kovodami ir pataikydami tritaškius. Tikiuosi, kad Evanso trauma nėra sunki, bet ji pakeitė rungtynių eigą. Jie tarsi nusimetė akmenį nuo krūtinės ir žaidė labai agresyvų krepšinį – kovojo dėl kamuolių, pataikė metimus, pataikė baudas. Mes atstovaujame puikiam klubui, 30 mln. sirgalių bazei. Buvo gėdinga, kaip mes pralaimėjome.“

16,8 taško – tokį vidurkį iki šių rungtynių turėjo ne vieną pergalę „Žalgiriui“ atnešęs K.Evansas. Ar tai, kad šio žaidėjo kauniečiai neteko jau antroje atakoje, sujaukė D.Itoudžio paruoštą gynybinį planą?

„Mūsų plano tai nepakeitė, nes tikėjomės, kad Lekavičius bus sugrįžęs, taip pat ir kiti vyrukai. Pažiūrėkite, pralaimėjome 20 taškų skirtumu, atsilikome dviženkliu skirtumu visą laiką. Mes atlikome 15 rezultatyvių perdavimų, jie – 13, bet jie atliko individualius veiksmus. Visi, kurie veržėsi, pelnė taškus, visi, kurie kovojo dėl kamuolių, juos atkovojo. Tai – absurdas, – pyko graikas. – Jie pelnė 86 taškus, mes – 66, nors jie atliko 13 perdavimų, o mes geriau dalinomės kamuoliu. Įsivaizduokite, jei dar būtume pataikę baudų metimus. Ne viską lėmė planas. Turbūt tai labiau pozityviai paveikė „Žalgirį“, nes jie visi laikėsi išvien ir kovojo.“

Į Kauną atvykęs žurnalistas iš Turkijos klausė D.Itoudžio apie „Fenerbahče“ gynėjų pasirodymus ir gandus, jog komandą gali papildyti dar vienas žaidimo kūrėjas. Bet graikas, pasiteiravęs žurnalisto vardo, gandų komentuoti nepanoro.

„Ačiū už klausimą, bet jei atsakinėčiau į gandus, tai būtų tragedija, – sakė D.Itoudis. – Nesu čia tam, kad atsakinėčiau į gandus. Patyrėme gniuždantį pralaimėjimą. Jaučiu gėdą, jaučiu, kad nebuvome net arti savo potencialo. Ruošėmės mūšiui, žinojome, kokia mūsų laukia atmosfera, bet nepasiekėme net 30 proc. savo potencialo. Pradėjome žaisti tik ketvirtajame kėlinyje, bet buvo jau per vėlu.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Dimitris Itudis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Dimitris Itudis

Į gandus neatsakinėsiu. Galėčiau pajuokauti, kad girdėjau gandus ir apie jus, žmonės apie jus kalba. Ar turėčiau atsakinėti į gandus? Nagi... Nesu čia tam.“

Dar sykį perklaustas, ką mano apie savo gynėjų pasirodymą, D.Itoudis bedė pirštu į „Žalgirio“ gretose geriausią karjeros mačą su net 27 naudingumo balais sužaidusį Lauryną Birutį.

„Krepšinis nėra tik apie gynėjus, svarbiausia yra komanda. Šiandien Birutis pagerino karjeros rekordą. Šiandien jo žaidimas buvo akcentuojamas, jis septynis kartus žaidė nugara į krepšį, kai prieš tai nebuvau matęs, kad jis tai darytų daugiau nei keturis kartus. Sveikinimai jam, neturiu nieko prieš jį, bet ką noriu pasakyti, tai kad krepšinis nėra tik gynėjai. Krepšinyje reikia kūrybingų gynėjų, kurie kurtų žaidimą, bet viską lemia komandinės pastangos“, – aiškino treneris.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis

Jo komanda dar prieš penkis turus buvo vienvaldė Eurolygos lyderė su 10 pergalių ir 2 pralaimėjimais, bet penkios iš eilės nesėkmės nusmukdė Turkijos klubą jau į šeštąją poziciją.

Kas pasikeitė Stambulo ekipos žaidime?

„Mes nebeturime tos energijos, nebeturime to tikėjimo. Turime toliau dirbti ir tikėti. Kartais taip nutinka, komandos išgyvena pralaimėjimų serijas. Nenoriu to patirti, bet turime demonstruoti tą pačią energiją, kurią turėjome, kai buvo 9-1. Šie žaidėjai nepamiršo, kaip žaisti krepšinį ar kautis aikštėje. Turime tai išspręsti, privalome“, – sakė graikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje