Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 12

Gerai prieš „Real“ ekipą kovojęs J.Zdovcas: „Jaučiau, kad galime pateikti staigmeną“

Nukraujavusia sudėtimi pusketvirto kėlinio už ūsų Madrido „Real“ ekipą tampęs Kauno „Žalgiris“ galiausiai patyrė devintą nesėkmę iš eilės. Po mūšio Ispanijos sostinėje Lietuvos čempionų treneris Jure Zdovcas kalbėjo apie prarastą progą pateikti siurprizą, tuo metu karališkojo klubo vairininkas Pablo Laso dalijosi mintimis apie pamoką ateičiai.
Jure Zdovcas ir Pablo Laso
Jure Zdovcas ir Pablo Laso / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Prieš rungtynes Ispanijos sostinėje Kauno „Žalgirio“ sirgalius pasiekė dar viena nemaloni žinia – ir taip išretėjusi Lietuvos čempionų priekinė linija neteko ir naudingiausio žaidėjo Josho Nebo, kuris prisidėjo prie rungtyniauti negalinčių Joffrey Lauvergne'o ir Pauliaus Jankūno.

Blogiausią startą Eurolygoje klubo istorijoje fiksuojantys žalgiriečiai prieš galingą varžovą kovėsi užtikrintai, nuo pečių nusimetę visus psichologinius pančius, kurie taip išryškėjo ankstesniame mače prieš Vilniaus „Rytą“.

Laikrodį atsukinėjo „Real“ veteranai Rudy Fernandezas ir Sergio Llullas, šaudę į „Žalgirio“ krepšį sunkius tritaškius, tačiau šešis tolimus metimus per antrąjį kėlinį pataikė ir J.Zdovco auklėtiniai bei į ilgąją pertrauką išėjo atsilikdami vos 45:51.

„Atvykome čia laimėti, o ne pažaisti! Ar suprantate tai?!“ – minutės pertraukėlės metu antrajame ketvirtyje auklėtinius užvedinėjo treneris J.Zdovcas.

VIDEO: Karšta „Žalgirio“ trenerio pertraukėlė: „atvykau čia laimėti, o ne pažaisti“

J.Nebo netektį po krepšiu maskavę Tyleris Cavanaugh ir Marekas Blaževičius rinko dviženklius taškų skaičius (atitinkamai 14 ir 10), o žaliai balti artilerijos pabūklai, sėkmingai naudodamiesi vidurio puolėjų Waltersio Tavareso ir Vincento Poirier lėtumu gynyboje, „Real“ krepšį daužė ir trečiajame kėlinyje.

„Žalgiris“ priešo teritorijoje ilgai kovėsi per kovinį atstumą prieš vieną geriausių Europos komandų, 34-ąją susitikimo minutę atsilikimas siekė 75:81, tačiau tuomet Pablo Laso kariauna suveržė diržus gynyboje ir laimėjo 95:82.

Nesėkme paženklintame susitikime Ispanijoje žalgiriečiai pataikė 13 tritaškių, bet to pergalei nepakako. Vis dėlto už atsidavimą ir kovą komandai po rungtynių plojo ir būrys „WiZink“ arenoje susirinkusių žaliai baltų sirgalių.

„Vis jaučiau, kad galime pateikti staigmeną. Mačo pabaigoje praradome koncentraciją, klydome gynyboje, o puolime per daug skubėjome. Jie mus nubaudė, o mes dar kartą pralaimėjome“, – po devintos „Žalgirio“ nesėkmės Eurolygos sezono starte sakė J.Zdovcas.

Tai buvo jau 16-oji Pablo Laso auklėtinių pergalė per 19 rungtynių Eurolygos ir Ispanijos čempionatuose.

„Turiu džiaugtis gynyba ketvirtajame kėlinyje. Jei norime laimėti, turime būti stabilūs. Gynyba tai duoda. Gerai gynėmės pirmajame ir ketvirtajame kėliniuose. Džiaugiuosi pastangomis. Nebuvome susikoncentravę mačo metu, koncentracija nebuvo gera. „Žalgiris“ gerai pataikė metimus, gerai judino kamuolį. Rungtynės nebuvo tokios lengvos, kokios galėjo atrodyti pradžioje, – sakė P.Laso. – Žinojome, kad jei norime laimėti, turime žaisti 100 proc. „Žalgiris“ turi gerą ir kokybišką komandą. Jei leidi jiems žaisti, jie gali susikurti progas ir rinkti taškus.“

VIDEO: Pirmasis L.Lekavičiaus karjeros dvigubas dublis vertė aikčioti Eurolygos komentatorių

Bet tai buvo ir trečias mačas iš eilės, kai „Real“ vargo su antros lentelės pusės komandomis. Pablo Laso auklėtiniai krito Kazanėje (58:65) bei sunkiai laimėjo Miunchene (80:76).

Ar varžovai prieš „Real“ pakelia lygį, ar „Real“ rodo prastesnį žaidimą žaisdami su silpnesniais varžovais?

„Nėra lengva kalbėti apie stiprius ir lengvus varžovus. Eurolygoje visi gali įveikti visus. Turi būti pasiruošęs ir žaisti kietai kiekvieną vakarą. Varžovai tai parodė šiandien. Nežaidėme gerai momentais, o „Žalgiris“ tuo naudojosi. Tai gera pamoka ateičiai. Turime žaisti aukščiausiu lygiu, jei norime laimėti“, – teigė P.Laso.

„Scanpix“ nuotr./Gerschonas Yabusele
„Scanpix“ nuotr./Gerschonas Yabusele

Net septyni „Real“ žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių, o daugiausiai surinko 15 įmetęs prancūzas Guerschonas Yabusele.

„Tikrai sunkios rungtynės. Jie žaidė kietai, pataikė tritaškius. Sustiprinome gynybą ir laimėjome. Nesureikšminu savo pasirodymo, atvykau padėti pasiekti pergalių. Tai svarbiausia“, – sakė mačo puolėjas.

Naudingiausiai šeimininkų ekipoje žaidė 12 taškų pelnęs ir 23 efektyvumo balus surinkęs prancūzas Vincentas Poirier.

„Eurolyga yra sunkus turnyras. „Žalgiris“ atvyko pralaimėjęs visas aštuonerias rungtynes, bet parodė kovinį mentalitetą. Jie turi traumų, bet atvyko į Madridą iškovoti pergalę ir aikštėje atidavė visas jėgas. Visos komandoje yra stiprios, su visais varžovais reikia kovoti“, – sakė „Real“ centras.

Kita Eurolygos savaitė bus dviguba. Antradienį „Žalgiris“ priims namuose Atėnų „Panathinaikos“, o penktadienį – Stambulo „Fenerbahče“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius