Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 10 15

Gerai pasiruošęs „Žalgiris“ Eurolygą pasitinka su keliais koziriais

Gintaras Krapikas linksmai pasitiko skrydį į Varšuvą. Ne todėl, kad penktadienį Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje startuoja rungtynėmis su C grupės autsaidere Zelionos Guros „Stelmet“. Anaiptol, G.Krapikas dabar mielai ruoštų žalgiriečius kovai su „Barcelona“. Bet G.Krapiką labiausiai džiugina komandos sportinė forma. Lenkijoje Lietuvos čempionai tikisi žengti pirmąjį žingsnelį „Top 16“ etapo link.
Gintaras Krapikas
„Žalgiris“ išvyko į pirmąsias „Eurolygos“ rungtynes / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Nebūtų blogiausia sezoną Eurolygoje pradėti rungtynėmis Barselonoje. Tokio lygio komanda turėjo daug žaidėjų rinktinėje, todėl sezono pradžioje ji dar nebūtų gerai susižaidusi. Tai nebūtų blogiausias variantas. Bet kas blogiau, o kas geriau, parodys rungtynių baigtis“, – Vilniaus oro uoste prieš skrydį pasakojo G.Krapikas.

– Treneri, ar po keturių pergalių LKL esate patenkintas tuo, kaip „Žalgiris“ pasitinka Eurolygos sezoną?

– Esu patenkintas žaidimu. Kiek turėjome laiko, jį išnaudojome gerai. Tas tris savaites, kurias dirbome kartu, pažengėme į priekį. Bet iki to, ko noriu ir ką ši komanda maksimaliai gali, dar toloka.

– Kuris iš žalgiriečių dabar atrodo geriausios formos?

– Mane tenkino ir Manto Kalniečio, ir ypač mūsų trijų naujokų įgyta forma. Buvo daug klausimų tiek dėl Hanlano, tiek dėl Vougiouko, bet per tas ketverias rungtynes jie sugebėjo įrodyti, kad yra tokie žaidėjai, kokius ir įsivaizdavome. Jie patys gali imtis atsakomybės ir žaisti komandai. Jų trijų forma tikrai visai nebloga.

Dar neturime nusistovėjusio 5–8 žaidėjų rato, kuris žais lemiamais momentais. Jo dar ieškau. Dar reikia šiek tiek laiko, kad žaidėjai pasiektų savo optimalią formą ir duotų komandai maksimaliai gerą rezultatą.

– „Žalgirio“ tikslas – ketvirtfinalis?

– Tikslų reikia laikytis nuosekliai: nepradėkime iš kito galo. Prasideda reguliarusis sezonas ir pirminė mūsų užduotis – patekti į „Top 16”. O po to žiūrėsime.

– Kiek pergalių prireiks ten patekti?

– Reikia pradėti nuo rytojaus. „Žalgiriui“ reguliarusis sezonas niekada nebūna lengvas. Visada mums reikia dramatiškų rungtynių su dar dramatiškesnėmis pabaigomis. Turiu omenyje praėjusį sezoną. Labai norėtųsi Lenkijoje startuoti pergalingai ir pasidėti žingsnelį „Top 16” link.

– Kokia šių metų „Žalgirio“ stiprioji pusė mūšiams Eurolygoje?

Ačiū Dievui, arba klubo vadovams, kad sukomplektavome tokią tolygią komandą, kai vienam žaidėjui pasitraukus iš rikiuotės, į jo vietą surasime kitą.

– Surinkome panašaus pajėgumo žaidėjų komandą, galinčių pakeisti vienas kitą. Todėl vieno kito žaidėjo iškritimas neturėtų daryti didelės įtakos mūsų rezultatams. Be to, tikslingai rinkome žaidėjus, kad naujokai čia jaustųsi gerai. Nes nuo atmosferos ir krepšininkų santykių labai daug kas priklauso. Manau, šiuo klausimu esame labai stiprūs.

– „Stelmet“ neturi daug garsių krepšininkų. Kokia tai komanda?

– Jie neturi aukščiausio lygio Eurolygos žvaigždžių, bet tai – Lenkijos čempionai, subūrę patyrusių žaidėjų. Jugoslaviškos mokyklos atstovas treneris Sašo Filipovskis išsiskiria gebėjimu gerai suorganizuoti gynybą.

Be to, lenkai surinko komandą, kuri gali pataikyti iš toli. Tai išplės mūsų gynybą, todėl labai atsargiai turėsime elgtis su pagalba. Bus labai svarbu apsiginti nuo tritaškių, kad numalšintume jų pozityvią bangą. Bus nelengva.

– Ar pirmosioms Eurolygos rungtynėms jau turite išsigryninęs starto penketą?

– Jau vyrams sakiau, kad šiame etape, kurį dar laikau pasiruošimo, nebus vienodo starto penketo. Rotuoju žaidėjus norėdamas surasti, kas tinka geriausiai, nes turime nemažą pasirinkimą. Ypač gynėjų grandyje.

„Žalgirio“ Eurolygos rungtynės spalį
Varžovas Data Laikas Vieta
Zelionos Guros „Stelmet“ 10.16 20:00 Zeliona Gura
Krasnodaro „Lokomotiv“ 10.23 19:30 Kaunas
Izmiro „Karsiyaka“ 10.29 19:45 Izmiras

– Ar S.Venės trauma yra didelė netektis „Žalgiriui“?

– Kiekvieno žaidėjo praradimas yra nepageidaujamas. Kiekvienas žaidėjas išsikovoja vaidmenį. Siimas LKL gerai žaidė tiek lengvojo, tiek sunkiojo krašto puolėjo pozicijose, išsikovojo minučių skaičių, o dabar turėsime truputį keisti rotaciją.

Bet ačiū Dievui, arba klubo vadovams, kad sukomplektavome tokią tolygią komandą, kai vienam žaidėjui pasitraukus iš rikiuotės, į jo vietą surasime kitą.

– Martynas Pocius blankokai pradėjo sezoną. Kodėl?

– Nepasakyčiau, kad jam nepavyko įgyti sportinės formos. Martynas buvo vienas tų, kuris labai sąžiningai praleido vasarą. Jis labai daug dirbo, buvo vienas iš trijų pasirengimą pradėjusių pagrindinės komandos narių. Ir pasirodė labai teigiamai. 

Aišku, kai susirinko visi, konkurencija padidėjo ir tai gal jį išmušė iš vėžių. Martynas emocingas, labai priklauso nuo savo savijautos. Gal tų minučių nebuvo tiek, kiek jis gavo per pasirengimo ciklą, bet neabejoju, kad jau nuo rytojaus jis bus labai svarbus komandos žaidėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius