Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 27

Į dar vieną Šaro finalą „Žalgiris“ kyla be dviejų svarbių žaidėjų

Kauno „Žalgiris“ kyla į žūtbūtinį mūšį Eurolygoje, bet jame versis be dviejų svarbių žaidėjų. Šarūnas Jasikevičius prieš kelionę pranešė, kad dvikovoje su Vitorijos „Baskonia“ negalės rungtyniauti Nate'as Woltersas ir Antanas Kavaliauskas.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Baskonia“ – „Žalgiris“ | 21:30 | Vitorija

Rungtynės Vitorijoje „Žalgiriui“ turės didžiulę strateginę reikšmę.

Su 9 pergalėmis ir 14 pralaimėjimų žaliai balti Eurolygoje žengia 13 vietoje, bet nuo 8 poziciją užimančios „Baskonia“ atsilieka tik dviem pergalėmis (11-12).

Pergalė ir revanšas už pralaimėjimą Eurolygos sezono atidarymo rungtynėse Kaune (79:87) sugrąžintų žalgiriečius į atkrintamųjų varžybų lenktynes.

„Dabar jau visos rungtynės yra kaip finalas. Reikia stengtis laimėti kiekvieną mačą. Kiekviena pergalė priartina prie aštuntuko, bet jei pralaimi – tolina“, – Kauno oro uoste sakė Š.Jasikevičius.

Bet lengva nebus. „Žalgiriui“ trūks asmeninį Eurolygos naudingumo balų rekordą (27) su „Baskonia“ Kaune pasiekusio gynėjo Nate'o Wolterso ir centro Antano Kavaliausko.

Amerikietis gydosi kirkšnies, lietuvis – blauzdos traumą.

„Laukia testai. Daugiau nelabai ką galiu pasakyti. Antanui – blauzdos patempimas“, – sakė Š.Jasikevičius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas ir Nate'as Woltersas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas ir Nate'as Woltersas

Treneris su visa komanda grįžta į Eurolygos kovas kiek pailsėjęs.

FIBA lango metu žalgiriečiai pasiėmė keletą laisvadienių – nuo šeštadienio iki pirmadienio vakaro, ir atsipūtė prieš lemiamą reguliariojo sezono ruožą.

„Visada pats geriausias treniruočių procesas, jei kažkiek pailsi. Ypač galvą, o tada išsikrauni. Kažkiek tą padarėme. Turėjome dvi sunkias treniruočių dienas, o dabar reikia šlifuoti detales“, – pasakojo Š.Jasikevičius, pats savaitgalį išvykęs slidinėti į kalnus.

„Baskonia“ dabar smarkiai pasikeitusi. Prie baskų klubo vairo stovi nebe Pedro Martinezas, o Velimiras Perasovičius, tuo tarpu du pamatiniai komandos žaidėjai Tornikė Šengelija ir Jaysonas Grangeris dėl traumų iškrito iš rikiuotės iki sezono pabaigos.

Pirmaisiais smuikais Vitorijos ekipoje dabar griežia gynėjai Mattas Janningas (11 tšk.) ir Luca Vildoza (8,5 tšk., 4 rez. perd.), vidurio puolėjas Vincent'as Poirier (11 tšk., 7,6 kam.).

„Svarbiausia yra jų įžaidėjai – tiek Vildoza, tiek Huertas. Jie valdo komandą ir nuo jų daug kas priklauso. Atjungti juos nuo komandos būtų pagrindinis dalykas.

Bet yra ir daugiau aukšto lygio žaidėjų. Galbūt 2-3 pozicijos žaidėjų vaidmuo išaugo, pavyzdžiui, Shieldso. Bet tai puiki komanda, ypač gerai žaidžianti namuose, – varžovus apibūdino Šaras. – Poirier yra galingas žmogus po krepšiu, ima po tris kamuolius puolime ir svarbu jam neduoti antrų šansų. Bet šitoje stadijoje viskas labai svarbu ir reikia žaisti labai koncentruotai.“

Eurolygoje „Baskonia“ laimėjo 4 iš 6 pastarųjų rungtynių, bet sumuojant rezultatus dar ir Ispanijos čempionate bei Karaliaus taurės turnyre, baskai išgyvena trijų nesėkmių iš eilės seriją.

„Baskonia“ Komandų palyginimas „Žalgiris“
81.0 Taškai 77.9
79.8 Praleisti taškai 79.5
34.9 Atkovoti kamuoliai 32.6
10.9 Puolime atkovoti kamuoliai 8.9
18.3 Rezultatyvūs perdavimai 17.5
6.6 Perimti kamuoliai 5.5
2.3 Blokai 1.6
54.4 % Dvitaškių pataikymas 52.8 %
36.3 % Tritaškių pataikymas 37.4 %
90.6 Naudingumas 87.3

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius