-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 01

Į lyderius įsiveržęs rusas apie CSKA duobelę: „Mes – ne mašinos“

Andrejus Voroncevičius Eurolygos reguliariajame sezone buvo maždaug 6-7 žmogus Maskvos CSKA komandoje, kol neatėjo sunkiausios „Top 16“ etapo kovos ir traumos nepatyrė vienas lyderių Viktoras Chriapa. Pastaruoju metu beveik be poilsio rungtyniaujantis 29 metų 204 cm ūgio rusas tapo vienu iš CSKA ramsčių ir svajodamas apie pergalę Maskvoje Kauno „Žalgiris“ turės pristabdyti įsibėgėjusį krepšininką.
Andrejus Voroncevičius
Andrejus Voroncevičius / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.
Eurolyga | Maskvos CSKA(8-4) – Kauno „Žalgiris“(2-10) | 20:00 | Maskva

Kai dėl traumos iš rikiuotės iškrito pagrindinis CSKA sunkusis krašto puolėjas Viktoras Chriapa, A.Voroncevičius ėmė rungtyniauti vid. po 35 minutes, rinkdamas 16,3 taško ir 18,3 naudingumo balo. Iki komandos draugo traumos jo vidurkiai siekė 7,3 taško ir 7,6 naudingumo balo.

Rusai samprotauja, kad varžovai turi išprovokuoti A.Voroncevičiaus pražangas, kad šis anksčiau laiko turėtų sėstis ant suolo, o jo trūkumas CSKA juntamas iškart. Su rusu aikštėje CSKA pelnė 43 taškais daugiau nei varžovai. Be jo – 9 mažiau.

Be to, pastaruoju metu A.Voroncevičius žaidė beveik be keitimų, nes nebuvo ne tik V.Chriapos, bet ir kito puolėjo Demetrio Nicholso. Vis dėlto praėjusį savaitgalį amerikietis jau žaidė 15 minučių dvikovoje su Rygos VEF.

„Labai jų laukiu, – po pastarojo pralaimėjimo Bamberge juokėsi A.Voroncevičius. Pavyzdžiui, Barselonoje jam teko žaisti 41 minutę. – Žaisti daugiau nei po 30 minučių nėra lengva. Gerai, kad treneris tą supranta ir vietomis pabando patausoti. Nes juk ir mašinos lūžta, o mes – ne mašinos“.

Traumų išretinta CSKA ekipa per trejas pastarąsias Eurolygos rungtynes buvo patyrusi du pralaimėjimus. A.Voroncevičius sports.ru pasakojo apie sunkų CSKA laikotarpį.

„Orakulo“ prognozė
„Orakulo“ prognozė

„Gruodį mes skraidėme aikštėje, o dabar problemų tai šen, tai ten, – kalbėjo A.Voroncevičius, kuriam ir visai CSKA komandai pergalė prieš „Žalgirį“ garantuotų pirmąją vietą grupėje ir potencialiai silpnesnį varžovą Eurolygos ketvirtfinalyje. – Pradėjome prastai gintis. Leidžiam varžovams įsibėgėti ir prisidarome problemų. Ypač tada sunku stabdyti varžovus jų aikštėje. Todėl turime gerokai agresyviau pradėti rungtynes. Gal net žaisti prie nesportinės pražangos ribos. Tik taip galime kontroliuoti varžovą“.

– CSKA pirmą kartą istorijoje nusileido „Brose Baskets“ vokiečius prieš tai nugalėję 11 kartų. Jūs buvote vienas tų, kurie matė beveik visas tas pergales. Pralaimėjęs susierzinote?

– Ne, mano mintys kitur. Taip, CSKA turi laimėti kiekvieną mačą. Bet pralaimėjimas yra sporto dalis. Tie pralaimėjimai turėtų mus sustiprinti. Gerai išanalizavome rungtynes ir pamatėme savo problemas.

– Iš šešerių pastarųjų rungtynių svečiuose CSKA pralaimėjo ketverias. Svečiuose CSKA nenuspėjami?

– Akivaizdu, kad namų sienos mums padeda. Bet nereikia dramatizuoti. Mes ramiai analizuojame savo klaidas ir bandome mokytis. Manau, kad mus tos nesėkmės tik dar labiau pastūmės dirbti.

VIDEO: #DėmesysEurolygai. Paskutinis žalgiriečių Eurolygos sezono išvykos rungtynių iššūkis

– Lemiamais rungtynių momentais Bamberge ir Barselonoje kamuolys buvo arba Teodosičiaus, arba De Colo rankose. Treneris jiems suteikia laisvę?

– Krepšinis yra improvizacijos ir taktikos derinys. Žaidėjai gauna teisę priimti rizikingus sprendimus, bet laikantis trenerio schemų.

– Dvejas pastarąsias Eurolygos rungtynes Vitalijus Fridzonas nepelnė nė taško. Kas jam nutiko?

– Kai tavo žaidimo laikas taip kinta, kartais sunku išlaikyti pasitikėjimą savimi. Tačiau Vitalikas niekur nedingo. Treniruotėse jis atrodo puikiai ir manau, kad greitai visi tai pamatysite. Tai mažytė jo žaidimo duobelė. Be to, neteisinga jį kaltinti dėl taškų, nes daugiausiai užduočių jis gauna gynyboje.

– Šį sezoną CSKA turbūt pirmą kartą per daugelį metų nepriskiriami prie pagrindinių favoritų laimėti Eurolygą, o yra įvardijami tik vienais iš daugelio. Visa Europa žavisi Željko Obradovičiumi ir Stambulo „Fenerbahče“. Gal sumažėjęs spaudimas CSKA išeis į naudą?

– Tai tuščios kalbos. Sezono pabaiga sudėlios viską į savo vietas, o tada pamatysime, kas yra pagrindinis favoritas. Aišku, gal ir gerai, kad vyksta tokios diskusijos – pamatysite, ką sugebame (juokiasi.). Komandoje tvyro gera kovinga atmosfera. Galvojame apie titulą. Krepšininkai žaidžia CSKA tik dėl šio tikslo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius