Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 20

„Idealiai paruošta puolimo mašina“: saldūs pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Tritaškių puotą Vitorijoje surengęs ir puikiai trenerių planą vykdęs Kauno „Žalgiris“ (3-1) įsirašė trečią pergalę Eurolygoje. Lietuvos čempionai išvykoje 99:82 sudorojo Vitorijos „Baskonia“ (1-3) su Tadu Sedekerskiu. 15min portale – komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui Kaziui Maksvyčiui.

Esminis dalykas – „Žalgiris“ per labai trumpą laiką (dar antradienį žaidė su Madrido „Real“) sugebėjo pasiruošti kitam varžovui ir jį išstudijuoti. „Žalgiris“ tarsi pirštu badė į visas silpniausias „Baskonia“ vietas.

K.Maksvyčio auklėtiniai beveik visada susikurdavo labai gerus metimus. Ar tai buvo atakos vienas prieš vieną, prieš labai silpną Markuso Howardo gynybą, ar du prieš du, ar progos Brady Manekui.

Taip, „Žalgiris“ dar ir labai gerai pataikė, bet tai buvo metimai iš kone idealių padėčių. Nereikėjo net sumušti kamuolio į grindis – gaudavai kamuolį ir galėdavai mesti. Tad geri metikai ir metė aukštu procentu.

Aišku, treneriai gal kabinėtųsi dėl kai kurių dalykų gynyboje. Ne viskas prie savojo krepšio pavyko, nes ir „Baskonia“ kelis sykius grįžo į rungtynes, ketvirtajame kėlinyje buvo priartėjusi iki 5 taškų, bet, įvertinus viską, akivaizdu, kad „Žalgiris“ šioje sezono stadijoje yra tikrai geresnė komanda nei „Baskonia“, ką ir rodo galutinis rezultatas.

Kol kas neabejotinai geriausios kauniečių rungtynės, nepamirštant, kad mačas vyko išvykoje, Fernando Buesa arenoje, kuri „Žalgiriui“ istoriškai yra gana nesėkminga (prieš tai buvo patirti 3 pralaimėjimai iš eilės).

VIDEO: Baskonia - Žalgiris | Game Highlights | 2023.10.19

Labai daug komplimentų galima išsakyti trenerių štabui, kad per dvigubą Eurolygos savaitę, neturint daug laiko, pavyko taip gerai išstudijuoti varžovą ir paruošti komandą tokioms rungtynėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius