Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ignas Brazdeikis – apie vasaros planus ir svajonę žaisti rinktinėje su broliu

Prieš beveik pusmetį netikėtai Kauno „Žalgirį“ palikęs Ignas Brazdeikis pirmą kartą sugrįžo į buvusius savo namus ir palieka juos su šypsena. Pirėjo „Olympiakos“ atstovas kalbėdamas su žiniasklaida davė pažadą Lietuvos rinktinei ir papasakojo apie tobulėjantį kitą Brazdeikį – savo 19-metį brolį Augustą.

Ignas Brazdeikis išgyvena nelengvą antrą sezoną Eurolygoje.

Prieš pusantrų metų persikėlęs į Europą ir buvęs vienu iš didžiausių „Žalgirio“ šviesulių, Eurolygoje rinkęs po 11,6 taško per susitikimą, šiame sezone Iggy privalėjo susitaikyti su gerokai kuklesniu vaidmeniu Eurolygos vicečempionų gretose.

Kanados lietuvis sezono pradžioje sunkiai rado vietą gerai susižaidusiame „Olympiakos“ mechanizme.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Ignas Brazdeikis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Ignas Brazdeikis

Sykį blykstelėjo, kai sužaidė puikias rungtynes lapkritį prieš „Žalgirį“ Pirėjuje įmesdamas 9 taškus, atkovodamas 6 kamuolius, atlikdamas 4 rezultatyvius perdavimus ir fiksuodamas 15 naudingumo balų, bet net ir tokios rungtynės prieš buvusią komandą nepakėlė „Olympiakos“ trenerio Georgio Bartzoko pasitikėjimo I.Brazdeikiu.

Ypač sudėtingą atkarpą jis išgyveno gruodžio-sausio mėnesiais, kai šešerių rungtynių atkarpoje ant parketo nepraleisdavo nė 6 minučių, o dvejose rungtynėse net nebuvo išleistas į aikštę.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Ignas Brazdeikis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Ignas Brazdeikis

Vis dėlto graikų klubą užklupusios traumos, neapleidžiančios „raudonųjų“ iki pat šiol, privertė G.Bartzoką atsigręžti į lietuvio pusę.

Akistatas prieš du vokiečių klubus Berlyno ALBA ir Miuncheno „Bayern“ I.Brazdeikis pradėjo startiniame penkete ir atsidėkojo dviem 11 taškų bei vidutiniškai 14,5 naudingumo balo pasirodymais.

Šansą I.Brazdeikis gavo ir sugrįžęs į Kauną. Bet šį kartą juo nepasinaudojo.

Pirėjo klubas į Lietuvą neatsivežė net keturių žaidėjų – Nikolos Milutinovo, Nigelo Williamso-Gosso, Giannoulio Larentzakio ir Nazo Mitrou-Longo, nugaros problemų turėjo ir vaistų injekciją prieš rungtynes gavęs Kostas Papanikolaou, tačiau kaip įprasta visą kėlinį įrodyti savo vertei gavęs Iggy neišsiskyrė.

10 minučių žaidęs Lietuvos rinktinės krepšininkas pelnė 2 taškus (1/3 dvit., 0/1 baud.), atkovojo 2 ir perėmė 1 kamuolį bei surinko 2 naudingumo balus.

Antroje rungtynių pusėje ant parketo Kaune gimęs, bet Kanadoje augęs 25-erių žaidėjas nebeišbėgo.

Tiesa, jo Graikijos komandai ir neprireikė – „Olympiakos“ nurūko į priekį ir išrašė „Žalgiriui“ didžiausią sezono pralaimėjimą – 95:76.

„Puikus sugrįžimas. Po rinktinių pertraukos grįžome svarbia pergale, – po mačo su Lietuvos žiniasklaida kalbėjo I.Brazdeikis. – Išėjome į aikštę susikoncentravę, o tai atsispindėjo ir rezultate. Emocijų tikrai buvo, čia sukūriau daug gerų prisiminimų. Bet rungtynėms prasidėjus koncentravausi į jas, norėjau prisidėti prie pergalės.“

Viso šio sezono Iggy statistika siekia 4 taškus ir 2 atkovotus kamuolius per 12 minučių Eurolygoje ir 6,5 taško bei 2,9 sugriebto kamuolio per 17,5 min. Graikijos pirmenybėse.

Stabtelėjęs pokalbiui po rungtynių „Žalgirio“ arenoje I.Brazdeikis pasidalino mintimis apie savo vaidmenį „Olympiakos“ komandoje, planus vasarą žaisti Lietuvos rinktinėje ir už Atlanto žibantį brolį Augustą.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

– Ar rungtynių metu spėjai šnektelėti su buvusiais komandos draugais?

– Ne, tik prieš rungtynes. Ypač su Tučiu (Tautvydu Saboniu – aut. past.). Per rungtynes būnu susikoncentravęs, nėra laiko pokalbiams.

– +19 prieš gerą žaidimą demonstravusį „Žalgirį“. Ar tai vienos geriausių jūsų sezono rungtynių?

– Taip, manau, kad žaidėme labai gerai. Žaidėme komandiškai, gynyboje buvome solidūs. Jei taip ir tęsime, būsime gerame kelyje.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Kalbant apie paties sezoną Pirėjo klube, turėjai kelerias geresnes rungtynes, kai žaidei ir starto penkete, bet dabar vėl gavai mažesnį vaidmenį. Ar jau pavyko priprasti prie G.Bartzoko rotacijų ir kaip vertini savo vaidmenį „Olympiakos“ klube?

– Visada sudėtinga, kai nežinai, kiek minučių žaisi. Mano darbas yra išlikti pasiruošusiam ir sužaisti kiek įmanoma geriau per tą laiką, kurį gaunu.

– Ar pačiam geriau būtų žaisti ilgiau, bet pralaimėti, ar žaisti 5-6 minutes, tačiau laimėti?

– Sudėtingas klausimas, nors galiausiai vis tiek svarbiausia yra pergalės. Bet žinoma, būdamas konkurencingas, noriu žaisti kuo ilgiau.

– Komandos draugai Shaquielle'as McKissicas ir Mosesas Wrightas atliko keletą įspūdingų dėjimų. Kuris iš jų tau paliko didžiausią įspūdį?

– Manau, kad Shaqo prieš pat ilgąją pertrauką, tarsi uždavęs toną antrai rungtynių pusei. Tai buvo labai svarbus jo epizodas.

– Kaip tavo lietuvių kalbos įgūdžiai, ar turi su kuo pasikalbėti lietuviškai Pirėjuje?

– Vis dar geri, nors stengiuosi dirbti ties tuo. Dažnai susiskambinu su šeimos nariais, tad stengiuosi tai išlaikyti. Dar nesijaučiu patogiai kalbėdamas lietuviškai interviu metu, bet manau, kad tas laikas ateis.

– Kokie jūsų vasaros planai kalbant apie rinktinę?

– Jei tik kūnas leis ir jausiuosi gerai, tikrai žaisiu rinktinėje. Mūsų laukia svarbi vasara.

– Ar žiūrėjai Lietuvos rinktinės rungtynės prieš Lenkiją ir Estiją? Kokį įspūdį jos paliko?

– Taip. Skaudus pralaimėjimas (prieš Estiją – aut. past.), bet tokios rungtynės nutinka, kai niekas nepavyksta pagal tavo planą. Manau, kad sugrįšime stipresni. Turime eiti į priekį ir išlaikyti galvas aukštyn.

– Kodėl pačiam nepavyko atvykti į rinktinę lango metu?

– Sezono pradžioje turėjau traumų, tad mano kūnui reikėjo pertraukos.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

– Socialiniuose tinkluose džiaugeisi brolio Augusto pasiekimais. Kaip jam sekasi ir kokiu krepšininku jis gali išaugti?

– Jam sekasi gerai. Jis pirmus metus žaidžia koledže ir buvo išrinktas į geriausių Kanados koledžų naujokų simbolinę komandą. Jis tobulėja, tampa geresniu kasdien. Palaikau jį, jo galimybės – begalinės.

„Ravens“ nuotr./Augustas Brazdeikis
„Ravens“ nuotr./Augustas Brazdeikis

– Ar galime kažkada išvysti brolių Brazdeikių duetą Lietuvos rinktinėje?

– Tikiuosi, tai būtų mūsų svajonės išsipildymas. Būtų labai smagu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius