Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Iki paskutinio siūlo išmaudytas Š.Jasikevičius: „Geltonieji, ruoškitės Berlynui!“

Šarūnas Jasikevičius ir Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkai triumfuoja. Padarę tai, kas nebuvo pavykę niekam šiuolaikinės Eurolygos istorijoje, jie keliauja į Eurolygos finalo ketvertą, kuris gegužės 24–26 dienomis vyks Berlyne (Vokietija).

Šaro treniruojama „Fenerbahče“ trečiadienį po pratęsimo 80:79 palaužė Donato Motiejūno vedamą „Monaco“ ir sudaužė šiuolaikinės Eurolygos prakeiksmą.

Iki šiol lemiamų – penktųjų – serijos rungtynių dar niekada nebuvo laimėjusi išvykos komanda, o namų ekipų pergalių serija siekė net 19 iš tiek pat galimų.

„Jaučiuosi nuostabiai, kaip kitaip aš galiu jaustis. Noriu perduoti linkėjimus savo šeimai. Aila, Lukai“, – oro bučinį į kamerą pasiuntė nuo ausies iki ausies besišypsojęs Š.Jasikevičius, netrukus atsidūręs triumfuojančių auklėtinių duše.

„Kitas tikslas – kaip mums parskristi namo į Stambulą“, – spėjo ištarti Šaras, paklaustas apie tikslą Eurolygos finalo ketverte Berlyne, kai buvo išmaudytas iki paskutinio siūlo savo auklėtinių.

„Neįsivaizduoju, kaip mes nutupdysime tą lėktuvą. Šis skrydis namo turi būti legendinis. Geltonieji, ruoškitės Berlynui!“ – linkėjimus „Fenerbahče“ sirgaliams į televizijos kamerą pasiuntė Š.Jasikevičius.

Vėliau emocingą kalbą rėžęs ir komandos rūbinėje.

Verta pažymėti, kad sezono viduryje Dimitrį Itoudį atleidusi „Fenerbahče“ tuo metu žengė vos 12-oje Eurolygos vietoje, bet Šaras apsuko Stambulo ekipos laivą ir Eurolygos finalo ketverte žais ketvirtus metus iš eilės (prieš tai – tris sykius kaip „Barcelona“ vairininkas).

Vandens liko ir rungtynių didvyriu tapusiam Nickui Calathesui, kuris iki tol buvo įmetęs vos 1 tritaškį iš 8-ių, bet lemiamų metu įskraidino du iš eilės, o „Fenerbahče“ triumfavo.

„Velniška serija. „Monaco“ – puiki ekipa, pagarba jiems. Jie turi daug žaidėjų, mokančių žaisti krepšinį. Taip pat ir MVP Mike‘ą Jamesą. Aš labiausiai džiaugiuosi dėl savo vaikinų. Turime daug alkanų vyrukų, dirbusių visą sezoną. Daliai jų tai bus pirmas finalo ketvertas. Mes esame lyg šeima. Padedame vienas kitam“, – džiaugėsi N.Calathesas.

Svarbų vaidmenį Monake suvaidino ir dėl traumos mačo nebaigęs Tarikas Biberovičius, įmetęs 13 taškų (3/3 trit.), atkovojęs 5 kamuolius ir surinkęs 17 naudingumo balų.

„Neturiu žodžių. Didžiuojuosi savo komanda, savo komandos draugais, kurie parodė neįtikėtiną charakterį penktosiose rungtynėse. Tai – istorinė pergalė ir dar viena papildoma priežastis džiaugtis. Keliausime į Berlyną!“ – džiūgavo 23-ejų taikliarankis.

„Esu tiesiog nusivylęs. Daugiau nieko negaliu pasakyti“, – po skausmingo pralaimėjimo namie nedaugžodžiavo „Monaco“ strategas Saša Obradovičius.

Eurolygos pusfinalyje gegužės 24-ąją „Fenerbahče“ susikaus su Mariaus Grigonio atstovaujamu ir Ergino Atamano treniruojamu Atėnų „Panathinaikos“ klubu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius