-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 24

Išdaviku Barselonoje laikytas Th.Heurtelis: „Šaras manęs nemėgo, bet Pablo mėgsta“

Šarūnui Jasikevičiui neįtikęs prancūzas Thomasas Heurtelis praėjusio sezono pradžioje pradėjo žvalgytis naujų namų, bet niekas Katalonijoje neįtarė, jog patyliukais įžaidėjo žvilgsnis krypo į aršiausių varžovų Madride stovyklą. „Barcelona“ tai priėmė kaip išdavystę, atribojo krepšininką nuo komandos, o persikėlimas į „Real“ nusikėlė į šią vasarą. „Šaras manęs nemėgo, bet Pablo mėgsta“, – tinklalapiui „El Pais“ sakė Madride nutūpęs Th.Heurtelis.

Thomaso Heurtelio ir „Barcelonos“ konfliktas įsižiebė prieš Kalėdas.

Katalonijos klubas tuomet lankėsi Stambule, kur žaidė Eurolygos rungtynes prieš „Anadolu Efes“, o po dvikovos turėjo baigtis krepšininko persikėlimo į kitą Stambulo miesto ekipą „Fenerbahče“ formalumai.

Vis dėlto „Barceloną“ pasiekė žinia, jog 32-ejų įžaidėjas paslapčia veda derybas su Madrido „Real“ bei tai priėmė kaip išdavystę. Klubo vadovų jis nebuvo įleistas į namo išsiruošusį vykti lėktuvą, naktį praleisdamas Stambulo viešbutyje.

„Buvo sunku, nes dėl to labai nerimavo mano šeimyna. Jiems tai buvo sunkus metas. „Barca“ manęs negerbė. Buvau čia keletą metų, o sulaukiau tokio elgesio. Bet neigiamus dalykus reikia perversti į teigiamus. Dabar, kai viskas baigėsi, aš esu tobuloje situacijoje“, – „El Pais“ sakė Th.Heurtelis.

Lagaminus susikrovęs ir pas didžiausius varžovus išsiruošęs Th.Heurtelis buvo atribotas nuo „Barcelona“ komandos, negavo paleidžiamojo rašto į Madridą, kol po dviejų mėnesių buvo rastas kompromisas ir krepšininkas sukirto rankomis su Vilerbano ASVEL.

Atėjo vasara ir įvyko tai, kas ir turėjo įvykti. Liepos 6-ąją dieną Th.Heurtelis oficialiai tapo „Real“ nariu.

„Prisitaikyti lengviau, nes prieš šią ekipą teko žaisti ir ją analizuoti daugybę kartų. ACB lygoje aš esu beveik dešimtmetį. Tai duoda daug žinių. Tikiuosi, kad ir darbas su Šarūnu Jasikevičiumi ir jo idėjų žinojimas man padės dvikovose prieš „Barcelonos“ komandą“, – dėstė Th.Heurtelis.

Madride nutūpęs atakų organizatorius teigia, jog vienas karjeros tikslų buvo žaisti Pablo Laso vadovaujamoje komandoje.

„Trenerio filosofija ir žaidimo stilius tinka mano žaidimo profiliui. Jis nori agresyvaus žaidimo ir greitų atakų, o tą mėgstu ir aš. Visi įžaidėjai pas jį žaidžia gerai – nuo Sergio Llullo, Sergio Rodriguezo iki Facundo Campazzo. Įžaidėjai Madride nustato žaidimo stilių. Pablo Laso auklėtiniams duoda daug laisvės išreikšti save ir stumia juos išspausti iš savęs viską. Mes pažįstami esame jau labai seniai. Mums teko kalbėtis prieš man atvykstant į Madridą. Mes suprantame vienas kitą ir matome krepšinį tomis pačiomis akimis. Jis man aikštelėje leidžia būti savimi“, – sakė Th.Heurtelis.

Trumpoje laiko atkarpoje Th.Heurteliui teko pabuvoti pas du puikius trenerius – Šarūną Jasikevičių ir Pablo Laso.

„Tai padeda labai. Skirtumas tas, jog Šaras manęs nemėgo, o Pablo mėgsta. Todėl geriausias dalykas yra tai, jog esu čia ir dirbu su Pablo. Nuo pat atvykimo jaučiuosi būdamas vietoje, kurioje mane myli. Tai ir yra esmė“, – teigė „Real“ naujokas.

VIDEO: PIKENROLAS: intriguojantis LKL startas, „Ryto“ naujokas ir jėgų persiskirstymas Eurolygoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius