Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 10

Išjungtas K.Evansas ir M.Kalniečio realybė: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Kosminį krepšinį po ilgosios pertraukos pademonstravusi Stambulo „Anadolu Efes“ sutraiškė Kauno „Žalgirį“ rezultatu 86:60. 15min portale – komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui K.Maksvyčiui.

Kaip ir spaudos konferencijoje minėjo vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis, rungtynėse su Eurolygos čempionais iš keturių kėlinių Kauno „Žalgiris“ sužaidė vos vieną gerą gynybinį antrąjį ketvirtį, kai Stambulo „Anadolu Efes“ pelnė 8 taškus, o šeimininkams pavyko kontroliuoti Vasilije Micičių ir Willą Clyburną.

Dešimt minučių idealiai laikėsi plano, gerai išnaudotojo pražangas ir atliko savalaikę pagalbą gynyboje. Vis dėlto likusius tris kėlinius matėme, kad geresni krepšininkai laimi prieš prastesnius krepšininkus.

„Žalgiris“ turi traumų ir rotacijos problemų, o sudėtinga tikėtis pergalės, kai Keenanas Evansas yra atjungtas nuo komandos.

Trūko puolimo. Gynyboje – aiškus planas leisti žudyti kitiems žaidėjams, tik ne V.Micičiui ir W.Clyburnui. Labai gilios pagalbos, kurios vertė šiuos du žaidėjus nusimesti kamuolį. Tai lėmė, jog vienas geriausių rungtynių sužaidė Rodrigue'as Beaubois, turėjęs labai daug laisvės.

Galbūt kai kurios idėjos gynyboje buvo logiškos, bet puolime „Žalgiris“ neparodė jokios kokybės. Tai labiausiai pasijautė antroje rungtynių pusėje.

#2 Keenanas Evansas – 3

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
4 tšk. (0/4 trit.), 5 rez. perd., 3 naud. bal., 27 min.

Neabejotinai blogiausios Keenano Evanso rungtynės šį sezoną.

Lūkesčiai dideli – šį krepšininką matome kaip geriausią „Žalgirio“ žaidėją. Be to, tikėjomės iš jo gal net 35 minučių, kai traumą patyrė Lukas Lekavičius, susirgo Tomas Dimša ir Karolis Lukošiūnas.

Varžovai gynėsi agresyviai, naudojo stepoutus, kurių K.Evansui užatakuoti nepavyko. Tritaškiai šįkart neįkrito, o amerikietis atrodė pasyviai.

Keistas buvo Kazio Maksvyčio sprendimas nuo dvikovos pradžios V.Micičiaus globą atiduoti K.Evansui. Juk žinojome, kad šio krepšininko energijos reikės puolime, bet jis dar gavo vaikyti varžovų žvaigždę.

Pagal K.Evanso standartus, labai prastas pasirodymas.

#3 Dovydas Giedraitis – 6

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
4 tšk., 2 per. kam., 1 naud. bal., 12 min.

Viskas iš Dovydo Giedraičio pusės buvo atlikta neblogai.

Jis pataikė sunkų metimą su antrojo kėlinio sirena, o dvitaškį pridėjo ir antroje mačo pusėje, bet mes šį krepšininką turime vertinti ne pagal puolimą.

Savoje aikštelės pusėje Dovis gerai atstovėjo vienas prieš vieną. Įdomūs momentai buvo, kai žalgirietis ėjo į pagalbą prieš V.Micičių, kad priverstų šį krepšininką nusimesti kamuolį, matėme ir porą epizodų, kai D.Giedraitis pamušė ar perėmė kamuolį.

Tokie „Žalgirio“ gynybiniai sprendimai prieš V.Micičių man kiek priminė NBA komandų bandymus stabdyti Luką Dončičių.

Pozityviai nuteikiantis D.Giedraičio pasirodymas. Šaunuolis, kojos nesudrebėjo ir sužaidė, kiek galėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius