Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 01

Ispanijos spauda: „A.Mumbru komanda vargo tiek gindamasi, tiek puldama“

Ispanijos žiniasklaida po Kauno „Žalgirio“ pergalės prieš „Valencia“ 95:74 Eurolygoje išlydėjo savo komandą iš elitinio turnyro.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Valensijos komanda po apsilankymo Lietuvoje prarado net teorines galimybes patekti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, tad „AS“ žurnalistas Davidas Esteve‘as savo straipsnį apie rungtynes pavadino taip: „Valencia“ sako viso gero Eurolygai po sunkaus pralaimėjimo Kaune“.

„Kiek tai gali tęstis Eurolygoje?“ – klausė Jose M. Segarra iš „Cope“, pažymėjęs , kad ispanai pralaimėjo 7 iš pastarųjų 8 rungtynių.

„Pralaimėjimas Kaune yra eliminavimo iš turnyro sinonimas“, – paskelbė blogdebasket.com.

„Atsisveikinimas su Eurolyga po dar vieno niukso“, – atitarė Juanas Carlosas Villena iš „Las Provincias“.

„Valensijos komanda kovojo, kaip galėjo, beveik iki pat pertraukos. Antrojoje rungtynių pusėje „Žalgiris“ padarė savo, o prie to itin prisidėjo įprastai kuklus žaidėjas Karolis Lukošiūnas, pataikęs 4 tritaškius. Kai „Valencia“ bandė spurtuoti, jis ir Lukas Lekavičius visa tai stabdė“, – rungtynes aprašė Jonas Rivas iš „El Pais“.

Valensijos ekipos nesugebėjimas rimčiau pasipriešinti Kaune ispanų žurnalistams buvo nemalonus, tad komandos vyriausiasis treneris Alexas Mumbru šiandien gali perskaityti ir nemalonių sau minčių.

„Itin skaudžios buvo pastarosios trejos rungtynės, kuriose komanda drabužinėje paliko bent minimalią kovingumo dozę“, – negailestingas buvo J.M.Segarra.

„Žalgirio“ viltys dar gyvos. Jo svajonė yra prasibrauti į atkrintamąsias varžybas ir kovoti dėl dalyvavimo finalo ketverte, kuris vyks Kaune. 15 tūkstančių žiūrovų užpildytame katile jie nepaliko vilčių „Valencia“, – rašė „AS“ apžvalgininkas. – Antrąjį kėlinį kauniečiai užbaigė spurtu, o „Valencia“ trečiajame nepajėgė atsitiesti. A.Mumbru komanda vargo tiek gindamasi, tiek puldama. Ketvirtajame kėlinyje „Valencia“ verkdama laukė rungtynių pabaigos.“

„Būtų galima viską nurašyti netektims, palikusioms „Valencia“ be raumenų po krepšiu, tačiau tai nebūtų teisinga. „Žalgiris“ paliko komandą už nugaros jau antrojo kėlinio pabaigoje, o tai nėra priimtina „Valencia“ lygio ekipai, – analizavo J.C. Villena. – Varžovai vėl per 2 kėlinius pelnė 50 taškų, o dvitaškius metė 92% (12/13) taiklumu. Drama yra tai, kad rungtynės buvo pralaimimos, kai dar buvo likę žaisti 20 min. Ta impotencija yra daug blogesnė nei sportinis faktas, kad komanda nepateks tarp 8 geriausiųjų.”

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius