-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 27

Išsipūtusios „Žalgirio“ bilietų kainos į ketvirtfinalį tiko ne visiems

Ilgai lauktas Kauno „Žalgirio“ žingsnis į Eurolygos atkrintamąsias pakratys sirgalių pinigines. „Žalgiris“ jau pradėjo prekybą bilietais į pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes, bet bilietų kainos papiktino kai kuriuos sirgalius.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Išankstinė prekyba bilietais startavo kovo 26-ąją. Tris pirmąsias dienas bilietus gali įsigyti tik „Žalgirio“ abonementų turėtojai ir „Žalgirio“ Garbės Klubo nariai.

Bilietų kainos prasideda nuo 20 eurų. Pigiausias bilietas pirmajame arenos aukšte kainuoja 33 eurus.

Kovo 29 d. 10 val. prasidėjus viešai visų likusių bilietų prekybai, kainos kils ir pirmuosius likusių vietų bilietus bus galima įsigyti maždaug nuo 26 iki 78 eurų. „Žalgiris“ naudoja pažangią bilietų pardavimo sistemą, tad didėjant paklausai skaičiai auga.

Palyginimui, Eurolygos reguliariajame sezone pigiausių bilietų kaina siekė 7 eurus.

Palyginti su paskutinėmis reguliariojo sezono rungtynėmis namuose, būsimu penktadienio maču su Maskvos CSKA (taip pat su pakeltomis kainomis), bilietai į ketvirtfinalį brango 7–13 eurų.

zalgiris.lt/Bilietų į ketvirtfinalį kainos
zalgiris.lt/Bilietų į ketvirtfinalį kainos

„Kainų skirtumas, palyginti su kitomis šio sezono Eurolygos rungtynėmis, nėra itin žymus, – 24sek teigė „Žalgirio“ bilietų pardavimo vadovė Unė Marija Jurkštaitė. – Mūsų kainos, kaip ir kitose srityse, priklauso nuo paklausos. Šį sezoną paklausa bilietams buvo labai didelė, ypač brangiems sektoriams. Turėjom penkerias visiškai išparduotas rungtynes, geroms vietoms sudarinėjami laukiančiųjų sąrašai. Tad natūralu, jog kaina yra nustatoma pagal rinkos potencialą ir paklausą.

Bilietų kainai įtaką daro ir tai, jog dėl ledo ritulio čempionato varžybų labai išauga Eurolygos ketvirtfinalio rungtynių surengimo kaštai.

Žinoma, ketvirtfinalių bilietų kainai įtaka daro ir tai, jog dėl pasaulio ledo ritulio čempionato varžybų labai išauga Eurolygos ketvirtfinalio rungtynių surengimo kaštai. Tam, kad galėtume surengti krepšinio rungtynes „Žalgirio“ arenoje, turėsime atlikti sudėtingą salės transformaciją, nuomotis specialią įrangą iš užsienio, gaminti tam tikras konstrukcijas ir transformuoti esamas tribūnas.

Taip pat dėl salės plano pokyčių prarandame apie 1500 įprastų vietų. Be to, kadangi tai išskirtinis ir ilgai lauktas įvykis, norime renginį padaryti kuo įspūdingesnį ir planuojame išskirtinius efektus ir staigmenas sirgaliams, kurie mus palaikys arenoje. Visi šie veiksniai susideda į bilietų kainas. Bet net neabejojame, jog patirtos emocijos bus kelis kartus vertingesnės ir ilgai išliks atmintyje.“

„Žalgirio“ namų rungtynės ketvirtfinalyje vyks pasaulio ledo ritulio I diviziono čempionato metu. Balandžio 22–28 dienomis „Žalgirio“ arenoje bus išlietas ledas.

Tiesa, laiku susizgribusiems „Žalgirio“ vadovams pavyko pasiekti susitarimą per laisvas ledo ritulio čempionato dienas – balandžio 24 ir 26 d., ant ledo uždėti parketą ir priimti Eurolygos ketvirtfinalio mūšius.

Dėl to tribūnos kiek transformuosis. Jos bus perstumdytos maždaug Rygos arenos principu, paliekant daugiau erdvės aplink aikštę. Bilietų kasose bus prieinami 13 200 bilietų, neskaičiuojant privačių ložių.

Internete jau spėjo pasipilti sirgalių skundai dėl išsipūtusių kainų. Labiausiai nepatenkinti abonementų turėtojai, kadangi jų sezoniniai bilietai į ketvirtfinalį negalioja. Maža to, jie nebus tikri, kad stebės rungtynes iš tos pačios jiems įprastos vietos, kadangi, prasidėjus išankstinei prekybai, sirgaliai galėjo pirktis bilietus į visas norimas vietas.

„Skundų sulaukiame iš abonementų turėtojų. Daugelis gerbėjų neįvertina, jog abonementas suteikia 40–70 procentų nuolaidą vienoms rungtynėms, palyginti su vienkartinių bilietų kainomis. Kadangi šie klientai neperka vienkartinių bilietų, natūralu, jog jie gali stebėtis. Tai atvejis, kai atsiskleidžia, kokia didelė nuolaida yra sezono abonementas.

Tačiau, vos prasidėjus prekybai į ketvirtfinalio rungtynes, pastebime, kad būtent brangiausių sektorių vietos yra labiausiai perkamos“, – 24sek teigė „Žalgirio“ atstovai.

Jų teigimu, kaina nustatoma pagal paklausą, pramogų rinkos tendencijas, rungtynių rengimo ir reklamavimo kaštus, komandos biudžeto tikslus. Analizuojami bei vertinami ir visų buvusių rungtynių skaičiai. Pavyzdžiui, visose 15-oje Eurolygos reguliariojo sezono namų rungtynių bilietai „Žalgirio“ arenos pirmajame aukšte buvo visiškai išparduoti.

Vis dėlto mažai abejonių, kad „Žalgirį“ ketvirtfinalyje palaikys sausakimšos tribūnos ir bus išpirkti visi bilietai.

Net kai kainos kildavo, sirgaliai vis tiek nepalikdavo tuščių vietų. To pavyzdys – ir rungtynės su Maskvos CSKA, į kurias bilietų nebeliko dar likus trims savaitėms.

Didžiulis išbandymas „Žalgirio“ bilietų platinimo sistemos lauktų tuo atveju, jeigu „Žalgiris“ tik po trečiųjų ketvirtfinalio serijos rungtynių sužinotų, kad Kaune prireiks ir ketvirtųjų.

Du pirmieji mačai vyks išvykoje, o trečiasis ir, jei prireiks, ketvirtasis – „Žalgirio“ arenoje (penktasis, prireikus, vyktų svečiuose).

Trečiųjų ir ketvirtųjų serijos rungtynių datos numatytos balandžio 24 ir 26 d. Tad, vos tik pasibaigus 24-os dienos rungtynėms, žiūrovams gali tekti skubiai pirkti bilietus į mačą po dviejų dienų.

„Taip, tai būtų išties didelis iššūkis bilietų sistemai, – teigė „Žalgirio“ atstovai. – Kainos nustatomos reaguojant į konkrečią situaciją, bet, panašu, kad jos išliktų panašios.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius