Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorinis buvusio žalgiriečio sprogimas Eurolygoje – 50 taškų ir visų laikų rekordas!

Nigelas Hayesas-Davisas surengė karjeros pasirodymą Eurolygoje. Šarūno Jasikevičiaus auklėtinis Stambulo „Fenerbahče“ (20-12) komandoje kėsinosi į visų laikų rezultatyviausią pasirodymą ir nukalė lengvą savo ekipos pergalę 103:68 (34:18, 18:22, 31:13, 20:15) prieš turnyro autsaiderę Berlyno ALBA (5-27).
Nigelas Hayesas-Davisas
Nigelas Hayesas-Davisas / Vida Press nuotr.

Prieš kelerius metus du sezonus Kauno „Žalgiryje“ praleidęs amerikietis pelnė net 50 taškų ir užfiksavo rezultatyviausią pasirodymą Eurolygos istorijoje (nuo 2000 m.).

30 minučių ant parketo praleidęs N.Hayesas-Davisas pataikė 9 dvitaškius iš 11, 9 tritaškius iš 16 ir 5 baudų metimus iš 7.

Jis pagerino Shane'o Larkino rekordą – šis gynėjas 2019 m. lapkritį pasižymėjo 49 taškais prieš kitą Vokietijos komandą Miuncheno „Bayern“. Joks kitas žaidėjas iki šiol nebuvo pelnęs daugiau nei 41 taško.

Rezultatyviausi visų laikų Eurolygos pasirodymai
Rezultatyviausi visų laikų Eurolygos pasirodymai

Akistatoje prieš silpniausią Eurolygos komandą N.Hayesas-Davisas jau per pirmą kėlinį pataikė 5 tritaškius ir pelnė net 18 taškų.

Po dviejų kėlinių amerikietis buvo įmetęs 21 tašką, po trijų – 36, o ketvirtajame kėlinyje pridėjo dar 14 taškų.

Jis buvo pakeistas likus maždaug trims minutėms ir sulaukė sirgalių plojimų atsistojus, kai pelnė 43-ąjį tašką ir pagerino klubo rekordą Eurolygoje.

Vis dėlto jau po kelių akimirkų sirgalių prašomas Šaras sugrąžino auklėtinį į aikštę, o šis pasileido į rekordinių taškų medžioklę.

N.Hayesas-Davisas jau praktiškai nebesigynė, o ALBA žaidėjai gynėsi prieš jį netgi trise ar keturiese, tačiau puolėjas likus 18 sekundžių pataikė iš po krepšio ir pasiekė pusšimčio taškų ribą, tapdamas pirmu žaidėju istorijoje, pelniusiu net 50 taškų per Eurolygos rungtynes.

„Fenerbahče“ vakaro žvaigždei nedaug trūko ir iki Eurolygos pataikytų tritaškių rekordo – daugiau (10) yra įmetę tik Sh.Larkinas (dukart) ir Andrew Goudelockas.

Užtikrinta pergalė padėjo Stambulo ekipai išlikti kovoje dėl antros vietos reguliariajame sezone. Dabar penkias komandas, esančias nuo 2 iki 6 vietos, skiria tik vienas laimėjimas.

Standings provided by Sofascore

„Fenerbahče“: Nigelas Hayesas-Davisas 50 (9/11 dvit., 9/16 trit., 46 naud. bal.), Johnathanas Motley 18 (5/5 dvit., 8/9 baud., 30 naud. bal.).

ALBA: Sterlingas Brownas 17 (6/7 met.), Martinas Hermanssonas 12, Mattas Thomasas 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius