-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 22

Izraelio spauda ir gyrė, ir kategoriškai įvertino „Žalgirį“: tai – vidutiniokų komanda

„Nusivylimas“, – kelis kartus pakartojo One.co.il, aprašydamas Eurolygos rungtynes Kaune, kur penktadienį „Žalgiris“ 80:73 nugalėjo Tel Avivo „Maccabi“ klubą. Po 14-ikos turų „Žalgiris“ (7-7) žengia šeštas, o „Maccabi“ (4-10) murkdosi 14-oje pozicijoje.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Tai buvo rungtynės, pažymėtos ženkliuku „būtina laimėti“. Ypač kai šeimininkai vertėsi be Nate'o Walterso ir Pauliaus Jankūno. Bet Šaras laimėjo“, – parašė One.co.il.

„Iš pradžių „Maccabi„ žaidė gerai, tačiau „Žalgiris„ pabėgo vedamas Brandono Davieso ir Artūro Milaknio, kurie buvo tiesiog puikūs“.

„Maccabi“ puolimas nugulė ant Scottie Wilbekino ir Johnny O'Bryanto pečių, bet, kai jiems ėmė nekristi, neatsirado žaidėjų, kurie užimtų jų vietą. S.Wilbekinas rungtynes baigė su 20 taškų, bet be rezultatyvių perdavimų“.

One.co.il konstatavo, kad išlaikyti persvarą, kai „Maccabi“ vėl ėmė kabintis, padėjo puikus žalgiriečių pataikymas iš perimetro.

„Suraskite skirtumus: „Maccabi“ nepasikeitė“, – rašo Shai Hausmanas, „Sport5“ apžvalgininkas, pridurdamas, kad „Maccabi“ fiasko tikimybė šį sezoną vis labiau didėja.

„Nėra didelio skirtumo tarp Neveno Spahijos „Maccabi“ ir Ioannio Sfairopoulo „Maccabi“, o S.Wilbekino indėlis – nepakankamas“, – rašo Sh.Hausmanas.

Pasak jo, permainos, kurių buvo imtasi vasarą, turėjo grąžinti „Maccabi“ į šlovę, kurioje šis klubas buvo įpratęs maudytis. Bet tai neįvyko“.

Nuo Sh.Hausmano ypač kliuvo vienam „Maccabi“ krepšininkui – DeAndre Kane'ui, kuris Kaune pelnė 8 taškus.

„Atėjo nauji žaidėjai, kai kurie liko, biudžetas išaugo. Bet kai žiūri į statistiką, matai, kad žaidėjas, kuris gauna daugiausia žaidimo minučių yra tas pats – DeAndre Kane'as. DeAndre Kane'as, rimtai? Žaidžia po 29 minutes ir yra šeštas pagal tai Eurolygoje. Jei nieko prieš, dar kartą perskaitykite prieš tai buvusį sakinį. Ir dar kartą. Treneriai ateina ir išeina, o D.Kane'as išlieka svarbiausiu žaidėju. Pabandykite prisiminti, kiek pozityvių epizodų jis sukūrė per 32 minutes Kaune“, – kategoriškas „Sport5“ apžvalgininkas.

Tai protinga komanda, žinanti, ko nori, ir treniruojama vieno geriausių, kūrybingiausių ir profesionaliausių trenerių, kuriuos šis žemynas šiuo metu turi

Ir tęsia toliau: „Komandoje turėdamas protu sunkiai suvokiamą statusą, jis gali sau leisti žvaigždės manieras. Jis prašo kamuolio situacijose, kuriose nieko negali padaryti. Jis meta iš toli, kai galėtų perduoti kamuolį geriau tai darančiam žaidėjui. Ir netgi gali sau leisti negrįžti į gynybą, jei jaučia negavęs visko, ko reikalavęs. Tokio lygio gynėjas, kaip D.Kane'as, Eurolygoje turėtų žaisti po 15-18 minučių. Ne daugiau“.

„Bėda ta, kad „Maccabi“, komanda su ambicijomis Eurolygoje, žaidžia Europos taurės lygio krepšinį“.

Sh.Hausmanas gana detaliai išnarsto neva nevykusio I.Sfairopoulo krepšinio elementus.

„I.Sfairopoulo krepšinis neatrodo gerai. Jo žaidėjai stengiasi ir kovoja, tačiau pats žaidimas neprogresuoja. Ir vakar, žaisdama su Eurolygos vidutinioke, „Maccabi“ išvengė pralaimėjimo dviženkle persvara tik stebuklų ir atsitiktinumų dėka“.

„Žalgiris“ nėra pilnas talentų ir su dabartine sudėtimi jis toli gražu nėra elitinė Eurolygos komanda. Bet tai protinga komanda, žinanti, ko nori, ir treniruojama vieno geriausių, kūrybingiausių ir profesionaliausių trenerių, kuriuos šis žemynas šiuo metu turi. „Žalgirio“ žaidėjai tiesiog žino, ką kiekvienas turi daryti. Ne visuomet viskas gaunasi, ne visuomet viskas atrodo gražiai, bet bent jau yra žaidimo stilius ir logika“.

Kaip pavyzdį, Sh.Hausmanas išskyrė Edgaro Ulanovo žaidimą: „Net ir žaisdamas prastą sezoną jis parodo, kaip svarbu naudoti kuo įvairesnius žaidimo elementus žaidžiant puolėjo pozicijoje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius