Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2019 03 26

Izraelio žiniasklaida: Eurolygos finalo ketvertas gali būti perkeltas į Kauną

Izraelio žiniasklaidoje – netikėta žinia. Atėnams gali tekti ilgiau palaukti Eurolygos finalo ketverto šventės, kurią 2020-aisiais buvo planuojama organizuoti Graikijoje. „Walla“ praneša, kad ieškodama alternatyvų Eurolyga žvalgosi ir į Kauną.
Krepšinio sirgaliai rungtynėse su Miuncheno „Bayern“
Krepšinio sirgaliai rungtynėse su Miuncheno „Bayern“ / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Portalo žurnalistas Arale Weisbergas rašo, kad 2020-aisiais Atėnuose planuotos finalo ketverto varžybos greičiausiai turės pakeisti lokaciją.

Skelbiama, kad Graikijos valdžia dar negali susimokėti už teisę organizuoti finalo ketvertą. Esą Graikijoje keičiantis politinei situacijai ir artėjant rinkimams, Eurolygos finalo ketverto klausimas gali būti atidėtas.

Eurolygą tai verčia ieškoti alternatyvų. „Walla“ žiniomis, Paryžius ir Kaunas įvardijami kaip realiausias Eurolygos planas „B“.

Vis dėlto daugiausiai šansų, kad finalo ketverto varžybos būtų surengtos Prancūzijoje. Beje, Paryžiuje jau įvyko net keturi finalo ketvertai – 1991, 1996, 2001 ir 2010 metais.

Kauno pranašumas – „Žalgirio“ arena, į kurią šį sezoną buvo išparduoti visi bilietai net į 10 žalgiriečių Eurolygos rungtynių iš 15.

„Balandžio 3 dieną vyks Eurolygos posėdis, kuriame sužinosime, ar galime pretenduoti. O tada kalbėtume su valdžia ir klaustume, realu tai ar nerealu“, – Izraelyje pasirodžiusią informaciją 24sek komentavo „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Iš tolimojo baskų krašto – 4 milijonų eurų signalas Kaunui

Prieš porą savaičių Kaune apsilankęs Eurolygos bosas Jordi Bertomeu kalbėjo apie galimybę ateityje pamatyti finalo ketverto kovas „Žalgirio“ arenoje. Bet iki tol Kaunas privalo rasti sprendimą, kur priimti tūkstančius svečių.

„Rimtai vertiname Kauną. Mums aišku, kad čia viskas yra, išskyrus infrastruktūrą, – sakė katalonas. – Žinome, kad čia geriausi sirgaliai, geriausia arena. Finalo ketvertas čia kaip ir neišvengiamas. Bet logistikos reikalai irgi svarbūs, nes finalo ketvertas vis auga ir auga.

Turime būti kūrybingi, bet kalbant apie Kauną, didžiausias rūpestis būtų apgyvendinimas. Esu įsitikinęs, kad jis bus išspręstas ir finalo ketvertas nusileis Kaune.“

Šiemet Eurolygos finalo ketvertas gegužės 17-19 d. vyks Vitorijoje.

VIDEO: „Ginčas“: ar „Žalgiriui“ verta palikti LKL?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius