Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 11 16

Pa-ga-liau! Kauno „Žalgiris“ išplėšė pirmąją pergalę Eurolygoje

Kauno „Žalgirio“ (1/9) krepšininkai išlipo iš devynių pralaimėjimų pelkės. Jure Zdovco auklėtiniai antradienio vakarą namuose įtemptoje kovoje 76:69 (20:12, 23:25, 17:15, 16:17) palaužė Atėnų „Panathinaikos“ (2/8).

Prieš rungtynes, per pertrauką ir po finalinės sirenos 15min feisbuke – aktualiausių įvykių aptarimas laidoje „Karštom pėdom“.

Dešimt pralaimėjimų paeiliui yra blogiausias visų laikų „Žalgirio“ rezultatas Eurolygoje, bet šio nemalonaus antirekordo, fiksuoto 2007-2008 metų sezone, Lietuvos čempionai nepakartojo.

Nors mačo pradžia buvo kiek sėkmingesnė svečiams, kauniečiai spurtavo 9:0 ir ėmė kontroliuoti įvykius aikštėje. Gerai nuo suolo septynių taškų serija pakilo Artūras Milaknis, užtikrintai po krepšiais jautėsi Marekas Blaževičius ir skirtumas antrajame kėlinyje didėjo iki 14-kos taškų.

Vis dėlto prieš didžiąją pertrauką PAO atkuto, surengė spurtą 8:0, o prie to pridėta buvo ir apmaudžiai patirta A.Milaknio trauma – snaiperis užlipo ant kojos neteisingą poziciją užsiėmusiam teisėjui ir pasisuko čiurną.

VIDEO: Apmaudus incidentas: skaudžią A.Milaknio traumą lėmė rungtynių teisėjas

Į didžiąją pertrauką „Žalgiris“ išėjo pirmaudamas 43:37.

Po pasitarimo rūbinėje Lietuvos čempionai vėl žaidė užtikrinčiau nei varžovai. M.Blaževičius gana anksti užsidirbo ketvirtąją pražangą, bet jo trūkumą gerai kompensavo iki tol nedaug laiko gavęs, ką tik traumą išsigydęs Joshas Nebo. Į aikštę žengė ir A.Milaknis, kurio sužeidimas pasirodė nesantis rimtas.

Prieš lemiamą 10-ties minučių atkarpą „Žalgiris“ pirmavo 60:52, bet ketvirčio pradžia buvo prasta – varžovai surengė keletą sėkmingų atakų be atsako ir atstumas tarp komandų susitraukė vos iki trijų taškų (60:57). Po pertraukėlės „Žalgiris“ atkuto – A.Milaknis įkrėtė tritaškį, J.Strelniekas pelnė dvitaškį, o Mantas Kalnietis užbaigė greitą ataką (67:57).

Varžovai vėl sugebėjo rasti savyje jėgų atkarpai 8:0, bet žalgiriečiai atlaikė paskutinius PAO pasispardymus ir išplėšė itin reikalingą pergalę.

Šias rungtynes stebėjo rekordiškai mažas skaičius žiūrovų Nemuno saloje – vos 6383.

Su 13 taškų (1/2 dvit., 3/6 trit., 2/2 baud. met.) rezultatyviausias žalgiriečių gretose buvo A.Milaknis.

O štai su 23 naudingumo balais daugiausiai gerų darbų aikštėje nuveikė Edgaras Ulanovas. Iki šiol strigęs puolėjas per 24 minutes pelnė 11 taškų (3/3 dvit., 1/3 trit., 2/2 baud. met.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, blokavo metimą ir išprovokavo 3 pražangas.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

„Žalgiris“ dvitaškius metė 57 proc. (16/28), tritaškius – 35 proc. (10/29) taiklumu.

Lietuvos čempionai atliko 19 rezultatyvių perdavimų ir brangino kamuolį – padarė 8 klaidas.

Ši Eurolygos savaitė yra dviguba. Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais jau penktadienį, kai savo tvirtovėje priims Stambulo „Fenerbahče“.

„Žalgiris“: A.Milaknis 13 (3/6 trit.), T.Cavanaugh 12 (9 atk. kam., 17 naud. bal.), E.Ulanovas 11 (3/3 dvit., 6 atk. kam., 3 rez. perd., 22 naud. bal.), M.Blaževičius 10 (6 išpr. praž., 13 naud. bal.), J.Strelniekas 9, N.Giffey, Z.Dragičius ir M.Kalnietis po 5, T.Websteris, J.Nebo ir L.Lekavičius po 2.

„Panathinaikos“: D.Maconas 21, I.Papapetrou 10, H.Sant-Roosas, O.White'as ir G.Papagiannis po 7.

Rungtynių eiga. „Žalgiris“ – „Panathinaikos“ 76:69 (20:12, 23:25, 17:15, 16:17)

Ketvirtas kėlinys. „Žalgiris“ – PAO

40 min. Viskas! Pergalė!

Likus 21 sek. Pražanga prieš E.Ulanovą, jis sumetė baudas – 76:68.

39 min. Sekundės tiksi „Žalgirio“ naudai, komandas skiria 6 taškai, likus žaisti 24 sek.

39 min. Labai svarbus E.Ulanovo dvitaškis, varžovai prašė pasitarimo – 74:67.

Po pertraukėlės PAO neužpuolė per 24 sekundes, T.Cavanaugh prametė dvitaškį.

38 min. N.Giffey sumetė baudas. Gerai, kad PAO puolime stringa. Tai leidžia „Žalgiriui“ laikytis priekyje. Bet vis dėlto N.Giffey paskutinę atakos sekundę prasižengė prieš D.Maconą. Gynėjas pataikė dukart nuo linijos, „Žalgiris“ dar priekyje – 72:67.

37 min. Dar viena gera PAO ataka ir skirtumas jau vos du taškeliai, bet T.Cavanaugh smeigė tolimą dūrį – 70:65.

35 min. Varžovų tritaškis pritildė areną, netrukus laisvas metė ir I.Papapetrou, bet nepataikė. D.Maconas išprovokavo J.Strelnieko pražangą mesdamas iš toli. Šeimininkų persvara vėl mažėja – 67:63.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Darylas Maconas du sykius išprovokavo pražangas mesdamas tritaškius ir abu kartus „nusikalto“ Janis Strelniekas. Būtų gerai, kad „Žalgirio“ latvis susiturėtų.

34 min. M.Kalnietis greitoje atakoje pelnė dvitaškį – 67:57.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Tik 6383 žiūrovai stebi šio vakaro rungtynes – tai beveik 2 tūkstančiais mažiau nei ankstesnis „Žalgirio“ arenos antirekordas Eurolygoje. Bet atmosfera Nemuno salos krepšinio šventovėje puiki – po Artūro Milaknio ir Janio Strelnieko metimų arena sproginėja iš triukšmo.

33 min. A.Milaknis smeigė tritaškį! Koks reikalingas metimas. Kitoje atakoje M.Blaževičius iškišo nuostabų perdavimą J.Strelniekui – 65:57.

32 min. 0:5 pradedamas ketvirtas kėlinys, J.Zdovcas prašė pertraukėlės, „Žalgirio“ persvara jau tik trys taškeliai – 60:57.

31 min. D.Maconas įsmeigė tritaškį, kauniečių pranašumas sumažėjo – 60:55.

Trečias kėlinys. „Žalgiris“ – PAO 60:52

30 min. Tritaškį pataikė K.Perry ir komandas prieš lemiamą ketvirtį skyrė aštuoni taškai.

29 min. Varžovai dalina dovanėles – šįkart netaiklus metimas iš po krepšio.

27 min. J.Nebo sugrūdo kamuolį iš viršaus – 58:48.

26 min. E.Ulanovas įkrėtė tritaškį! Jau 7 taškai jo sąskaitoje – 56:47.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
„Žalgirio“ arena plojimais pasitinka sugrįžtantį į aikštę Artūrą Milaknį. Snaiperis trečiojo kėlinio starte turbūt nė sekundei nebuvo prisėdęs ant suolo, vis šokinėdamas ir trypčiodamas ant sužeistos čiurnos, o dabar traumos rimtumą galės išsibandyti ir aikštėje.

25 min. Skylė šeimininkų gynyboje, ją taškais pavertė D.Maconas. O štai J.Nebo kovojo puikiai, jis išprovokavo varžovo pražangą po nusiimto kamuolio puolime – 53:47.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Tyleris Cavanaugh kaip reikiant įsismarkavo – su 8 atkovotais kamuoliais amerikietis jau pakartojo karjeros Eurolygoje rekordą. Jo sąskaitoje – dar ir 9 taškai. Gal bus pirmas dvigubas dublis?

24 min. Ech... M.Blaževičius prasižengė ketvirtąjį kartą. Z.Dragičius rinko taškus iš po krepšio – 53:45.

22 min. T.Cavanaugh pataikė iš toli, o po M.Blaževičiaus puikaus perdavimo pridėjo ir dvitaškį – 51:43.

21 min. Komandos apsikeitė tritaškiais – 46:40.

Antras kėlinys. „Žalgiris“ – PAO 43:37

20 min. I.Papapetrou smeigė tritaškį, o „Žalgirio“ paskutinė ataka nepavyko – L.Lekavičius prametė, M.Blaževičius prasižengė ir uždirbo du varžovų baudų metimus.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Garsiai „Žalgirio“ arenoje nuskamba Artūro Milaknio keiksmažodis ir trenkimas delnais į parketą, kai snaiperis apmaudžiai užlipa teisėjui ant kojos ir krypteli čiurną. Rezultatyviausias žalgirietis (Milas pelnė jau 10 taškų) iš karto patraukia į rūbinę.

19 min. M.Blaževičius dominuoja! Jau dešimtasis jo taškas, niekaip PAO nesustabdo „Žalgirio“ jaunojo vidurio puolėjo – 39:28.

18 min. Susižeidė A.Milaknis. Jis užlipo ant kojos teisėjui. Neįtikėtina.

O štai J.Strelniekas smeigė iš toli – 37:28.

17 min. PAO tiesiog negali apsiginti be pražangų, bet štai T.Websteris prametė du baudų metimus. D.Maconas šveitė itin sudėtingą tritaškį su pražanga. „Žalgirio“ pranašumas mažėja – 34:28.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Išsibandęs su penketais be vidurio puolėjų, dabar Jure Zdovcas eksperimentuoja su trijų gynėjų penketu. Mantas Kalnietis, Tai Websteris ir Janis Strelniekas žaidžia kartu, o šalia jų – Edgaras Ulanovas ir Marekas Blaževičius. Iš pradžių tai veikė – gynybą draskę gynėjai provokavo pražangas arba traukė prie savęs gynėjus ir nusimetė Marekui, bet netrukus išryškėjo spragos gynyboje, kai PAO spurtavo 8:0.

16 min. Keturi iš eilės taiklūs M.Blaževičiaus baudų metimai – 34:20.

15 min. M.Blaževičius puikiai žaidžia iki galo ir pelno dvitaškį krisdamas. O štai apsiginti nepavyko – H.Sant-Roosas pataikė 2+1. Šeimininkų persvara vėl vienženklė – 28:20.

T.Websteris sumetė baudas ir dar išprovokavo varžovo pražangą puolime – 30:20.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
„Žalgiris“ Madride pirmą kartą šį sezoną išbandė žemą penketą, kuris veikia ir šiandien. Be Mareko Blaževičiaus ir Josho Nebo, vidurio puolėju rungtyniaujant Tyleriui Cavanaugh, kauniečiai penkių minučių atkarpą laimėjo 12:5.

14 min. A.Milaknis smeigė dar vieną tritaškį, o E.Ulanovas kitoje aikštės pusėję kelia kumščius į viršų – jis apsigynė kietoje kovoje. Kol kas viskas pagal „Žalgirio“ planą – 26:17.

12 min. N.Giffey pataikė tritaškį, bet tuo pačiu atsakė ir Y.Farrellas – 23:17.

11 min. H.Sant-Roosas pradėjo antrąjį kėlinį taikliu dvitaškiu, žalgiriečių persvara mažėja – 20:14.

Pirmas kėlinys. „Žalgiris“ – PAO 20:12

10 min. Kėlinį dvitaškiu užbaigė E.Ulanovas – 20:12.

8 min. E.Ulanovo taiklus dvitaškis iš vidutinio nuotolio – 16:10.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Edgaras Ulanovas dvitaškių Eurolygoje nebuvo pataikęs beveik mėnesį, bet vos išėjęs į aikštę sviedžia taikliai iš vidutinio nuotolio. Žalgirietis sulaukė bene skambiausių plojimų per komandų pristatymą, gal tai padės Ulei atsigauti?

7 min. A.Milaknis prasiveržė nuo tritaškio linijos ir pelnė taškus, o kitoje atakoje įsmeigė ir tritaškį – 14:9.

6 min. O.White'as perėmė kamuolį po L.Lekavičiaus prasto perdavimo ir greitoje atakoje sugrūdo kamuolį iš viršaus – 9:9.

5 min. I.Papapetrou neatitvertas po krepšiu, jis paėmė kamuolį puolime ir pelnė dvitaškį su pražanga. Žalia persvara mažėja – 9:7.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Ypač neatletiškas „Žalgirio“ startinis penketas „Panathinaikos“ puolimą surakino kaip tikrų gynybos specialistų kvintetas. Per beveik keturių minučių atkarpą graikai prametė šešis metimus ir du kartus suklydo, o „Žalgiris“ per tą atkarpą įgijo 5 taškų persvarą.

4 min. Dar du T.Cavanaugh taškai, M.Blaževičiaus taiklus metimas iš vidutinio nuotolio ir skirtumas didėja – 9:4.

3 min. Pirmųjų taškų paieškos truko daugiau nei dvi minutes. Iš toli pataikė M.Kalnietis, netrukus dvitaškį pridėjo T.Cavanaugh – 5:4.

2 min. Z.Dragičiaus tritaškis paskutinę sekundę netaiklus, o kitoje aikštės pusėje kauniečių naujokas prasižengė prieš tritaškį metusį D.Maconą. Kauniečių atsilikimas padidėjo – 0:4.

1 min. M.Kalniečio tritaškis buvo nepatogus ir labai netaiklus. Varžovai pelno pirmus taškus – pasižymėjo D.Maconas.

Starto penketai:

„Žalgiris“: Mantas Kalnietis, Janis Strelniekas, Zoranas Dragičius, Tyleris Cavanaugh ir Marekas Blaževičius.

„Panathinaikos“: Kendrickas Perry, Darylas Maconas, Georgios Papagiannis, Okaro White'as ir Ioannis Papapetrou.

Prieš rungtynes.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Pastaroji „Žalgirio“ pergalė buvo iškovota prieš... „Panathinaikos“. Prieš 222 dienas kauniečiai nugalėjo PAO paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse 93:78. Gal į Kauną sugrįžę žaliai-balti iš Graikijos grąžins ir šventinę nuotaiką.
Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Pergalės siekti „Žalgiriui“ šiandien padės ir Joshas Nebo. Praėjusias rungtynes Madride praleidęs naudingiausias žalgirietis atliko apšilimą ir kartu su kitais „Žalgirio“ žaidėjais žengs į kovą prieš PAO.
Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Sveikinuosi iš kol kas romios ir tykios „Žalgirio“ arenos. Reikia tikėtis, jog tokia ji nebus rungtynėms prasidėjus, nors visi ženklai rodo, jog šiandien Kaune bus užfiksuotas lankomumo antirekordas, kuris dar nuo 2014 metų yra 8 150 sirgalių. Gal tuštesnės nei įprasta tribūnos žalgiriečius kaip tik užkurs kovai ir pirmajai pergalei?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius