Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 19

Jis stabdė juos visus: prieš kurią finalo ketverto žvaigždę gintis sunkiausia?

Jeigu Eurolyga rinktų geriausiai besiginančių krepšininkų penketą, jame tikrai būtų Kauno „Žalgirio“ darbininkas Arnas Butkevičius. Į Eurolygą sugrįžęs klaipėdietis užsirekomendavo kaip vienas geriausių Europos pitbulių gynyboje. Per ilgą Eurolygos sezoną žalgirietis kibo į atlapus ir turnyro žvaigždėms, kurios šį savaitgalį spindės Kaune, o apie jas prieš finalo ketvertą A.Butkevičius kalbėjosi su 15min.

Prieš sezoną buvo daug abejojančių A.Butkevičiaus galimybėmis rasti savo vietą Eurolygoje, bet po pusmetį trukusių kovų žalgirietis jau vardijamas tarp elitinių turnyro žaidėjų savoje aikštės pusėje.

„Manau, kad tokio žaidėjo kaip Butkevičius reikia kiekvienai komandai. Sąžiningai – jis tikrai gali išimti varžovų lyderius, duoda tau fiziškumą, ateina į kiekvienas rungtynes ir tikrai žinai, ką iš jo gausi“, – apie klaipėdietį po paskutinių Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynių sakė „Barcelona“ treniruojantis Šarūnas Jasikevičius.

Scanpix Baltics/Roko Lukoševičiaus nuotr./Arnas Butkevičius
Scanpix Baltics/Roko Lukoševičiaus nuotr./Arnas Butkevičius

„Arnas Butkevičius, su visa pagarba kitiems, yra geriausias Eurolygos gynybinis žaidėjas“, – pokalbyje su 15min pareiškė ir „Žalgirio“ trenerio asistentas Evaldas Beržininkaitis, vienoje lentynoje su 30-mečiu lietuviu matantis tik buvusį žalgirietį Thomasą Walkupą.

Elitinėje Europos krepšinio scenoje šį sezoną prisistatęs A.Butkevičius reguliariajame sezone ir atkrintamosiose varžybose vykdė svarbiausias Kazio Maksvyčio jam paskirtas gynybines užduotis.

Vienose rungtynėse jis gynėsi prieš žaidimą kuriančius gynėjus, kaip Lorenzo Brownas arba Mike'as Jamesas, kitose bandė pažaboti dažniausiai be kamuolio rungtyniaujantį Sašą Vezenkovą, o dar kitose stengėsi atlaikyti visa galva aukštesnio Nikolos Mirotičiaus jėgą.

Daugybę testų ir išbandymų išlaikęs A.Butkevičius savaitgalį įdėmiai seks, kaip jo gintiems žaidėjams seksis Kaune, kur vyks Eurolygos finalo ketverto kovos.

O prieš jas puolėjas kalbėjosi su 15min apie finalo ketverto žvaigždžių keliamus iššūkius varžovų gynybiniams įtvirtinimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius