-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 04

Juodas mėnuo Šarui: kaip katalonai aiškina sunkų „Barcos“ ruožą?

Barselona sunerimusi seka sunkiausią Šarūno Jasikevičiaus atkarpą. „Juodasis gruodis“, – taip pastarąjį „Barcelona“ krepšininkų mėnesį apibūdino „Mundo Deportivo“. Šio leidinio žurnalistas Jose Ignacio Huguetas aprašė katalonų sunkumų priežastis. „Nuostabi pergalė Madride prieš „Real“ nepaslepia žingsnių atgal, kuriuos „Barca“ žengė pralaimėjusi tris Eurolygos mačus iš eilės“, – konstatuoja J.Huguetas.

Pralaimėjimas Miunchene prieš pat naujuosius užbaigė nuviliantį gruodžio mėnesį. Lapkritį pralaimėję tik 1 mačą iš 9, gruodį „Barcelona“ vyrukai pralaimėjo 5 mačus iš 12.

„Mundo Deportivo“ pabrėžia, kad didžiausias nuosmukis fiksuojamas Eurolygoje, kur „Barcelona“ laimėjo tik 3 rungtynes iš 7, o dabar išgyvena trijų nesėkmių ruožą – nusileido Tel Avivo „Maccabi“, Stambulo „Anadolu Efes“ bei Miuncheno „Bayern“.

Kas taip pasikeitė per mėnesį, kad matome kitokią Barselonos komandą? – klausimą kelia Jose Ignacio Huguetas. Katalonų žurnalistas išskyrė kelis svarbiausius aspektus.

VIDEO: „urBONUSas“: „Žalgiris“, Sabo įpėdinis, intrigos Vilniuje ir 10 prognozių 2021 metams

Gruodžio mėnesį „Barcelona“ sužaidė net 12 rungtynių. Tai reiškia, kad Šaro vyrai į kovą ant parketo lipo kas 2,5 dienos.

Identišku tempu per gruodį bėgo ir kiti trys Ispanijos klubai Eurolygoje – Madrido „Real“, Vitorijos „Baskonia“ bei „Valencia“. Tačiau „Barcelona“ ekipą tai smarkiai paveikė dėl sutrumpėjusios rotacijos.

Victoras Claveras nežaidžia nuo spalio vidurio, Brandonas Daviesas praleido šešerias pastarąsias rungtynes, Nikola Mirotičius negrįžta į rikiuotę dėl asmeninių problemų.

„Mundo Deportivo“ akcentuoja, kad „Barcelona“ 2020-2021 m. sezoną pasitiko kaip niekad trumpa rotacija. Pavyzdžiui, Svetislavas Pešičius savo rikiuotėje turėjo 16 pagrindinės komandos narių, o Šaras sezoną pradėjo su 13, iš kurių vienas buvo pernai dubleriuose žaidęs Sergi Martinezas, o dar kitas – keletą savaičių nebeskaičiuojamas Thomas Heurtelis.

VIDEO: 2020. Penki Š.Jasikevičiaus mėnesiai prie „Barca“ vairo

Miunchene Šaro rotacijoje buvo tik 10 pagrindinės komandos narių – mačui jis turėjo registruoti jaunuolius Ibou Badji ir Brancou Badio. Turėkite omenyje, kad Artiomas Pustovyijus, Ronaldas Šmitas, Leandro Bolmaro bei Sergi Martinezas pirmą kartą gauna tiek atsakomybės, kiek dar niekada neturėjo Barselonoje.

Dėl pandemijos finansinių pasekmių „Barcelona“ turėjo šiek tiek susiveržti diržus ir šiek tiek išbalansuoti komandą.

Pavyzdžiui, vietoj dviejų gynėjų Malcolmo Delaney bei Kevino Pangoso, į Barseloną atvyko vienintelis Nickas Calathesas. Be to, Šarui gynėjų pasirinkime trūksta dar vieno žmogaus, kai jis nebegali įtraukti į rungtynes Th.Heurtelio. Dabar lietuvis turi vis dažniau į kūrėjo poziciją statyti puolėją Adamą Hangą.

Dėl finansinių nuostolių „Barcelona“ taip ir neįsigijo pamainos veteranui Ante Tomičiui. Katalonai keletą mėnesių pasyviai žvalgėsi žaidėjo rinkoje, tačiau iki šiol Šaro taip norėtas atletiškas ir mobilus 4-5 numeris nepapildė Barselonos klubo stovyklos.

Brandono Davieso netektis atvėrė naujų spragų „Barcelona“ žaidime baudos aikštelėje. Be amerikiečio, Šaras prarado svarbų nugara į krepšį pasirinkimą, kuris išplėsdavo katalonų puolimą. A.Pustyvijus gali duoti naudos puolime, bet jis smarkiai pažeidžiamas kitoje aikštės pusėje, kur gerokai solidžiau stovėjo B.Daviesas. Pavyzdžiui, trejose pastarosiose Eurolygos rungtynėse 219 cm ūgio Ukrainos milžinas pelnė 20 taškų, bet atkovojo vos vieną kamuolį.

2021-uosius Šaras su „Barcelona“ pradėjo pergale. Katalonai 83:67 susitvarkė su Fuenlabrados „Urbas“.

„Mes labai laimingi dėl šios pergalės. Manau, labai susikoncentravę gynėmės visas 40 minučių“, – pasidžiaugė Š.Jasikevičius.

Su 14 pergalių ir 3 pralaimėjimais Ispanijos čempionate „Barcelona“ rikiuojasi antra, o trečia ant kulnų jai mina Tenerifės „Iberostar“ (14-3). Eurolygoje su 11 pergalių ir 6 pralaimėjimais „Barca“ yra šešta.

Nutraukti nesėkmių seriją Eurolygoje Šaro vyrai bandys sausio 7 d., namų rungtynėmis su „Valencia“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius