Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 10 20

Jure Zdovcą labiau neramina debiutas „Žalgirio“ arenoje nei išretėjusi sudėtis

Prieš dvi savaites Kauno „Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu tapęs Jure Zdovcas jaučia jaudulį prieš pirmąjį Eurolygos mačą savų žiūrovų akivaizdoje. Įvairių problemų kankinami Lietuvos čempionais priims pergalių savo sąskaitoje irgi neturintį Miuncheno „Bayern“, o su pirmuoju ginčo kamuoliu dings ir stresas, sako J.Zdovcas.

Ketvirtadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Bayern“ | 20:00 | Kaunas

„Esu labai nervingas. Nėra nieko lengvo. Kai rungtynės prasidės, pasimiršiu ir koncentruosiuosi tik į žaidimą. Bet iki tol lengva man nebus“, – prieš debiutą „Žalgirio“ arenoje kalbėjo slovėnas Jure Zdovcas.

Martino Schillerio įpėdiniu tapęs slovėnas „Žalgiriui“ vadovavo jau trejose rungtynėse – du pralaimėjimai Eurolygos kovose Belgrade ir Atėnuose bei pergale pažymėtas susitikimas Šiauliuose. Dabar Kauno komanda pasitinka varžovą, kuris irgi vis dar nėra pajutęs pergalės skonio stipriausiame Senojo žemyno turnyre.

Italo Andrea Trinchieri diriguojama Miuncheno „Bayern“ ekipa Tel Avive krito 68:69, Kazanėje – 70:73, Sankt Peterburge – 71:79, tuo metu vieninteliame susitikime namuose „Bayern“ pralaimėjo „Barcelona“ komandai 72:80.

„Kaip ir mes, „Bayern“ dar nėra laimėjusi. Mūsų situacijos šiuo aspektu yra panašios, bet jie keliose rungtynėse buvo arti pergalės, – sakė J.Zdovcas. – Tai puiki komanda, kurioje yra daug gerų žaidėjų ir daug skirtingų ginklų. Labai gera komanda, kurią treniruoja puikus treneris. Jie atvyks siekti pirmosios pergalės, o mes darysime viską, kad jų planas neišdegtų. Matysime, kaip mums seksis“

„Žalgiris“ rungtynes pasitinka nukraujavęs. Ketvirtadienį žaisti tikrai negalės du startinio penketo žaidėjai – prancūzas Joffrey Lauvergne'as bei latvis Janis Strelniekas, tuo metu po klaustuku yra individualiai dirbantys Emmanuelis Mudiay ir Paulius Jankūnas.

„Niekada nedarau iš tokių dalykų didelės problemos. Negaliu nieko pakeisti, nes yra kaip yra. Turime dešimt žaidėjų treniruotėse, įskaitant vieną jauną vaikį. Jie dirba gerai, o man yra svarbiausia, kad jie stengtųsi aikštelėje ir tobulėtų“, – dėstė Martino Schillerio įpėdiniu tapęs Jure Zdovcas.

Tačiau treneris ir vėl akcentavo nedėkingą situaciją treniruotėse, kurių neturėjo ir praėjusią, dvejomis Eurolygos rungtynėmis pažymėtą savaitę.

„Šią savaitę aš turėjau vieną treniruotę, kuri buvo vakar vakare. Šįryt bandėme nušlifuoti šiek tiek puolimą, skyrėme dėmesį ir gynybai. Bandėme įvesti keletą naujų dalykų, bet neturint keturių žaidėjų nėra lengva dirbti. Šiandien fokusuosimės ties mūsų gynyba ir „Bayern“ puolimu“, – aiškino „Žalgirio“ strategas.

Netekčių prieš mačą Nemuno saloje turi ir „Bayern“ klubas. Sezono pradžioje nežaidžia trys Miuncheno komandos krepšininkai – Vladimiras Lučičius, Paulas Zipseris ir Leonas Radosevičius, kurių dalyvavimu abejojama ir susitikime prieš „Žalgirį“.

„Turime ryšių Vokietijoje, atrodo, kad šie žaidėjai nežais, bet niekada negali žinoti“, – teigė J.Zdovcas.

Sezono starte pergalėmis „Bayern“ komandoje nelijo, bet tai yra tiksinti bomba, užprogramuota pergalingam ruožui.

„Jie turi visus ginklus – sakė J.Zdovcas, nurodęs ir buvusį žalgirietį. – Jie turi daug metikų, tarp kurių yra ir galintis aikštelę išplėsti Augustine'as Rubitas. DeShaunas Thomasas iš trečios pozicijos gali žaisti baudos aikštelėje. Tai pavojinga komanda. Sunku nuspėti tokias komandas, kas jose gali iššauti, nes sudėtyje žaidžia dešimt gerų žaidėjų. Reikia žiūrėti į penkis krepšininkus, kurie tuo metu bus aikštelėje. Raktas į pergalę bus tų penkių žaidėjų kontroliavimas. Jie turi keletą žaidėjų, kurie gali individualiu žaidimu laimėti rungtynes.“

Būtent individualų „Bayern“ krepšininkų žaidimą J.Zdovcas nurodė ir kaip kliūtį, neleidusią jiems laimėti rungtynių Eurolygoje.

„Žiūrėjome rungtynes, matėme, kur jie stiprūs ir silpni. Bet kiekvienas mačas yra nauja istorija. Varžovai irgi mokosi iš savo klaidų. Turime žiūrėti į save, gerinti žaidimą, geriau atakuoti krepšį ir geriau žaisti gynyboje. Parodėme keletą gerų dalykų prieš „Šiaulius“. Tai nėra Eurolygos komanda, bet puolime jie žaidžia gerai. Ką sakiau žaidėjams, negalime pataikyti visų metimų, bet turime kovoti dėl kiekvieno kamuolio, – kalbėjo J.Zdovcas. – Jie nėra stabilūs – gali žaisti gerai, bet gali turėti ir tuščių minučių. Iki šiol jie nežaidė komandiškai, buvo daug individualaus žaidimo. Jiems nesišypsojo ir sėkmė. Bet visi žinome, kad tai puiki komanda, kuri greitai pradės rinkti pergales.“

Euroleague.net/Cory Waldenas
Euroleague.net/Cory Waldenas

Pirmaisiais smuikais „Žalgirio“ varžovų komandoje griežia žaidėjai, kurie praėjusią vasarą labai domino patį „Žalgirį“.

Rezultatyviausias „Bayern“ žaidėjas yra Darrunas Hilliardas, renkantis po 16 taškų, tuo metu Cory Waldenas prideda po 13,8 taško ir 3,3 rezultatyvaus perdavimo.

„Waldenas tapo taškų rinkėju, nors iki tol buvo įžaidėju. Aš jį seku jau seniai. Šioje „Bayern“ rotacijoje jis pradėjo atlikinėti daugiau metimų ir daugiau kurti progas kitiems. Tai vienas pavojingiausių „Bayern“ ginklų“, – sakė J.Zdovcas.

Krikšto „Žalgirio“ arenoje laukiantis reiklusis specialistas iš Slovėnijos teigė, jog Janis Strelniekas į rikiuotę turėtų grįžti jau kitą savaitę, o šiuo metu rinkoje kauniečiai dairosi tik vidurio puolėjo.

„Šiuo metu nieko daugiau neieškome. Turime tęsti darbą su žaidėjais, kuriuos dabar turime. Tai vis tiek yra gera komanda, kuria mes tikime. Jei situacija keisis, pradėsime kažko ieškoti ir reaguosime į situaciją. Dabar turime daug mažų problemų. Šiuo metu ieškome tik aukštaūgio, bet viskas mūsų darbe eina iš rungtynių į rungtynes. Šis klausimas labiau turėtų būti skirtas Francois Lemy („Žalgirio“ sporto direktoriui)“, – mintimis dalijosi J.Zdovcas.

VIDEO: „Eurolygos diena“: privaloma pergalė, pokyčiai „Žalgirio“ gynyboje ir „Bayern“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius