Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 15

K.Maksvytis – apie reakciją po nesėkmės „Rytui“ ir neaiškią I.Tayloro situaciją

Pergalingai per praėjusią Eurolygos dvigubą savaitę peržengęs Kauno „Žalgiris“ nuotaiką susigadino sekmadienį namuose pralaimėdamas Vilniaus „Rytui“. Laiko sielvartui nėra, nes jau ketvirtadienį Nemuno saloje lankysis Eurolygos lyderis Pirėjo „Olympiakos“, o Kazys Maksvytis vis dar nežino, ar šioje dvikovoje dalyvauti galės įžaidėjas Isaiah Tayloras.

Pagrindiniame Lietuvos grandų mūšyje 94:100 kritęs Kauno „Žalgiris“ jau žvalgosi į artimiausią varžovą, Eurolygos lyderį Pirėjo „Olympiakos“.

Graikijos klubas į Nemuno salą atvyksta tiesiog įspūdingos sportinės formos, visuose turnyruose per pastarąsias 19 rungtynių iškovojęs net 18 pergalių. Georgios Bartzoko auklėtiniai vienintelę nesėkmę 63:82 prieš dvi savaites patyrė Milane.

„Laukia labai stiprus varžovas ir Eurolygos lyderis. Turbūt panašiai kalbėjau ir prieš pirmąsias tarpusavio rungtynes, kai sakiau, jog mano nuomone, „Olympiakos“ yra geriausią krepšinį žaidžianti Eurolygos komanda, – mačo išvakarėse kalbėjo treneris Kazys Maksvytis. – Pirėjo komandos žaidime yra labai daug automatizmo. Jie susižaidę tiek gynyboje, tiek puolime. Puolime labai gerai juda kamuolys, taip pat gerai išnaudojamos stiprybės, žaidėjai jaučia vienas kitą ir padeda vienas kitam. Bus nelengvas iššūkis, bet kito kelio neturime. Jei galvojame apie atkrintamąsias, reikia bandyti paimti tašką. Labai stiprus varžovas, bet bandysime laimėti.“

„Žalgirio“ vairininkas neturėjo gerų žinių apie Isaiah Taylorą. Įžaidėjas stipriai prisidėjo prie dviejų praėjusios savaitės pergalių prieš Berlyno ALBA ir Vilerbano ASVEL, tačiau dėl skausmo šlaunyje nebaigė rungtynių su „Rytu“.

„Isaiah situacija kol kas yra neaiški. Šiandien dar pasakyti negaliu. Bandysime jį treniruotėje, o daugiau paaiškės turbūt rytoj ryte“, – sakė K.Maksvytis.

– Kokią pamatėte žaidėjų reakciją po pralaimėjimo „Rytui“?

– Reakcija buvo tokia, kokia buvo. Esame visi nusivylę. Nesinori teisintis dėl krūvių ir panašiai, bet nebuvome 100 proc. rungtynėse. Stengėmės, kovojome, bet pralaimėjome. Dabar turėjome daugiau laisvo laiko, pasitreniravome ir tikiuosi, kad būsime geresni.

– „Olympiakos“ fiksuoja Eurolygoje geriausią puolimo reitingą bei antrą pagal gerumą gynybos reitingą. Ar jūsų nestebina toks graikų stabilumas viso sezono metu?

– Nestebina. Net prieš sezoną matėsi, kad jie išlaikė branduolį ir bandė pasistiprinti geresniais žaidėjais. Viskas ten nušlifuota iki automatizmo. Jie jaučia vienas kitą, o klubo tęstinumas neša vaisius.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Saša Vezenkovas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Saša Vezenkovas

– Saša Vezenkovas – akivaizdus Eurolygos sezono MVP. Kuo šis žaidėjas yra ypatingas?

– Tai Sašos puolimo savybės. Jis labai gerai skaito žaidimą ir turi labai gerą metimą. Jis gerai išnaudoja save įvairiose situacijose. Saša prisirenka pigių taškų, gerai žaidžia be kamuolio ir kartais renka taškus net nesumušdamas nė karto kamuolio. Tai yra S.Vezenkovo išskirtinumai.

– „Olympiakos“ gynybą cementuoja buvęs žalgirietis Thomasas Walkupas. Ar tai yra žaidėjas, kurį norėtų savo komandoje matyti kiekvienas Eurolygos treneris?

– Jis atlieka daug darbo. Dirba gynyboje – cementuoja ir kamšo komandos draugų klaidas, o puolime gerai dalijasi kamuoliu ir kontroliuoja rungtynių tempą. Jis vienas topinių Eurolygos žaidėjų.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Thomasas Walkupas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Thomasas Walkupas

– Georgios Bartzokas pasižymi išskirtinėmis žaidėjų rotacijomis. Kodėl to neperima kiti Eurolygos treneriai, jei Pirėjuje tokia trenerio taktika puikiai veikia?

– Kad jis tai daro, tai mes žinome. Žaidėjai turbūt yra prie to pripratę. Gal kada nors ir mes tai bandysime, kadangi kiti treneriai lygiuojasi į geriausius. Žaidėjai žino sistemą, gal net treniruojasi tokiais krūviais. Ir jiems tai sekasi.

– Vienintelis „Olympiakos“ pralaimėjimas per pastarąją atkarpą buvo patirtas prieš Milano „Olimpia“. Ko galima būtų pasimokyti iš Italijos klubo pergalės?

– Milanas pasižymi gera gynyba ir fiziškumu. Jie sužaidė geras rungtynes, gerai pataikė į krepšį. Visų pirma, turime tikėti ir atakuoti silpnąsias varžovų vietas. Visos komandos nemėgsta fiziškumo ir geros gynybos. Turėsime primesti savąjį žaidimą.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ galvosūkiai ir viltys, čempionų nerimas ir MVP Kaune

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius