Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 04

K.Maksvytis pasitinka pirmą Eurolygos iššūkį: „Svarbiausia nepralaimėti sau“

Trimis pergalėmis vietiniame fronte naują sezoną pradėjęs Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį laikys ir pirmą rimtą egzaminą. Kazio Maksvyčio auklėtiniai Izraelyje pradės Eurolygos 2022–2023-ųjų kampaniją, o pirmasis oponentas – Tel Avivo „Maccabi“ klubas.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmadienio popietę K.Maksvytis dalyvavo Lietuvos krepšinio federacijos organizuotoje spaudos konferencijoje, kurioje buvo pranešta, jog jis ir toliau laikys nacionalinės rinktinės vairą, FIBA atrankos langų metu užleisdamas savo pareigas Kęstučiui Kemzurai.

Antradienio rytą 45-erių iš Darbėnų kilęs specialistas prie stalo su mikrofonais sėdo dar sykį – jau kaip „Žalgirio“ strategas – ir mintimis dalijosi apie pirmąjį varžovą Eurolygoje.

VIDEO: Kazio Maksvyčio spaudos konferencija

Su žalgiriečiais Eurolygoje K.Maksvytis kojas apšilo jau praėjusio sezono pabaigoje.

Kovo pabaigoje Jure Zdovcą karštoje kėdėje paskubomis pakeitęs treneris vadovavo komandai paskutinėse dvejose reguliaraus sezono rungtynėse, kuriose kauniečiai 79:96 Vitorijoje krito prieš vietos „Baskonia“, bet vėliau savo aikštėje 103:98 pranoko Belgrado „Crvena zvezda“.

Eurolygos turnyro lentelėje „Žalgiris“ liko paskutinis ir K.Maksvytis viliasi, kad šį sezoną istorija nepasikartos.

„Įdomi pradžia, įdomus startas. Laukia sunkus varžovas, ypač sunku bus dėl to, kad žaisime išvykoje, parduoti visi bilietai. Tai reiškia, kad bus karšta atmosfera. Iš vienos pusės dėl tokių akimirkų ir emocijų mes ir sportuojame, tačiau iš kitos – bus labai sunku. Laukia įdomus, bet labai sunkus iššūkis, stiprus varžovas“, – kalbėjo K.Maksvytis.

Strategas pažymi, jog ketvirtadienį sutiks stipriai tarpsezonio metu pasikeitusį „Maccabi“.

„Pasikeitė nemažai jų žaidėjų, liko vos keturi krepšininkai, atvyko kiti legionieriai, padidėjo biudžetas. Vien tokio žaidėjo kaip Lorenzo Browno įsigijimas daug ką pasako, bus tikrai nelengva“, – įsitikinęs strategas.

– Ar Lorenzo Browno įtaka Tel Avivo klubo žaidimui yra tokia pati didelė kaip ir Ispanijos rinktinėje?

– Jis kiek vėliau prisijungė prie komandos, bet jau sužaidė keletą rungtynių. Teko jo žaidimą matyti ir tuomet, kai jis dar žaidė Rusijoje, Kazanės UNIKS klube. Toks vaizdas, kad kiekvieną sezoną, ypač šiemet, jis vis prideda kažką naujo. Jo branda auga kaip ant mielių. Jo solidumas ir meistriškumas jaučiasi, matosi, kad tą ramybę ir pasitikėjimą jis atsinešė iš sėkmingo Europos čempionato.

– Ar prieš L.Browną bandysite gintis panašiai kaip ir Europos čempionate?

– Viskas priklauso nuo žaidėjų, kuriuos turi savo komandoje. Pagal tai renkiesi gynybą arba renkiesi gintis taip, kaip nemėgsta priešininkas. Šiame „Žalgiryje“ turime kiek kitokius žaidėjus ir pabandysime į tas pamokas sureaguoti.

– Kokį įspūdį sezono starte palieka „Maccabi“?

– „Maccabi“ tradiciškai labai priklausomas nuo legionierių. Jei nesuklysiu, jie turi aštuonis amerikiečius. Jie žaidžia fiziškai, žaidžia laisvai, daug improvizuoja. Bus labai svarbu, ar neleisime jiems bėgti į greitą puolimą, kaip nubrauksime jų greitus taškus, kiek priversime juos žaisti penki prieš penkis.

– Praėjusį sezoną treniravote Joshą Nebo, o šį kartą jis bus varžovų stovykloje. Koks jo vaidmuo „Maccabi“ ekipoje?

– Jo vaidmuo panašus, jis žaidžia išnaudodamas savo atletiškumą, mėgsta greitai bėgti į puolimą, laukia aukštų kamuolių, kad galėtų atakas užbaigti dėjimais.

– Žaisite vienoje triukšmingiausių Eurolygos arenų. Galbūt ten žaidęs Keenanas Evansas turėjo kokių nors patarimų, kaip būtų galima tam pasiruošti?

– Ten kartais neįmanoma girdėti ne tik žaidėjų, bet ir to, ką pats sakai. Bus labai svarbu nepasimesti ir išlaikyti šaltą protą. Svarbiausia nepralaimėti sau.

– Kas labiausiai kelia nerimą prieš pirmąją akistatą?

– Sezono pradžia. Stiprių varžovų dar neturėjome. Žaidėme pasirengimo laikotarpyje su Madrido „Real“, bet tiek jie, tiek mes nežaidėme stipriausiomis sudėtimis. Taigi pirmas krikštas visada sunkus. Bus svarbu, kaip išpildysime savo užduotis. Toks vaizdas, kad šiemet komanda yra darbšti, pareigingai vykdo nurodymus. Pažiūrėsime, ar nepritrūks lyderystės ir improvizacijos.

– Ar visi žaidėjai yra sveiki?

– Viskas neblogai, šiek tiek sunegalavęs yra Arnas Butkevičius, bet tikiuosi iki mačo jis atsistatys.

– Kaip, jūsų nuomone, tarpsezonio metu pasikeitė bendras Eurolygos paveikslas?

– Daug kas galvojo, kad Eurolyga susilpnės, nes neliko stiprių Rusijos komandų. Visgi nutiko viskas priešingai – žaidėjai pasiskirstė po kitas Eurolygos komandas ir mano nuostabai lyga netgi sustiprėjo.

Praėjusį sezoną svečiuose „Žalgiris“ Tel Avivo ekipai nusileido 62:76, o namuose taip pat šansų neturėjo – 78:94.

Nė karto Izraelio ekipos žalgiriečiai neįveikė ir 2020–2021 metų sezoną, o Tel Avive pastarąjį kartą yra nugalėję 2019-ųjų kovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius