-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 20

Kaip tėvas, taip ir sūnus: Laurynas Birutis papasakojo apie ryšį su tėvu Sigitu

Kauno „Žalgiris“ pasiekė Eurolygos atkrintamąsias varžybas, o didelė tokio pasiekimo dalis yra nauji žaidėjai, darniai prilipę prie komandoje jau buvusio krepšininkų branduolio. Laurynas Birutis yra toks, kuris tinka abiem kategorijoms – antrą karjeros etapą „Žalgiryje“ žaidžiantis vidurio puolėjas atlieka svarbų vaidmenį Kauno komandoje, – rašo Eurolygos oficiali svetainė.

Laurynas Birutis debiutavo „Žalgiryje“ dar prieš kelerius metus.

Kauno klubo sistemoje tobulėjęs aukštaūgis rinko po 2,7 taško ir 0,9 atkovoto kamuolio per 2018–2019 m. sezoną, užsivilkęs pagrindinės „Žalgirio“ komandos aprangą po veržlaus sezono savo gimtajame mieste, kur didžiąją gyvenimo dalį žaidė ir jo tėvas.

2017–2018 m. sezoną LKL varžybose L.Birutis rinko po 15,1 taško ir pirmavo lygoje pagal atkovotus kamuolius (po 7,2) bei blokus (1,3) žaisdamas vidurio puolėju – taip pat, kaip ir Sigitas Birutis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Paulius Jankūnas ir Laurynas Birutis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Paulius Jankūnas ir Laurynas Birutis

Šis 1995–2000 metais „Šiaulių“ komandai atstovavęs 204 cm ūgio centras yra rungtyniavęs ir Lenkijoje bei kitose LKL komandose, o krepšinio varžybose liko judrus ir sulaukęs vyresnio amžiaus – per 40 ir per 50 metų veteranų pirmenybėse.

VIDEO: Sigitas Birutis - BC Šiauliai

Varžydamasis prieš savo tėvą, paaugo ir L.Birutis.

„Aš nuo mažų dienų buvau aukštesnis, tad visada žaidžiau centru, – euroleaguebasketball.net pasakojo L.Birutis. – Buvome pratę žaisti, kai buvau vaikas, bet kai įveikiau jį vienas prieš vieną, jis nustojo rungtyniauti su manimi. Man tuo metu buvo gal 15 ar 16 metų, tada atėjo mano laikas.

Buvo iššūkis ir man, nes jis yra žaidęs profesionaliai, o aš norėjau jį pralenkti. Tai stūmė mane į priekį.“

L.Birutis mano, kad jo tėvo buvimas profesionaliu krepšininku tapo ir jo susidomėjimo krepšiniu priežastimi.

„Aš žiūrėdavau daug jo rungtynių, kai buvau vaikas, tad pradėjau galvoti, kaip man pradėti žaisti, – sakė L.Birutis. – Būdamas vaikas, visada būdavau su kamuoliu – taip ir pamilau krepšinį.

Jis mane mokė, kaip žaisti kietai, kaip kasdien būti pasirengusiam, atiduoti 100 procentų, o tai ir yra svarbiausia krepšinyje, mano nuomone.“

Kaip žinia, po pirmojo sezono „Žalgiryje“, kai L.Biručiui kliudė ir trauma, jis dar žaidė Prienų komandoje, o tikro pasitikėjimo savimi įgavo Ispanijos lygos „Monbus Obradoiro Santiago de Compostela“ klube. Per antrą sezoną Ispanijoje Laurynas rinko po 13,1 taško, pataikęs 61,4 proc. dvitaškių, be to, patraukęs „Žalgirio“ dėmesį susigrąžinti 213 cm ūgio centrą atgal į Kauną.

Jo tėvas palaikė šiame kelyje, vis patardamas ir palaikydamas sūnų.

„Jis žiūrėjo beveik visas rungtynes. Tad po daugumos jų turi ką man pasakyti: ir gera, ir bloga. Dažniausiai – blogus dalykus! – juokėsi L.Birutis. – Jis net atkeliavo į Santjago porą kartų, kad pamatytų, kaip žaidžiu Ispanijoje.“

„Scanpix“ nuotr./Laurynas Birutis ir Walteris Tavaresas
„Scanpix“ nuotr./Laurynas Birutis ir Walteris Tavaresas

Pats L.Birutis nuolat sekė „Žalgirio“ žaidimą, domėjosi ir kitomis Lietuvos komandomis bei Lietuvos rinktine, kurios marškinėlius irgi užsivilko per langų rungtynes.

Šį sezoną L.Birutis pasirodė 33 iš 34 Eurolygos rungtynių.

Jis pelnė po 5 taškus, pataikęs net 64,8 proc. dvitaškių, atkovojo po 3,1 kamuolio.

Rinkdamas po 6,7 naudingumo balo per 13 žaidimo minučių vidutiniškai, jis pirmauja „Žalgiryje“ pagal efektyvumą, kuris siekia 21 balą per 40 minučių.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis

Žinoma, Sigitas Birutis apsilanko sūnaus rungtynėse. Jis nėra pats triukšmingiausias „Žalgirio“ sirgalius.

„Ne, jis gana ramus, labiau viduje išgyvenantis žmogus, – paaiškino L.Birutis. – Jis nemėgsta reikštis pernelyg daug.“

Dabar Biručių šeima turės galimybę stebėti Lauryną ir „Žalgirį“ Eurolygos atkrintamosiose varžybose – kitą savaitę prasideda ketvirtfinalio serija iki trijų pergalių su „Barcelona“.

Pirmosios dvejos rungtynės vyks Barselonoje, o tada serija persikels į Kauno areną, kur prie 15 tūkst. sirgalių daug emocijų patirs ir Laurynas, ir Sigitas – aikštėje ir už jos ribų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius