Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 04 20

Karčiai saldus „Anadolu Efes“ ketvirtfinalio startas – įspūdinga pergalė ir V.Micičiaus trauma

Stambulo „Anadolu Efes“ gavo niuksą pačioje rungtynių pradžioje, bet greitai atsitiesė ir pergale pradėjo Eurolygos atkrintamąsias varžybas. Pirmajame ketvirtfinalio mače Ergino Atamano auklėtiniai namuose 90:63 (20:18, 24:22, 20:10, 26:13) sutriuškino Madrido „Real“ ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja 1-0.

„Real“ strategas į starto penketą svarbiausiose sezono rungtynėse netikėtai metė 18-metį Tristaną Vukčevičių, o „karaliai“ pribloškė poros favoritus jau antrą minutę pirmaudami 8:0.

Bet „Anadolu Efes“ greitai stabilizavo situaciją, o netrukus ir persvėrė rezultatą savo naudai. Pirmąjį kėlinį turkai laimėjo 20:18.

Antrajame ketvirtyje Stambulo ekipos puolimas įsibėgėjo ir skirtumas išaugo iki 7 taškų (29:22), bet „Real“ sugebėjo suvaldyti bėgančius varžovus ir po dviejų kėlinių atsiliko tik 40:44.

Ypač galingai „Anadolu Efes“ sužaidė trečiąjį ketvirtį. Šeimininkai visiškai surakino „Real“ puolimą ir per daugiau nei septynias minutes praleido tik 2 taškus, o kitoje aikštės pusėje ispanus gniuždė jau ne pirmą kartą šį sezoną Madrido klubą baudžiantis Sertacas Sanli – turkas per ketvirtį pelnė 9 taškus, o „Anadolu Efes“ vienu metu turėjo ir 17 taškų persvarą (62:45).

Paskutinis kėlinys jau buvo tik formalumas. „Real“ niekaip nerado kelių link „Anadolu Efes“ krepšio, o turkai spurtavo 11:0 ir po Rodrigue'o Beaubois tritaškio jau triuškino varžovus 77:53.

Deja, sklandžiai užbaigti rungtynių E.Atamano komandai nepavyko, nes ketvirtojo kėlinio viduryje Usmanas Garuba įsirėžė į Vasilije Micičių, kuris patyrė traumą ir buvo priverstas palikti aikštę anksčiau laiko.

VIDEO: Kvapą gniaužianti trauma: Eurolygos žvaigždė krito ant parketo skausmo perkreiptu veidu

Serbui mačas prieš „Real“ nebuvo itin sėkmingas ir iki traumos – buvęs žalgirietis pataikė tik 1 metimą iš 9 ir pelnė 7 taškus.

Šių rungtynių „x faktoriumi“ tapęs S.Sanli iš viso įmetė 16 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 19 naudingumo balų. Už jį naudingiau „Anadolu Efes“ komandoje nežaidė niekas, o rezultatyviau – tik R.Beaubois (19 taškų).

Įdomu tai, kad turkas baudė „Real“ ir reguliariajame sezone, kai taip pat sumetė į „karalių“ krepšį 16 taškų ir sužaidė vieną rezultatyviausių sezono mačų.

Antrasis serijos mačas taip pat Stambule vyks ketvirtadienį.

„Anadolu Efes“: Rodrigue'as Beaubois 19 (3/6 trit.), Sertacas Sanli 16 (8 atk. kam.), Shane'as Larkinas 14 (3/10 trit., 5 rez. perd.), Bryantas Dunstonas 11, Krunoslavas Simonas 10 (6 rez. perd.).

„Real“: Trey Thompkinsas 13 (3/5 trit.), Walteris Tavaresas 10 (9 atk. kam.), Nicolas Laprovittola 9.

VIDEO: Kvapą gniaužianti trauma: Eurolygos žvaigždė krito ant parketo skausmo perkreiptu veidu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius