Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 21

Serbiškoje pelkėje užklimpęs „Žalgiris“ patyrė ketvirtą nesėkmę iš eilės

Lietuvos kariuomenės dienai skirtomis aprangomis žaidę Kauno „Žalgirio“ (3-7) krepšininkai laikėsi klampiame mūšyje su Belgrado „Crvena zvezda“ (3-7) ekipa, tačiau galiausiai užklimpo serbiškoje klampynėje paskutinėmis sekundėmis. Dramatiškose rungtynėse kauniečiai 59:61 (21:16, 10:17, 15:14, 13:14) nusileido Serbijos ekipai ir patyrė ketvirtąjį pralaimėjimą Eurolygoje iš eilės.

Rungtynių aptarimą prieš mačą, per jo pertrauką ir pasibaigus susitikimui kviečiame stebėti 15min portalo laidoje „Karštomis pėdomis“.

„Žalgiris“ per visas rungtynes pataikė vos 3 tritaškius iš 21 bei tik pirmajame kėlinyje surinko daugiau nei 20 taškų, tačiau su panašiomis problemomis susidūrė ir vieną prasčiausių puolimų turnyre demonstruojanti „Crvena zvezda“.

„Žalgiris“ STATISTIKA „Crvena zvezda“
17/35 (49 proc.) Dvitaškių pataikymas 17/33 (52 proc.)
3/21 (14 proc.) Tritaškių pataikymas 3/24 (13 proc.)
16/23 (70 proc.) Baudų metimų pataikymas 18/20 (90 proc.)
35 Atkovoti kamuoliai 38
12 Rezultatyvūs perdavimai 9
4 Perimti kamuoliai 7
3 Blokuoti metimai 1
10 Klaidos 11
22 Pražangų skaičius 24

Serbai iniciatyvą perėmė antrajame kėlinyje, kai po atkarpos 13:2 panaikino „Žalgirio“ 7 taškų persvarą ir išsiveržė į priekį – 31:27.

Nuo tos akimirkos komandos itin sunkiai pelnė taškus, o beveik visą laiką žingsniu priekyje buvo Belgrado komanda.

„Žalgiris“ galiausiai perlaužė rungtynes antroje ketvirtojo kėlinio pusėje, kai iš pradžių spurtavo 8:0, o po Edgaro Ulanovo taiklaus metimo pirmavo 58:56.

Vis tik lemiamu metu solidžiau žaidė Belgrado krepšininkai. Ibrahimas Faye likus mažiau nei minutei po neprotingos Jocko Landale'o pražangos išlygino rezultatą, o lemiamą metimą likus 15 sek. pataikė jėgos pranašumą prieš Luką Lekavičių išnaudojęs Lorenzo Brownas.

Šansą išplėšti pratęsimą dar turėjo Marius Grigonis, tačiau jis prametė vieną iš dviejų baudų metimų, o L.Lekavičiaus tritaškis su rungtynių sirena skriejo pro šalį.

„Žalgiris“ po 10 turų yra surinkęs viso labo tris pergales ir kartu su „Crvena zvezda“ dalijasi vos 15-16 vietomis.

Kitą savaitę kauniečiai bandys reabilituotis Berlyne, kur žais prieš Roko Giedraičio atstovaujamą ALBA komandą.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas (5 atk. kam.) ir Marius Grigonis po 11, Jockas Landale'as 10 (4/12 metimai, 6 atk. kam.), Lukas Lekavičius 9, Thomasas Walkupas 7.

„Crvena zvezda“: Billy Baronas 14 (4/5 dvit., 1/6 trit.), Lorenzo Brownas 12, Ognjenas Dobričius ir Charlesas Jenkinsas (2/10 metimai) po 6.

VIDEO: Šarūno Jasikevičiaus interviu po rungtynių su Belgrado „Crvena Zvezda“
VIDEO: M.Grigonis: gėda pralaimėti prieš savus sirgalius
VIDEO: Išsamus E.Ulanovo paaiškinimas apie Žalgirio pralaimėjimą
VIDEO: Andrijo Gavrilovičiaus interviu po eurolygos rungtynių Kauno „Žalgiris“ - Belgrado „Crvena Zvezda“
VIDEO: J.Landale’as pyko ant savęs: žaidžiau šūdinai
VIDEO: Nepatenkintas P.Jankūnas: blogai
VIDEO: Nusivylęs A.Milaknis apie stringantį Žalgirį: Nežinau...

Svarbiausius rungtynių įvykius fiksavo 15min portalas.

Ketvirtasis kėlinys

40 min. Pergalę ar pratęsimą dar galėjo išplėšti M.Grigonis ir L.Lekavičius, bet pirmasis prametė baudos metimą, antrasis – tritaškį su sirena, ir „Žalgiris“ pralaimėjo ketvirtą kartą iš eilės. 59:61.

40 min. L.Brownas likus 15 sek. išvedė savo komandą į priekį – 58:60.

40 min. E.Ulanovas išvedė „Žalgirį“ į priekį, bet kvaila J.Landale'o pražanga leido varžovams išlyginti rezultatą – 58:58.

38 min. Atkarpą 0:8 pralaimėjusi „Crvena zvezda“ nesutriko ir vėl lygina rezultatą – 56:56.

37 min. Pagaliau! A.Milaknis paskutinę atakos sekundę smeigia tritaškį ir po ilgokos pertraukos išveda „Žalgirį“ į priekį – 56:53.

35 min. „Žalgiris“ vieną po kito prameta laisvus tolimus metimus, o taškus renka tik po kovingų epizodų ir puolime atkovojamų kamuolių – 51:53.

32 min. Belgrado krepšininkai lemiamą ketvirtį pradeda 4 taškais iš eilės, o Šaras nieko nelaukia ir prašo minutės pertraukėlės – 46:51.

Trečiasis kėlinys

30 min. Chaotiškas trečias kėlinys baigiasi „Crvena zvezda“ pirmaujant minimaliu skirtumu – 46:47.

29 min. Komandos keičiasi taikliais baudų metimais, o tuo pačiu ir pirmaujančios komandos statusu. 44:45.

27 min. Sunkiai taškus renkantys žalgiriečiai ima naudotis varžovų pražangomis, taikliai mesdami nuo baudų metimų linijos – 42:39.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Šaras griebiasi už galvos – „Žalgiris“ turi 5 prieš 4 situaciją varžovų aikštės pusėje, bet M.Grigonis renkasi tolimą metimą. Lietuvis iškart keičiamas. Nuo pirmojo kėlinio labai pasigendu geresnio žaidimo organizavimo ir tai kelia nerimą prisimenant, kad į Kauną atvykstantis naujokas nėra atakų organizatorius.

25 min. Puolimas ir toliau kiek stringa, bet „Žalgiris“ laikosi rungtynėse kovingumu ir geležine gynyba – 36:37.

22 min. „Žalgiris“ trečiojo kėlinio pradžioje neišsikrapšto iš duobės puolime – 31:37.

Antrasis kėlinys

20 min. Th.Walkupas kiek prajudino „Žalgirio“ puolimą, bet po pirmosios rungtynių pusės šeimininkai vejasi varžovus – 31:33.

19 min. Taškus sparčiai rinkti ėmusi Belgrado komanda jau priekyje – 27:31.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Labai negera „Žalgirio“ pražangų tendencija antrajame kėlinyje. Pirma Lekavičiaus pražanga – Jenkinso metimo metu, siunčiant varžovą prie baudų metimo linijos. Antra – Milaknio pražanga, vėlgi, metimo metu, siunčianti į krepšį 2+1 kombinaciją. Trečioji – L.Lekavičiaus gaunant penktą komandinę pražangą tyčia bauduojant O.Kuzmičių. „Žalgiriui“ tai kainuoja brangius lengvus taškus, kurių patiems susikurti kitoje aikštės pusėje kol kas labai sunku. Per 8 minutes pelnyti tik 4 taškai su 2 taikliais metimais iš 9.

16 min. Roko Jokubaičio pasirodymas aikštėje vėl nenusisekė. 19-ąjį gimtadienį prieš dvi dienas atšventęs įžaidėjas sužingsniavo ir pražiopsojo varžovą gynyboje bei po minutės sėdo ant suolo, o „Crvena zvezda“ išlygino rezultatą – 25:25.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
„Žalgirio“ arenos žiūrovai kyla iš vietų – žmonės dėkoja ugniagesiams, kurie 10 dienų gesino gaisrą Alytuje. Labai gražus momentas.

15 min. A.Milakniui krepšys ir toliau užrištas, o Lorenzo Brownas baudžia kauniečius dvitaškiu su pražanga greitoje atakoje – 25:21.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Michaelas Ojo atrodo kaip tas gerietis bičas iš „Žaliosios mylios“. Daugelis sirgalių neatitraukia akių nuo įspūdingo sudėjimo „Zvezdos“ centro. 56-o dydžio kojos savininkas kelia šypsenas ir nuostabą. Kol kas labiau nei jo paties žaidimas.

13 min. Stringanti „Žalgirio“ antrojo kėlinio pradžia, o Š.Jasikevičius nieko nelaukdamas nuo suolo kelia Th.Walkupą – 22:18.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Visai nebloga „Žalgirio“ gynyba pirmajame kėlinyje. Matome fiziškumą, kurio trūko komandai pralaimėjimų atkarpoje. Pavyzdžiui, kai „Crvena zvezda“ gynėjas brutaliai plėšė kamuolį iš J.Landale'o rankų, australas išstovėjo ant kojų ir tęsė ataką. Buvo ne vienas toks epizodas, kur žalgiriečiai išsilaikė savo postuose. „Crvena zvezda“ vežimą tempia Billy Baronas su fantastiškais metimais. Ne visi jie krito iš amerikiečio meistriškumo, bet pirmoji 10 minučių atkarpa paliko agresyvaus „Žalgirio“ įspūdį.

Pirmasis kėlinys

10 min. Pagaliau prisitaikęs Filipas Čovičius trečiuoju bandymu pataikė tritaškį, bet „Žalgiris“ pirmąjį kėlinį užbaigia su Luko Lekavičiaus dvitaškiu ir 5 taškų persvara – 21:16.

7 min. Intriguojanti atakuojančių gynėjų akistata – M.Grigonis jau pelnė 6, o B.Baronas – 7 taškus. 14:9.

5 min. Billy Baronas pataikė pirmus du „Crvena zvezda“ dvitaškius, bet po to serbų komanda prametė visus penkis metimus ir „Žalgiris“ ima tolti – 10:4.

3 min. Trijų iš eilės nesėkmingų atakų seriją užbaigė E.Ulanovo dvitaškis su pražanga – 6:4.

1 min. Pirmuosius „Žalgirio“ taškus tritaškiu pelnė Th.Walkupas – 3:0.

„Žalgiris“ susitikimą pradeda tokiu startiniu penketu: Thomasas Walkupas, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas ir Jockas Landale'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius