Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2020 12 09

Karštas momentas Barselonoje: pirmoji Šaro techninė, žyminti jo pokyčius

Barselonoje – karštas Šarūno Jasikevičiaus epizodas. Už priekaištus teisėjams mūšio su Pirėjo „Olympiakos“ pabaigoje 44-erių lietuvis gavo techninę pražangą. Tik pirmąją šį sezoną, kuri žymi įdomius emocingojo „Barcelona“ stratego pokyčius.

Ar tai dėl Kosto Slouko žingsnių, ar tai dėl tylėjusio teisėjo švilpuko, kai trys „Barcelona“ žaidėjai užspaudę „Olympiakos“ gynėją bandė pražanga stabdyti laiką ir kuo greičiau siųsti varžovą prie baudų metimo linijos, Šaras ilgai neužsičiaupė, liedamas tulžį dėl iššvaistytų sekundžių.

Jis šoko prie arbitro Saša Puklo ir nesuprato, kodėl jis stovi nieko nedarydamas, nors taisyklių pažeidimas, lietuvio akimis, buvo akivaizdus. Tik po 7 sekundžių kitas rungtynių teisėjas priešingoje aikštės pusėje užfiksavo „Barcai“ pražangą ir vietoj 14, švieslentėje paliko 7 sekundes. Trimis taškais atsilikusiai Barselonos ekipai tai buvo nuosprendis.

Šaras negalėjo tuo patikėti. Jis nenustojo priekaištavęs S.Puklui ir po švilpuko, ir galiausiai prisėdęs į savo kėdę. Tik po ilgo pamokslo S.Puklas išdrįso skirti techninę pražangą.

Šį emocingą epizodą kviečiame pažiūrėti 15min vaizdo įraše:

VIDEO: Pirmoji Šaro techninė Barselonoje: ar teisėjai suklydo?

Šarūnas Jasikevičius seniai buvo toks pakantus teisėjams, koks prie šoninės linijos yra jau pastaruosius metus.

Pirmą kartą už priekaištus arbitrams šį sezoną nubaustas „Barcelona“ strategas nė iš tolo neprilygsta Eurolygos lyderiui Andrea Trinchieri. Italas prie Miuncheno „Bayern“ vairo technine pražanga buvo baudžiamas net 7 kartus per 12 Eurolygos susitikimų.

Pirmaisiais savo metais Eurolygoje Šaras nepasižymėjo tokia diplomatija.

2016–2017 ir 2017–2018 m. sezoną „Žalgirio“ vyr. treneris Eurolygoje technine pražanga buvo nubaustas po 6 kartus. Prieš porą metų šioje kategorijoje jis nusileido tik „Chimki“ vadovavusiam Georgios Bartzokui.

2018–2019 m. Eurolygos sezoną lietuvis įsiveržė į Eurolygos lyderius. Su 9 techninėmis pražangomis beveik kas ketvirtą Eurolygos susitikimą baustas strategas neturėjo lygių visame turnyre.

VIDEO: Š.Jasikevičius – apie fantastinį „Žalgirį“, neteisingą pesimizmą dėl M.Schillerio ir Barseloną

Tačiau pastaraisiais metais Šaras pradėjo drastiškai keistis.

2019–2020 m. Eurolygos sezoną, per kurį iki pandemijos „Žalgiris“ sužaidė 28 rungtynes, Šarūnas Jasikevičius gavo tik 4 technines pražangas – mažiausiai nuo savo debiutinių mėnesių „Žalgiryje“. Palyginimui, sezono lyderis Zvedanas Mitrovičius iš Vilerbano ASVEL gavo 10 techninių.

Šaro techninių istorija
Sezonas EL rungtynės Techninės pražangos
2015-2016 12 0
2016-2017 30 6
2017-2018 36 6
2018-2019 34 9
2019-2020 28 4
2020-2021 13 1

Kas septintose Eurolygos rungtynėse tuomet baustas Šaras šį sezoną sugebėjo išbūti be techninės beveik 13 susitikimų, kai galiausiai gruodžio 8-ąją rungtynių pabaigoje jį sudrausmino S.Puklas.

„Man atrodo, kad jis keičiasi. Kad ir tos techninės – su teisėjais jis jau vis tiek kitaip elgiasi. Nežinau, ar iš tos patirties, nes tada jis buvo pradedantis treneris ir viskas buvo nauja. Bet dabar daugiau mažiau jis viską jaučia ir tikrai nėra smarkiai gavęs tų techninių...“ – 15min krepšinio podkaste „urBONUSas“ pasakojo Šaro asistentas Barselonoje Tomas Masiulis.

VIDEO: „urBONUSas“: T.Masiulis – Šaro SMS per debiutą Eurolygoje ir „Žalgirio“ sistema Barselonoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius