-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 20

Kova, kurios nebuvo galima pralaimėti – „Žalgiris“ patiesė „Crvena zvezda“

Likus žaisti penkias minutes Belgrado „Crvena zvezda“ (10-10) pirmavo Kaune septyniais taškais, tačiau tai buvo rungtynės, kurių „Žalgiris“ (12-8) tiesiog negalėjo pralaimėti.

Principinėje akistatoje, kurioje sirgaliai kūrė odą šiurpinančią atmosferą ir išskirtinį palaikymą komandai bei Ukrainai, Kazio Maksvyčio auklėtiniai tuomet surengė spurtą 13:0 ir pasiuntė gerbėjus į ekstazę.

VIDEO: Įspūdinga atmosfera „Žalgirio“ arenoje

Svarbiausius metimus – du tritaškius – šaltu veidu pabaigoje dūrė kapitonas Edgaras Ulanovas, o „Crvena zvezda“ po nokautuojančio smūgio nebepakilo – 71:66.

Spurtu 14:2 rungtynes užbaigęs „Žalgiris“ šventė dvigubą pergalę – įgijo ir pranašumą tarpusavio akistatose, nes Belgrade buvo pralaimėjęs keturiais taškais (73:77).

Net ir iškritus lyderiui Keenanui Evansui „Žalgiris“ ir toliau kopia aukštyn Eurolygos lentelėje. Keturių pergalių seriją skaičiuojantys K.Maksvyčio auklėtiniai šiuo metu dalinasi 5-6 vietas su „Monaco“ ekipa.

Kietoje varžovų gynyboje antroje pusėje įstrigusį „Žalgirį“ visas rungtynes kankino po savuoju krepšiu neatkovotų kamuolių problema. „Crvena zvezda“ susikūrė net 16 antrųjų šansų.

Tačiau svarbiausiu momentu herojaus kostiumą išsitraukė E.Ulanovas. Kapitonas pelnė 9 iš paskutinių 12 komandos taškų, kitus 3 pridėjo drąsų tritaškį po penkių netaiklių metimų prieš tai paleidęs ir rezultatą išlyginęs Tomas Dimša, o „Žalgirio“ arenos stogas vos nepakilo į orą.

Rungtynių, kuriose sirgaliai reiškė aistringą palaikymą ne tik savo komandai, bet ir Ukrainai, „Žalgiris“ tiesiog negalėjo pralaimėti.

Ir nepralaimėjo.

Apie slaptą svajonę patekti į finalo ketvertą šią savaitę prabilęs K.Maksvytis savo komandą kitą savaitę vešis ir į Graikiją, kur bandys pratęsti pergalių seriją iki penkių. „Žalgiris“ išvykoje žais su Mariaus Grigonio ir Artūro Gudaičio atstovaujamu Atėnų „Panathinaikos“.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

Didvyriu tapęs E.Ulanovas vienintelius savo tritaškius pataikė pačioje rungtynių pabaigoje. Prieš tai abu metimus metė pro šalį. Kapitonas atliko ir 6 rezultatyvius perdavimus, sugriebė 5 kamuolius, 5 sykius suklydo, bet buvo rezultatyviausias (13) bei naudingiausias (17).

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Ulanovas

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 13 (2/4 trit., 6 rez. perd., 5 atk. kam., 5 klaid.), Achille Polonara (2/2 trit., 3 blok.) ir Rolandas Šmitas – po 10, Arnas Butkevičius (7 atk. kam.), Tomas Dimša (1/6 trit.), Ignas Brazdeikis ir Lukas Lekavičius – po 7.

„Crvena zvezda“: Filipas Petruševas 16, Nemanja Nedovičius 11 (1/6 trit.), Luca Vildoza 9 (1/6 trit., 5 per. kam.), Benas Bentilas 8.

Ketvirtas kėlinys

40 min. „Žalgiris“ švenčia pergalę 71:66.

40 min. Kas čia vyksta?! „Crvena zvezda“ praranda kamuolį, o E.Ulanovas duria dar vieną šaltakraujišką tritaškį (70:64).

40 min. Tritaškį pataiko ir E.Ulanovas! (67:64). Lieka minutė.

39 min. Ir Tomas Dimša drąsiu tolimu metimu lygina rezultatą! Prieš tai T.Dimša buvo prametęs visus penkis savo tritaškius (64:64).

38 min. Šeimininkai nepasiduoda. E.Ulanovas sumeta baudų metimus ir skirtumas jau tik vienas taiklus metimas (61:64).

35 min. „Žalgiris“ ir toliau kenčia nuo tos pačios bėdos – neatkovotų kamuolių po savuoju krepšiu. Varžovai antrųjų šansų turi jau 14 ir pirmauja 57:64... Lieka 5 minutės.

32 min. Kėlinį dviem taškais su pražanga pradeda A.Butkevičius (53:56), bet „Crvena zvezda“ puolimas nestoja (53:59) ir K.Maksvytis nuo suolo kelia I.Taylorą, kuris iš karto pelno taškus (55:59).

Trečias kėlinys

30 min. O.Dobričius su kėlinio sirena dar įskraidina ir tritaškį... „Crvena zvezda“ trečiąjį ketvirtį laimi net 26:12 ir svečiai pirmauja 50:56.

29 min. Šeimininkų puolimas stringa, o Belgrado klubas pirmą sykį išsiveržia į priekį (50:51).

27 min. „Žalgirio“ ataka įstringa, bet I.Brazdeikis pataiko tritaškį (50:45). Nervingas ir atkaklus trečiasis rungtynių kėlinys.

24 min. Pavojingas signalas „Žalgirio“ gynybai – L.Vildoza ir N.Nedovičius įskraidina tolimus metimus (42:41).

22 min. Nesėkminga kėlinio pradžia... „Crvena zvezda“ pelno 5 taškus iš eilės (38:35).

Antras kėlinys

20 min. Kėlinio pabaigoje blokas N.Nedovičiui ir „Žalgiris“ po pirmosios pusės priekyje 38:30.

18 min. Vos varžovai išnaudoja pražangų limitą, K.Maksvytis iš karto nuo suolo kelia aštriausią savo ginklą L.Lekavičių (36:30).

15 min. „Crvena zvezda“ atsako šešiais taškais iš eilės... „Žalgiris“ kol kas labiausiai kenčia dėl neatkovotų kamuolių po savo krepšiu. Svečiai turėjo jau 8 antruosius šansus ir mažina atsilikimą (30:24).

14 min. Ką išdarinėja A.Polonara!! Italas smeigia dar vieną tritaškį ir „Žalgirio“ arenos stogas pakyla nuo triukšmo (30:18). D.Ivanovičius prašo minutės pertraukėlės.

13 min. Puiki „Žalgirio“ naujokų ataka – I.Tayloras įsiveržia arčiau krepšio, numeta jį atgal ir A.Polonara duria tritaškį. Netrukus italas vagia kamuolį, įmeta iš kitos krepšio pusės ir riaumoja iš laimės (27:18).

Pirmas kėlinys

10 min. Kėlinio pabaigoje svečiai pataiko pirmąjį tritaškį (penktuoju bandymu), bet „Žalgiris“ priekyje 20:14.

8 min. „Žalgiris“ ir toliau sėkmingai ginasi, o L.Lekavičius sėkmingai naudojasi tuo, kad varžovai jau išnaudojo pražangų limitą pirmajame kėlinyje (18:9).

5 min. Rolandas Šmitas! Dar vienas latvio tritaškis (12:5).

3 min. „Žalgiris“ nespėja laiku prasižengti ir „Crvena zvezda“ lygina rezultatą (4:4), bet T.Dimša netrukus vėl pasižymi, o R.Šmitas įskraidina tritaškį (9:4).

VIDEO: Ukrainos vėliavų jūra „Žalgirio“ arenoje

1 min. Puiki „Žalgirio“ pradžia – I.Brazdeikis prasiveržia iki galo, o T.Dimša apvagia varžovus ir pelno lengvus taškus (4:0).

Prieš rungtynes

„Žalgirio“ ir „Crvena zvezda“ priešprieša prasidėjo praėjusiame sezone, kai Rusijai įsiveržus į Ukrainą ir tęsiant kruviną karą, Belgrado klubas Kaune atsisakė paimti į rankas plakatą, raginantį užbaigti karą.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Belgrado „Crvena zvezda“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Belgrado „Crvena zvezda“

Serbijos krepšinio sirgaliai neslepia palaikantys Rusiją. Sutapimas, ar ne, kai rusų klubai buvo išspirti iš Eurolygos, Serbijos krepšinis ėmė taškytis anksčiau nematytomis sumomis.

Ilgus metus viena vargingiausių lygos komandų „Crvena zvezda“ už daugiau nei 4 mln. eurų per pusantro sezono pasikvietė Facundo Campazzo. Tiesa, pastarojo vis dar negali registruoti dėl anksčiau pridarytų finansinių pažeidimų – laiku nemokėtų algų.

ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic nuotr./Facundo Campazzo
ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic nuotr./Facundo Campazzo

Belgrado klubas vylėsi, kad argentinietis galės išbėgti į aikštę Kaune – kreipėsi į Sporto arbitražo teismą (CAS) su prašymu panaikinti Eurolygos sankcijas, kol byla bus nagrinėjama, bet sulaukė neigiamo atsakymo.

Šiame sezone „Žalgiris“ su „Crvena zvezda“ sykį jau žaidė. Belgrado pragare prieš mėnesį K.Maksvyčio auklėtiniai pirmavo tris su puse kėlinio, bet pabaigoje praleido varžovus į priekį (73:77).

VIDEO: K.Maksvytis: apie M.Kalniečio atsisveikinimą ir „Crvena Zvezda“ iššūkį

Trijų pergalių seriją Eurolygoje skaičiuojančiam „Žalgiriui“ penktadienį nepadės lyderis Keenanas Evansas, iškritęs visam sezonui. Nebus ir Tylerio Cavanaugh bei Dovydo Giedraičio, bet paskutinį sykį Eurolygos rungtynėse namuose bus registruotas Mantas Kalnietis.

Įdomu, kad praėjusiame sezone būtent mače su „Crvena zvezda“ karjerą Eurolygoje baigė ir kita Kauno legenda Paulius Jankūnas. „Žalgiris“ tuomet dramatiškai nugalėjo po pratęsimo.

Naujokams Isaiah Taylorui ir Achille Polonarai tai bus debiutas namų rungtynėse Eurolygoje – 9 sykį iš eilės sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius