-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 23

Karšto Mariaus Grigonio nenuramino „Žalgirio“ pergalė: „Negalime taip žaisti“

Kauno „Žalgiris“ nutraukė trijų pralaimėjimų seriją ir grįžo į pergalių kelią nukaudami Podgoricos „Budučnost“ 84:76. Tačiau Mariaus Grigonio nenuramino žaidimas, kurį jis su komandos draugais penktadienio vakarą pademonstravo „Žalgirio“ arenoje.
Marius Grigonis
Marius Grigonis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Reikėjo tos pergalės bet kokios, bet negalime taip žaisti, – 24sek atviravo snaiperis. – Atrodome momentais gerai, bet momentais labai blogai.“

Pirmojo kėlinio pabaigoje ant parketo pasirodęs Rokas Jokubaitis kartu su Mariumi Grigoniu dengėsi prie tritaškio linijos.

Šarūnas Jasikevičius davė aiškų nurodymą keistis dengiamaisiais – t.y. po užtvaros perimti kito žmogaus priežiūrą, nepaliekant jam erdvės veržtis ar atlikti metimo.

Paskutinėmis pirmojo kėlinio sekundėmis R.Jokubaitis nesusikeitė su M.Grigoniu ir pražanga stabdė Norrisą Cole'ą, pasiųsdamas „Budučnost“ lyderį lengviems taškams prie baudų metimo linijos.

M.Grigonis griebėsi už galvos, o Šaras išėmė jaunąjį įžaidėją iš aikštės ir daugiau į ją nebesugrąžino.

Tai buvo tik vienas iš daugelio „Žalgirio“ žaidimo broko epizodų. Ir jie kelia nerimą M.Grigoniui prieš lemiamą sezono atkarpą, kai „Žalgiris“ nebeturi teisės klysti.

„Stringame, laisvumo nėra. Turime daug problemų. Bet ir treneris sako, kad nuo sezono pradžios niekas nesikeičia. Tas pats per tą patį. Nėra gerai... Reikia kažkaip taisyti...“ – nesislapstė M.Grigonis.

VIDEO: Metimai paskutinėmis sekundėmis, dėjimai ir Brandono Davieso šou, nulėmęs „Žalgirio“ pergalę

„Žalgiris“ neišpildo žaidimo plano smulkmenų, kurios kainuoja praleistus taškus ir pergales.

„Prašo į vieną ranką neleisti, tai dukart nusivaro į tą pačią ranką. Jacksonas, nežinau, kiek į dešinę kartų nuėjo. Prašo padaryti baudą – nepadarome. Prasižengiame per varžovo prasiveržimą ir siunčiame prie baudų metimo linijos.

Tas pats per tą patį. Tų pražangų neišnaudojimas. Tos pačios problemos... – teigė M.Grigonis. – Jeigu pažiūrėtumėte kitus interviu, tas pats sakoma.“

VIDEO: M.Grigonis: apie Šaro žadintuvą, chroniškas problemas ir pergalės naudą

Viskas atrodo labai logiška. „Žalgiris“ krenta už tų kliūčių, apie kurias Šarūnas Jasikevičius buvo perspėjęs sezono pradžioje. Žalgiriečiai analizuoja savo klaidas vaizdo peržiūrose ir žino, ko nekartoti kitą kartą, bet ne viskas taip paprasta, kaip atrodo.

„Nėra čia taip lengva. Viena yra pasakyti. Per treniruotes bandome viską daryti, lyg ir gaunasi, bet ateina rungtynės... Būna momentų, kai labai gerai, bet kai turime plius dešimt, vėl kažkaip lygiai žaidžiame. Geros komandos, kai būna +10, padaro +17 ir pabėga“, – pyko M.Grigonis, į „Budučnost“ krepšį įmetęs 16 taškų ir atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus.

VIDEO: B.Daviesas: apie beprotišką naktį palatoje ir gimusio berniuko džiaugsmą

Net ir rungtynių pabaigoje, kurioje „Žalgiris“ perlaužė varžovus, M.Grigonis daugiau pergalės priežasčių matė ne savo, bet varžovų žaidime.

„Manau, geriau susigynėme. Pakeitėme sistemą. Jie paskubėjo, nesąmoningus metimus metė. O mes geriau užpuolėme ir viskas. Realiai, jie mums labiau padėjo“, – pasakojo M.Grigonis.

Lietuvis viliasi, kad po šios pergalės prieš „Budučnost“ bei nutraukto ketvirtųjų kėlinių prakeiksmo, galbūt nuo žalgiriečių pečių bent nukris įtampa. Gal tada pamatysime laisvesnį ir gudresnį „Žalgirį“.

„Visi nervinosi. Žmonės eina, palaiko, bet viskam yra riba. Jei viską pralaimėsime, dar paskutinėms Eurolygos komandoms, tai niekas neis. Ir klubui, ir visiems bus blogai. Reikia stengtis dėl tų žmonių, kurie ateina čia dėl klubo“, – pokalbį su 24sek po pergalės užbaigė M.Grigonis.

VIDEO: Th.Walkupas: apie naujas pareigas Kaune ir keistą minutės pertraukėlę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius