Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 31 /14:57

Kauno „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza: „Rungtynės su Milano „EA7 Emporio Armani“ bus vienos svarbiausių šį sezoną“

Ketvirtadienį namuose Kauno „Žalgiris“ žais ketvirtąsias Eurolygos rungtynes. Trimis pergalėmis sezoną įspūdingai pradėjusius kauniečius bandys sustabdyti Milano „EA7 Emporio Armani“ (Italija) ekipa, kuri yra iškovojusi dvi pergales ir patyrusi vieną pralaimėjimą.
Rungtynių akimirka
Joanas Plaza / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min.lt primena, kad žalgiriečiai namuose palaužė Zagrebo „Cedevita“ (90:62), o išvykoje – Vitorijos „Caja Laboral“ (77:71) ir patį Eurolygos čempioną Pirėjo „Olympiakos“ (79:61). Spalio 28 d. VTB Vieningos lygos mače prieš „Žalgirį“ Kaune neatsilaikė ir galingoji Maskvos CSKA (76:66).

Rūstusis „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Joanas Plaza nesureikšmina įspūdingo kauniečių starto, nes „komanda turi būti nusiteikusi laimėti kiekvienas rungtynes“, ir svarbiausiomis sezono rungtynėmis vadina būsimą mačą su „EA7 Emporio Armani“, siekiant prasibrauti į „Top 16“ etapą.

Treneriui pritaria ir patyręs žalgirietis Rimantas Kaukėnas, pabrėžiantis, kad italų komanda – labai pajėgi ir patyrusi, todėl iškovoti pergalę net ir palaikomiems savų sirgalių bus nelengva.

Eurolygos 2012-2013 m. sezono burtai Lietuvos čempionams lėmė C grupę, kurioje varžosi Pirėjo „Olympiakos“, Vitorijos „Caja Laboral“, Stambulo „Anadolu Efes“, Milano „EA7 Emporio Armani“ ir Eurolygos debiutantė Zagrebo „Cedevita“. Iš šešių grupės komandų į kitą „Top 16“ etapą pateks keturios.

Jūsų mintys prieš būsimas rungtynes su „EA7 Emporio Armani“, – paklausė J.Plazos žurnalistai prieš „Žalgirio“ treniruotę.

Manau, kad tai vienos svarbiausių, ne tik pirmos sezono dalies, bet ir apskritai visos sezono rungtynių. Žmonėms patinka matyti mūsų pergales prieš „Olympiakos“, Vitorijos „Caja Laboral“ ekipas, tačiau mūsų tikslas yra „Top 16“. Taigi, turime laimėti visas rungtynes namuose, t.y. įveikti ir Milano ekipą, ir išvykoje – Stambulo „Anadolu Efes“. Todėl labai prašau visų sirgalių rytoj ateiti į areną, nes mums reikia jų, reikia jų palaikymo labiau, nei jūs galite įsivaizduoti, norint laimėti šias rungtynes.

Milano ekipa yra viena C grupės lyderių. Kaip ją vertinate?

„EA7 Emporio Armani“ yra stipri ekipa. Jei žiūrėtume pagal pavardes, kas nors galėtų sakyti, kad tai geresnė komanda už mus. Jie – stiprūs, patyrę žaidėjai, taip yra ir jaunesnių. Daugelis žaidėjų galėtų rungtyniauti bet kurioje Eurolygos komandoje.

Yra daug priežasčių, kodėl turėtume jų prisibijoti. Tačiau mano žaidėjai yra tvirti psichologiškai. Mes turime būti susikaupę, ryžtingai nusiteikę, sunkiai dirbti treniruotėse.

Kaip jau esu ne kartą sakęs, nes esame ne kas nors kitas, o Kauno „Žalgiris“, todėl turime kiekvienose rungtynėse būti susikaupę ir nusiteikę atiduoti 100 proc. savo jėgų. Jei žaistume nusiteikę 70 proc., galėtume pralošti visoms komandoms šiame turnyre.

Visi žalgiriečiai sveiki?

Visi yra sveiki, nors ir truputį pavargę. Kaip esu jau sakęs, yra labai sunku laimėti kasdien. Turi būti  labai ambicingas, nuolat išalkęs pergalių. Patys matote, kad daug didžių krepšinio, futbolo, rankinio komandų pavyzdžių rodo, kad labai sunku išlaikyti įtampą savo kūnuose, prote, visiems turėti vieną bendrą tikslą kiekvienose rungtynėse.

 

Tai yra mano tikslas, kad žaidėjai, rytoj ryte atsibudę, sau pasakytų: „Turi šiandien sužaisti taip, kaip galiu geriausiai. Ne dėl savo atlyginimo, ne todėl, kad šiandien gerai jaučiuosi, o todėl, kad mes visi turime vieną sezono tikslą“.

Ar jau atsigavo pastaruoju metu sirguliavęs Marko Popovičius?

– Jis jaučiasi geriau. Žinote, esu treniravęs daug komandų per savo karjerą. Atskleisiu, kad dieną prieš rungtynes su CSKA, Kšyštofas negalėjo pabaigti treniruotės, nes pajuto stiprius kulkšnies skausmus. Į ligoninę jis nuvažiavo rungtynių išvakarėse, tačiau patys matėte, kais žaidė sekančią dieną. Marko taip pat atiduos visas jėgas rytoj. Pas mus komandoje nėra apsimetinėjančių.

R.Kaukėnas: „Bus tikras karas“

Daug metų Sienos „Montepaschi“ praleidęs R.Kaukėnas laukia labai sunkių rungtynių. „Laukia tikrai labai nelengvos rungtynės. Milano ekipa turi būrį puikių krepšininkų ir yra viena geriausiai sukomplektuotų komandų visoje Eurolygoje. Laukia dvikova su labai ambicinga, daug talentų ir puikią organizaciją turinčia ekipa. Bus tikras karas“, – neslėpė R.Kaukėnas.

Jis nesureikšmina ir įspūdingos „Žalgirio“ pergalių serijos. Gynėjo teigimu, tai – tik sezono pradžia, komanda dar nieko nelaimėjo, todėl negalima prarasti budrumo, kad vėliau netektų gailėtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius