Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 22

Kauno „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza: tai bus pirmos rungtynės namuose po penkių mačų išvykoje. Turime tuo pasinaudoti

Iki tol šį sezoną oficialiose rungtynėse nenugalėtas, Kauno „Žalgirio“ patyrė du pralaimėjimus iš eilės. VTB vieningoje lygoje kauniečiams teko pripažinti Rygos VEF (72:77), o Eurolygoje – Zagrebo „Cedevita“ (106:108) pranašumą. Žalgiriečių treneris Joanas Plaza pabrėžia, kad komandai reikalinga dar viena pergalė Eurolygoje, norint užsitikrinti vietą „Top 16“ etape. Kauniečiai yra laimėję 5 iš 6 žaistų rungtynių Eurolygoje.
Joanas Plaza
Joanas Plaza / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Griežtasis ispanas tikisi, kad pagaliau vėl namuose žaisiantis „Žalgiris“ penktadienį svarbią pergalę iškovos nugalėdamas Vitorijos „Cja Laboral“ ekipa, kurią išvykoje sugebėjo įveikti rezultatu 77:71. Tačiau tą padaryti bus sunku, nes į Ispanijos ekipą atėjo naujas treneris, o tai visuomet motyvuoja krepšininkus sužaisti kuo geriau.

Už prastus komandos rezultatus iš Vitorijos klubo atleistą ilgametį vyriausiąjį trenerį juodkalnietį Duško Ivanovičių pakeitė buvęs J.Plazos kolega – 42 m. kroatas Žanas Tabakas. 213 cm ūgio buvęs Kroatijos nacionalinės rinktinės ir Hjustono „Rockets“, Toronto „Raptors“, Bostono „Celtics“ ir Indianos „Pacers“ ekipų vidurio puolėjas dirbo J.Plazos asistentu Madrido „Real“ ir Sevilijos „Cajasol“ klubuose.

„Turbūt nereikia sakyti, kad šios rungtynėms mums labai svarbios, be abejo, kaip ir visos ankstesnės. Svarbu pažymėti, kad tai bus pirmos varžybos vėl namuose po penkių mačų išvykoje. Mums vėl reikia pajusti tą beveik 16 tūkst. susirinkusių sirgalių spaudimą ir palaikymą.

Nusipelnėme galiausiai užsitikrinti vietą „Top 16“ etape. Mes esame pirmoje grupės vietoje nuo pat pirmųjų rungtynių. Pralošėme mačą tik dviejų taškų skirtumu (rungtynėse su „Cedevita“, – red. Past.), nors buvome nusipelnę laimėti varžybas. Tačiau dabar nėra laiko ilsėtis ir atsipalaiduoti, turime eiti į aikštelę ir sužaisti geriausiai, kaip galime“, – ryžtingai kalbėjo J.Plaza.

Paklaustas apie naująjį „Caja Laboral“ trenerį Ž.Tabaką, kurį gerai pažįsta ir yra kartu dirbęs ne vienerius metus, J.Plaza sakė: „Aš pažįstu abu trenerius – ir vyriausiąjį, ir jo asistentą. Jie daug metų yra buvę mano asistentais.

Jūs puikiai žinote, kad kai į klubą ateina naujas treneris, komanda žaidžia agresyviau, pakiliau, žaidėjai geru žaidimui naujam treneriui ir gerbėjams nori parodyti, kad jie nėra buvusio blogo žaidimo priežastis.

Naujas „Caja Laboral“ treneris, esu įsitikinęs, įneš į visus žaidimo komponentus – puolime ir gynyboje, kovojant dėl atšokusių kamuolių – daugiau agresyvumo ir vers kovoti dėl išgyvenimo. Man atrodo, kad jiems užtenka nugalėti „Cedevita“ ir „EA7 Emporio Armani“, bet jei jie įveiktu mus, jiems būtų tik geriau“.

Kaip visada, nei sau, nei žaidėjams jokių nuolaidų nedaranti „Žalgirio“ treneris pabrėžė, kad pralaimėti stipresnei komandai – galima, tačiau negalima pralaimėti tik dėl to, kad priešininkas yra labiau išalkęs pergalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius