Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 01 31

Kauno „Žalgirio“ žaidėjas Marko Popovičius: „Šį sezoną mes niekada nepalūžtame“

Šventė vėl atėjo į Kauno „Žalgirio“ gerbėjų namus. Savo aikštėje kauniečiai net 36 taškų skirtumu 92:56 (26:21, 18:16, 26:9, 22:10) sutriuškino Berlyno „Alba“ ekipą ir Eurolygos „Top 16“ etape iškovojo antrąją pergalę. Priminsime, kad žalgiriečiai yra patyrę keturias nesėkmes.
Marko Popovičius
Marko Popovičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vienas pagrindinių vedlių į pergalę šį vakarą buvo komandos snaiperis Marko Popovičius, surinkęs 22 taškus.

„Šiandien žaidėme kaip tikra komanda. Laimėjome dideliu skirtumu, pelnėme daugiau nei 90 taškų, tai yra atsakymas, kodėl laimėjome. Po trijų iš eilės mūsų dabar laukiančių VTB Vieningos lygos rungtynių, turėsime žengti sekantį žingsnį Eurolygoje susitikime su Bambergo „Brose Baskets“.

Galbūt nereikia žiūrėti labai toli į priekį, o galvoti tik apie artimiausias rungtynes. Tačiau aš tikiu kiekvienu savo komandos draugus. Reguliariajame sezone mes sužaidėme daug gerų rungtynių. Žinome, kad galime varžytis su pačiomis geriausiomis Eurolygos komandomis“, – sakė „Žalgirio“ gynėjas.

Jis negailėjo gerų žodžių komandos treneriui Joanui Plazai: „Mūsų treneris atnešė naują požiūrį ir supratimą apie viską, pakeitė mūsų mąstymą. Nesvarbu, kur mes žaistume – Eurolygoje, ar Palangoje su LKL komanda, mes turime gerbti kiekvieną komandą ir išeiti žaisti 100 proc. Nesvarbu, ar komandą palieka žaidėjas, ar kažkas gauna traumą, ar išeina dėl asmeninių priežasčių, mes turime būti kaip kumštis.

Nors neliko vieno kito žaidėjo, mes išlikome komanda. Kartais mes pralošiame tašku, kartais – 16, kaip su CSKA, tačiau niekad nepalūžtame“.

M.Popovičius pripažino, kad „kai treniruoja šis treneris, visi komandos žaidėjai tampa geresniais krepšininkais. Aš taip pat jaučių, kad šį sezoną labai patobulėjau“.

Jis taip pat gyrė jaunąjį „Žalgirio“ įžaidėją Adą Juškevičių, kuris, ekipą palikus Ibrahimui Jaaberui, tapo labai svarbus komandai. „Šiandien pirmą kartą žaidžiau Eurolygos rungtynes su Adu. Žinau, kad jis yra labai talentingas. Žinoma, mes turime jam padėti, tačiau šiandien jis įrodė, kad gali žaisti tokiame lygyje. Jis nusipelnė pasitikėjimo. Kai komandą paliko Jaaberas, Adas, be abejonės, aikštėje praleis daugiau laiko“, – teigė kauniečių snaiperis, nesureikšminęs savo asmeninio įspūdingo pasirodymo mače.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius