Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 10 11 /21:30

Per plauką. Maskvos CSKA – Vilniaus „Lietuvos rytas“ 75:73

Ketvirtadienio vakarą Maskvoje startavo 2011-2012 m. Eurolygos sezonas. Pirmosiose rungtynėse Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai tik per plauką paskutinėmis mačo sekundėmis nusileido vicečempionei Maskvos CSKA ekipai.
Sonny Weemsas
Sonny Weemsas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mačo pabaigoje CSKA ekipoje iniciatyvos ėmėsi pernai Kauno „Žalgiryje“ žaidęs Sony Weemsas. „Lietuvos rytui“ pirmaujant 4 taškais (71:67), amerikietis pelnė 7 taškus iš eilės (71:74). Nors N.Nedovičius išprovokavo pražangą ir sumetė baudas, o S.Weemsas kitoje atakoje įmetė tik vieną (73:75), tačiau jaunasis „Lietuvos ryto“ serbas paskubėjo ir jo metimas buvo blokuotas.

Iškart po to A.Pankrašovas neįmetė abiejų baudos metimų, o paskutinę sekundę mestas R.Seibučio tritaškis buvo netaiklus. Prieš keletą dienų Sankt Peterburge sutriuškinti vilniečiai Eurolygos vicečempionei CSKA buvo užkūrę tikrą pirtį, tačiau pralaimėjo 73:75 (23:20, 14:26, 15:8, 21:21).

Vilniečiai puikiai pradėjo rungtynes ir nuo pirmų minučių parodė šeimininkams, kad atvyko tik pergalės. Antrasis kėlinys svečiams buvo labai nesėkmingas, o po jo vilniečiai turėjo 9 taškų deficitą. Trečiojo kėlinio metu „Lietuvos rytas“ CSKA klubui leido įmesti vos 9 taškus, pats įmetė 15 ir toliau kvėpavo šeimininkams į nugarą. Labiausiai koją vilniečiams kišo netaiklūs metimai ir kartais pernelyg skuboti sprendimai puolime.

Kitą savaitę Eurolygoje „Lietuvos ryto“ laukia ne ką lengvesnė kova – Vilniaus „Siemens“ arenoje ketvirtadienį lankysis „Barcelona“ klubas su Šarūnu Jasikevičiumi. Prieš šį mačą vilniečių lauks dar vienos rungtynės namie VTB lygos turnyre – „Lietuvos ryto“ varžovė bus Samaros „Krasnyje Krylja“ ekipa.

AFP/Scanpix nuotr./Rungtynių akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rungtynių akimirka

„Lietuvos rytas“: R.Seibutis (dvit. 8/13, 6 atk. kam., 3 perimti kam.) 19, M.Katelynas 12, N.Nedovičius (5 praž.) 11, L.Radoševičius 10, J.Blūmas (trit. 1/7, dvit. 0/2, 6 rez. perd.) ir P.Samardžiskis (5 atk. akm., 5 praž.) po 5, S.Babrauskas ir D.Ivanovas po 4, A.Jomantas 3, D.Dulkys 0. 

Nerungtyniavo – E.Bendžius ir D.Redikas.

CSKA: S.Weemsas 14, V.Chriapa ir N.Krstičius (7 atk. kam., 9 išprov. praž.) po 12, Z.Ercegas (trit. 3/5, 5 atk. kam., 3 perimti kam.) 11, M.Teodosičius (5 klaidos) 10.

Komandų statistika: CSKA – „Lietuvos rytas“

Dvitaškiai: 21/38 (55 proc.) – 20/39 (51 proc.)

Tritaškiai: 6/18 (33 proc.) – 6/19 (31 proc.)

Baudos metimai: 15/19 (78 proc) – 15/17 (88 proc.)

Atkovoti kamuoliai: 33 (27/6) – 30 (24/6)

Rezultatyvūs perdavimai: 13 – 11

Perimti kamuoliai: 5 – 10

Klaidos:16 – 14

Blokai: 5 -3 

Pražangos: 22 – 25

Rungtynių eiga:

Ketvirtas kėlinys:

Pabaiga: A.Pankrašovas prametė abu baudos metimus, tačiau į ataką nuskubėjęs R.Seibutis paskutinę rungtynių sekundę neįmetė tritaškio, kuris galėjo išplėšti pergalę.

73:75 S.Weemsas įmetė tik vieną baudos metimą, tačiau N.Nedovičius paskubėjo ir gavo „stogą“ nuo A.Pankrašovo.

73:74 N.Nedivičius išprovokavo pražangą ir sumetė baudos metimus. Vilniečiai iškart prasižengė prieš S.Weemsą. Prasidėjo nervų karas.

71:74 Prabilo S.Weemsas – amerikietis pelnė dvitaškį su pražanga, vėliau pridėjo dar dvitaškį, o iki mačo pabaigos likus 19 sekundžių blokavo R.Seibučio metimą. CSKA spurtavo 7:0.

71:67 R.Seibutis persvėrė rezultatą, perėmė kamuolį, o L.Radoševičius pridėjo du baudos metimus.

66:67 L.Radoševičius baudos metimais vėl priartino vilniečius per 1 tašką. Nervintis pradėjo vienas CSKA lyderių M.Teodosičius – serbas puolime lygioje vietoje prarado kamuolį, o gynyboje be ceremonijų per rankas kirto A.Jomantui.

64:65 P.Samardžiskiui mačas baigtas – labai svarbiu momentu makedonas puolime užsidirbo penktą pražangą.

63:61 J.Blūmas mesdamas septintą tritaškį šiame mače išlygino rezultatą, o netrukus P.Samardžiskis gynyboje nupūtė CSKA metimą. Į greitą puolimą nuskūbėjęs A.Jomantas gavo gerą perdavimą iš J.Blūmo ir persvėrė rezultatą. Tai buvo pirmieji „Lietuvos ryto“ senbūvio taškai šiose rungtynėse, o latvis atliko jau šeštą rezultatyvų perdavimą.

58:59 Taikliais tritaškiais apsikeitė Z.Ercegas ir N.Nedovičius, pelnęs jau 9-ą tašką debiutinėse rungtynėse Eurolygoje. 

55:56 „Lietuvos rytas“ paskutinį ketvirtį pradėjo taip pat galingai ir beveik išlygino rezultatą, tačiau puolime koją kišo netaiklūs metimai.

Trečias kėlinys:

52:52 „Lietuvos rytas“ vėl atstatė pusiausvyrą, kuomet iki ketvirčio pabaigos liko kiek daugiau nei minutė. Tačiau vilniečiai neapsigynė nuo CSKA atakos ir po trijų ketvirčių turėjo 2 taškų deficitą – 52:54.

46:52 Trečias kėlinys kol kas labai nerezultatyvus. Per 7 minutes CSKA pelnė vos 4 taškus, o jau du jos žaidėjai – V.Micovas ir S.Kaunas – turi po 4 pražangas.

46:48 „Lietuvos ryto“ gynyba trečio ketvirčio metu šeimininkams leido pelnyti kol kas tik 2 taškus, o vilniečiai jau įmetė 9 ir beveik pasivijo varžovus.

40:46 Pirmuosius taškus šiame kėlinyje tritaškiu pelnė R.Seibutis (15 tšk.). Netrukus krepšininkas turėjo dar vieną progą, tačiau nepataikė laisvas, o po kelių atakų laisvą metimą iš trijų taškų prametė ir S.Babrauskas.

Antras kėlinys:

37:46 Kėlinio pabaigoje „Lietuvos ryto“ gynyba sugriuvo – paskutinėmis sekundėmis A.Pankrašovas įsmeigė tritaškį ir CSKA ilsėtis išėjo turėdama saugią 9 taškų persvarą.

35:41 J.Blūmas metė jau penkis tritaškius, tačiau nė vienas tolimas šūvis nepasiekė tikslo.

33:37 Po dar vieno netaiklaus J.Blūmo metimo P.Samardžiskis atkovojo kamuolį ir ore jį sugrūdo į krepšį. Jau du „Lietuvos ryto“ žaidėjai surinko po tris asmenines pražangas – M.Katelynas ir N.Nedovičius. Blogiausia, kad trečiąsias pražangas abu gavo visiškai nereikalingose situacijose.

28:33 R.Seibutis pelnė jau 12-ą tašką, tačiau Z.Ercegas įsmeigė jau antrą tritaškį ir CSKA persvara pirmą kartą pasiekė 5 taškų ribą.

26:27 Netrukus CSKA pataikė tritaškį ir jų pranašumas jau siekė 4 taškus, tačiau N.Nedovičius pelnė dvitaškį su pražanga ir sumažino rezultatą iki minimumo.

23:24 CSKA kėlinį pradėjo spurtu 6:0 ir pirmą kartą šiose rungtynėse išsiveržė į priekį.

Pirmas kėlinys:

23:18 Tokiu rezultatu pasibaigė pirmasis rungtynių ketvirtis – paskutinėje atakoje pirmą komandos tritaškį bei pirmuosius karjeros taškus Eurolygoje pataikė „Lietuvos ryto“ naujokas N.Nedovičius.

18:12 R.Seibutis ir toliau nardo per visą CSKA gynybą – puolėjas pelnė jau 10 taškų.

14:8 M.Katelynas lyg pirmoką išmaudė V.Chriapą ir „Lietuvos ryto“ pranašumas pasiekė 6 taškų ribą. CSKA atsakius dvitaškiu, M.Katelynas V.Chriapą išmaudė dar kartą ir išprovokavo į pagalbą atskubėjusio S.Kauno pražangą.

10:6 R.Seibutis pelnė jau aštuntąjį tašką – įsismaginęs komandos lyderis kol kas puikiai rungtyniauja tiek puolime, tiek gynyboje.

6:6 Sužaidus beveik keturias minutes rezultatas jau lygus. Vilniečiai jau tris kartus atakavo iš trijų taškų zonos, tačiau nė vienas metimas nepasiekė tikslo.

4:0 Rungtynes puikiai pradėjo vilniečiai – R.Seibutis dviejose iš eilės atakose puikiais reidais į baudos aikštelę pelnė dvitaškius. Abiejose atakose „Lietuvos rytas“ puikiai žaidė gynyboje ir privertė CSKA suklysti.

Dėl problemų su švieslente mačas prasidėjo 7 min. vėliau

-----------------------------------------------------------------

Ką sako istorija?

Eurolygos varžybose komandos nebuvo susitikusios nuo 2005-2006 m. sezono, kuomet gurpės varžybose CSKA abu kartus įveikė „Lietuvos rytą“: „Lietuvos rytas“ 48:66 CSKA; CSKA 79:69 „Lietuvos rytas“

Abu klubai nuo 2010-2011 m. VTB Jungtinės lygos sezono tarpusavyje žaidė 5 kartus ir visada pergalę šventė CSKA ekipa. Tik viename mače maskviečių pranašumas buvo mažesnis nei 10 taškų:

CSKA 80:61 „Lietuvos rytas“; „Lietuvos rytas“ 63:73 CSKA; CSKA 89:75 „Lietuvos rytas“; „Lietuvos rytas“ 67:84 CSKA; CSKA 79:72 „Lietuvos rytas“

Statistika:

Maskvos klubas laimėjo dvylika pastarųjų Eurolygos namų rungtynių iš eilės. Tuo tarpu vilniečiai iš pastarųjų 4 išvykos mačų Eurolygoje laimėjo 3.

CSKA legionierius Drew Nicholas per 6 pastaruosius Eurolygos mačus nė karto nepaliko aikštės neįmetęs bent vieno tritaškio, Aarono Jacksono serija – vienu maču trumpesnė.

Jei Aleksandras Džikičius išleis į aikštę, šis mačas Eimantui Bendžiui, Deividui Dulkiui, Dejanui Ivanovui, Nemanja Nedovičiui ir Dovydui Redikui bus debiutinis Eurolygoje.

Žaistos rungtynės:

„Lietuvos ryto“ krepšininkai šiame sezone jau žaidė 4 oficialias rungtynes – po dvi LKL ir VTB čempionatuose. LKL pirmenybėse vilniečiai 92:75 ir 76:42 įveikė atitinkamai Klaipėdos „Neptūną“ ir Vilniaus „Sakalus“, tačiau VTB lygoje sekėsi prasčiau. Pirmame mače per plauką 71:72 nusileista „Astana“ klubui, o antrame 48:75 „Lietuvos rytą“ sutriuškino Sankt Peterburgo „Spartak“.

CSKA žaidė du oficialius mačus: Rusijos lygoje 82:51 sutriuškino Vladivostoko „Spartak Pirmorje“, o VTB lygoje 83:72 įveikė „Neptūną“.

Atsisveikinimas:

Prieš rungtynes CSKA komanda surengė spaudos konferenciją, kurios metu su sirgaliais ir klubu atsisveikins karjeras vasarą baigę ilgamečiai Maskvos klubo nariai – lietuvis Ramūnas Šiškauskas ir slovėnas Matjažas Smodišas.

Norite sužinoti daugiau sporto naujienų, pamatyti išskirtinių kadrų ir vaizdo įrašų, ar dalyvauti diskusijose bei konkursuose? Prisijunkite prie mūsų socialiniame tinkle „Facebook“ – 15min Sportas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius