-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 18

Kol kas užkeikta žalgiriečio sutartis: prigesusi „Žalgirio“ žiežirba

Maždaug 7-oje „Žalgirio“ lėktuvo eilėje dažniausiai įsitaisydavo du Pauliai – Jankūnas ir Valinskas. Tačiau pirmą kartą jaunesnysis Paulius neišvyko į žalgiriečių kelionę ir skrydyje į Bambergą paliko kapitoną sėdėti vieną. Ambicingai Eurolygos sezoną pradėjęs atsarginis „Žalgirio“ gynėjas pastaruoju metu įkrito į gilią duobę, kuri prasivėrė dar per „Žalgirio“ pergalių seriją. Lyg tyčia, sudaręs naują sutartį su „Žalgiriu“, P.Valinskas Eurolygoje dar nepelnė nė taško.
Paulius Valinskas
Paulius Valinskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Valencia“ | 20:00 | Kaunas

Pirmojo Eurolygos rato viduryje P.Valinskas turėjo penkių mačų atkarpą, kurios metu rinko vid. 7,2 taško.

Vienu metu Paulius buvo bene didžiausią teigiamą įtaką „Žalgiriui“ nešęs žaidėjas. Joks kitas Eurolygos žaidėjas per mažesnį nei 12 minučių vidurkį nesugeneruodavo geresnio +/– rodiklio.

Savo impulsais nuo atsarginių suolo jis kartais net atstodavo Luką Lekavičių, ypač kai savo žaidimo nerado Dee Bostas.

P.Valinsko progresą įvertinęs „Žalgiris“ savo sistemos vaisiui dar gruodžio viduryje įteikė naują sutartį, kuri galios iki 2020–2021 metų sezono pabaigos.

„Tai nebuvo per vieną dieną priimtas greitas sprendimas. Tiek Paulius, tiek Gytis savo žaidimu bei darbu per treniruotes ir po jų įrodinėja, kad su jais galima sieti ateitį. Tai jauni „Žalgirio“ sistemos išugdyti krepšininkai, kuriems reikia ir toliau tobulėti bei pateisinti trenerių pasitikėjimą, o mes jiems pasistengsime suteikti geriausias sąlygas“, – oficiali „Žalgirio“ interneto svetainė citavo Robertą Javtoką, kai klubas išplatino žinią apie sutartis su Pauliumi ir Gyčiu Masiuliu.

Bet pastarųjų penkių P.Valinsko pasirodymų Eurolygoje rezultatas – 0 taškų ir rungtynės su „Brose“ namie prie televizoriaus.

VIDEO: „Eurolygos diena“: privaloma pergalė, M.Kuzminsko galvosūkis ir JAV sužavėjęs „Žalgirio“ talentas

Į duobę įkritęs 22-ejų lietuvis prarado vietą Šarūno Jasikevičiaus rotacijoje ir net nebuvo įtrauktas į sudėtį kovai su „Brose“. Vietoj gynėjo Šaras pasirinko aukštaūgį Gytį Masiulį, kuris ant parketo nepasirodė.

Kauno oro uoste treneris argumentavo pasirinkimą tuo, kad Vokietijoje numatė didesnį aukštaūgių nei gynėjų poreikį.

„Paulius gaus šansų, – po rungtynių su „Unicaja“ patikino Š.Jasikevičius. – Jis yra jaunas žaidėjas ir jam dar viskas priešaky.“

Prie sumažėjusio P.Valinsko žaidimo laiko prisidėjo ne tik netaiklūs jo šūviai. Nuo lapkričio 30-osios P.Valinskas pataikė tik 1 metimą iš 12.

Daug ką pakeitė ir tai, kad į „Žalgirį“ atvyko naujas gynėjas Beno Udrihas. Š.Jasikevičiui reikia minučių integruoti veteraną į žaidimą. Dažnai tai vyksta ir P.Valinsko žaidimo laiko sąskaita.

„Labai sunku žaisti Eurolygoje su 12 žaidėjų, iš kurių 7 – perimetro krepšininkai“, – pažymėjo ir Š.Jasikevičius.

Pastarąjį kartą P.Valinskas Eurolygoje pasižymėjo prieš pusantro mėnesio. Kai „Žalgiris“ taip stringa 2018-ųjų pradžioje, komandai reikia tokio energetinio užtaiso, kokį savo išėjimais į aikštę atsinešdavo P.Valinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius