Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2015 11 27

Žaidėjų nusiteikimu papiktintas Gintaras Krapikas: „Jie netikėjo pergale“

Košmaras. Vienu žodžiu galima apibūdinti Kauno „Žalgirio“ pasirodymą Rusijoje. Krasnodaro „Lokomotiv“ jau nuo pirmosios minutės nubloškė žalgiriečius ir negailestingai pervažiavo Lietuvos čempionus 80:50. „Akivaizdžiai matėsi, kad vyrai neįdėjo visų savo pastangų“, – krepšininkų nusiteikimu rungtynėms piktinosi Gintaras Krapikas.
Gintaras Krapikas
Gintaras Krapikas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | Krasnodaro „Lokomotiv“ – Kauno „Žalgiris“ | 80:50

Rungtynės „Žalgiriui“ prasidėjo 0:10. Pirmąjį ketvirtį kauniečiai pralaimėjo 14:28. Antrąjį – 3:25. Ketvirtajame „Lokomotiv“ pirmavo 41 tašku (68:27). Finiše – „Žalgirio“ rezultatyvumo antirekordas Eurolygoje 50:80.

Beviltiška.

„Patys nuėmėme varžovams startinę įtampą ir atrišome rankas. Nesustabdėme traukinio, kuris ant mūsų užvažiavo“, – 24sek.lt po rungtynių pasakojo G.Krapikas.

– Akivaizdu, kad rungtynės sugriuvo jau pačioje jų pradžioje. Kiek tai susiję su Manto Kalniečio liga, kuri turbūt sujaukė pasirengimą rungtynėms? – 24sek.lt paklausė G.Krapiko.

– Kai tapo aišku, jog Mantas mums padės, bet labai ribotai, nusprendžiau, kad starto penketas bus kitoks. Bet jis nepasiteisino. Pradėjome rungtynes neagresyviai ir rusai greitai susimetė taškus. O po to jau trūko tikėjimo, kad galime laimėti.

Toks jausmas, kad pasižiūrime, ką galime įveikti, o ko ne. Maždaug jei pavyks atsilaikyti, tai ir spausime.

– Siaubinga rungtynių pradžia buvo žalgiriečių problema ar „Lokomotiv“ kuo nors nemaloniai nustebino?

– „Lokomotiv“ yra grupės lyderiai ir jie pradėjo, kaip pradėjo. Dvejose pirmosiose išvykose rungtynėse Lenkijoje ir Turkijoje mes buvome tie, kurie po sunkios kovos laimėjo. O dabar toks jausmas, kad pasižiūrime, ką galime įveikti, o ko ne. Maždaug jei pavyks atsilaikyti, tai ir spausime.

Trūksta tikėjimo, kad galime nugalėti priešininką. Jo Krasnodare nelabai ir buvo. Juolab, kai buvo aišku, kad labai mažai žais Mantas.

– Ar po rungtynių bandėte apie tai kalbėti su žaidėjais?

– Be abejo, bet tai lieka rūbinėje.

– Kai pirmą pralaimėjimą Atėnuose buvo galima nurašyti juodai dienai, antros tokios pat rungtynės išvykoje tampa tendencija. Kokias didžiausias žaidimo spragas atvėrė šie du sutriuškinimai?

– Žinote, kaip yra. Visi moka skaičiuoti, kiek reikia pergalių patekti į kitą etapą. Ir kam reikia įkąsti išvykoje. Nėra šimtaprocentinių pastangų, kurios akivaizdžiai pasimato. Tai yra verčiama varžovų taškais.

– Kaip komanda gydysis po tokio pralaimėjimo?

– Geriausias vaistas: sunkus darbas ir laimėtos rungtynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius