Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 10

Kurtinaitis: „Man skiepytis nereikia, aš – iš Panemunės“ (nuotraukos)

„Man skiepytis neriekia, aš – iš Panemunės“ arba „Aš – ne gydytojas, klauskite mūsų medikų, kokius medikamentus jie naudojo, kad žaidėjai jaus stovi ant kojų“, – tokius pokštus antradienį Vilniaus „Siemens“ arenoje surengtoje atviroje treniruotėje prieš itin svarbų ketvirtadienio Eurolygos mūšį laidė Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis.
BC  „Lietuvos rytas“ treniruotė
R.Kurtinaitis antradienį vakarinėje „Lietuvos ryto“ treniruotėje jau galėjo vadovauti visai komandai. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Krepšinio specialisto nuotaika pastebimai pagerėjo, nes vakarinėje treniruotėje vilniečių komanda jau plušo visos sudėties. Medikams pavyko ant kojų pastatyti kone pusę savaitgalį sirgusios komandos.

Šeštadienį ir sekmadienį vykusias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes dėl ligos turėjo praleisti net penki „Lietuvos ryto“ krepšininkai: Bojaną Popovičių, Milko Bjelicą, Justą Sinicą ir Luką Brazdauskį į lovas paguldė aukšta temperatūra, o Evardas Dainys susižeidė namuose remontuodamas žirkles.

Susirūpinęs R.Kurtinaitis tada pasakojo, jog komanda net bandė griebtis šiaudo ir prašė Eurolygos nukelti ketvirtadienį sostinėje vyksiančias itin svarbias vilniečiams B grupės varžybas su „Partizan“, tačiau atsakymas buvo neigiamas.

– Kokios nuotaikos komandoje? Kaip žaidėjų sveikata?

– Šiandien džiugiau, nes per rytinę fizinio rengimo treniruotę jau turėjome visus krepšininkus, išskyrus Justą Sinicą. Vakarinėje pasirodė ir jis. Labai džiaugiuosi komandos gydytojo darbu, kuris per tokį trumpą laiką pastatė žaidėjus ant kojų. Nežinau, kokius medikamentus jis naudojo, aš – ne gydytojas, klauskite jo (juokiasi).

– Krepšininkams gavus tiek vaistų, nebijosite dopingo kontrolės po varžybų?

– Aš nebijosiu (juokiasi). Pakartosiu, kad nesu šios srities specialistas, bet tikiu, jog mūsų komandos gydytojas išmano savo darbą.

– Susirgę krepšininkai praleido dalį komandos treniruočių, nemanote, jog tai gali atsiliepti rungtynėse su „Partizan“?

– Daug treniruočių mes nepraradome, nes savaitgalį žaidėme dvejas rungtynes per dvi dienas. Aštuoniems sveikiems krepšininkams teko didelis krūvis, tačiau pirmadienį turėjome laisvą dieną. Tuo tarpu tiesioginis ruošimasis rungtynėms su „Partizan“ prasidėjo tik dabar. Tikiuosi, jog nuo šiol galėsime ruoštis be trukdžių, aišku, nežinau, kiek leis sirgusių krepšininkų sveikata. Vis dėlto nėra lengva po ligos grįžti į ritmą. Kaip jau sakiau, tikiuosi, daug nepraradome. Dabar dirbame visu tempu.

– Ką labiausiai akcentuojate prieš ketvirtadienio rungtynes?

– Pagrindinis akcentas, be jokių kalbų, laimėti. Ši pergalė būtų labai rimtas žingsnis į išsvajotą „Top-16“. „Partizan“ – labai gera komanda. Pirmiausia todėl, kad neturi ryškių žvaigždžių, žaidžia kaip komanda. Visi jauni, greiti, kovingi. Visi gali pataikyti. Tai labai neparanki komanda, kurią žino visa Europa, nes pastaruosius penkerius metus daug kas nuo jos nukentėjo. Tikiuosi, mums pavyks to išvengti, ypač namuose.

– Eurolygoje daugiausia remiatės 6–7 žaidėjais. Neketinate įtraukti daugiau krepšininkų į žaidimą?

– Žaidžia tie žaidėjai, kurie tą dieną yra verti, pajėgūs nukauti varžovą. Taip jau sutampa, kad remiamės daugiausia 8–9 žaidėjais, tačiau nesu nusistatęs prieš kitus. Tikiu visais dvylika savo auklėtinių. Niekada prieš rungtynes nesu tvirtai nusprendęs, jog vienas žais tiek, o kitas tiek. Jei situacija padiktuos, į aikštelę išleisiu ir daugiau žaidėjų.

– Ar nesijaučia komandoje neigiamų pasekmių po skaudaus pralaimėjimo „Olympiacos“ klubui?

– Jeigu atvirai, „Olympiacos“ ekipa yra ne mūsų burnai kąsnis. Ji daug metų žaidžia Eurolygos finalo ketverte ir, manau, būtų keista, jei mes būtume juos įveikę toje situacijoje. „Olympiacos“ neturėjo kur trauktis – tik nugalėti. Žaidėjai priėmė tai kaip neišvengiamą pralaimėjimą ir nejaučiame jokio diskomforto. Žinome, kokias komandas esame pajėgūs nukauti ir kurias turime įveikti, kad patektume į „Top-16“. Tiems mūšiams ir ruošiamės, o „Partizan“ būtent yra viena iš tų komandų.

– Treneri, o kada pasiskiepysite?

– Ne, man nereikia, aš iš Panemunės (juokiasi). Tarnavau Sovietų Sąjungos armijoje, tad gripas manęs neima (juokiasi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius