Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 12 09

Laimėti Eurolygą vėl žadėjęs E.Atamanas Kaune kalbėjo apie futbolą ir incidentą su Šaru

Erginas Atamanas išvyksta iš Kauno su čempioniškais pažadais ir čempionišku žaidimu. Stambulo „Anadolu Efes“ strategas liko patenkintas, kaip jo komanda 86:60 sutriuškino Kauno „Žalgirį“, o po Eurolygos mačo vėl surengė spalvingą spaudos konferenciją.
Rungtynių akimirka
Erginas Atamanas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Du kėlinius „Žalgiris“ rodė, koks kovingas gali būti šį sezoną.

Kitus du kėlinius išryškėjo jėgų skirtumas, kokį matėme praėjusį sezoną, kai „Anadolu Efes“ antrus metus iš eilės triumfavo Eurolygoje, o „Žalgiris“ liko paskutinis.

Šį sezoną „Anadolu Efes“ pradėjo labai vangiai, bet dabar pasiekė penktą pergalę iš eilės, Kaune užliejęs „Žalgirį“ tritaškių šlapdriba.

„Mes gerai pradėjome rungtynes, per pirmąsias 5 minutes pelnėme 15 taškų, bet antrajame kėlinyje, kai „Žalgiris“ pakeitė gynybą, pradėjome prarasti kamuolį, klaidų buvo daug ir suteikėme „Žalgiriui“ šansą sugrįžti į rungtynes.

Antrojoje mačo dalyje gerai žaidėme gynyboje. Mes sulaikėme Keenaną Evansą, žinojome, kad Evansas yra „Žalgirio“ puolimo raktas. Puolime mes labai gerai dalinomės kamuoliu ir vis radome laisvus žaidėjus bei pataikėme metimus“, – sakė 17 iš 29 tritaškių pataikiusios komandos treneris.

– Kaip galite paaiškinti 17 pataikytų tritaškių? – paklausėme E.Atamano spaudos konferencijoje.

– Turime gerų metikų, o svarbiausi metimai šiandien atėjo iš Amatho M'Baye. Kai pataiko sunkusis puolėjas, gauname daugiau erdvės, atlikome net 20 rezultatyvių perdavimų, mums tai pavyko dėl geros žaidimo organizacijos. Gerai dalinomės kamuoliu, radome laisvus žaidėjus, o geri metikai pataiko: Beaubois, Micičius, Clyburnas. „Žalgiris“ gynyboje bandė telktis į Micičių, bet radome išeitis.

– Ar galite palyginti savo komandą su pasaulio futbolo čempionato kuria nors rinktine?

– Labai sunkus klausimas (juokiasi). Turėtumėte paklausti mano sūnaus, kuris šįkart čia neatvyko, nes eina į mokyklą. Jis labiau seka pasaulio futbolo čempionatą. Aš tam neturiu laiko, kas dvi dienas žaidžiame rungtynes. Seku rezultatus, žinau, kad Kroatija įveikė Braziliją, bet nebūtų gerai kalbėti apie dalykus, kurių gerai nežinau. Bet gal jūs turite kokių minčių?

– Aišku, kad šįkart nesate panašūs į Braziliją.

– Taip, nes jie iškrito. O mes tęsiame kovą ir vėl laimėsime Eurolygą.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Sezoną pradėjote 2 pergalėmis ir 6 pralaimėjimais. Dabar esate laimėję 5 kartus iš eilės. Kaip arti esate tobulo žaidimo?

– Pradžioje buvo problemų, nes neturėjome Shane'o Larkino ir nebuvome pratę žaisti su Willu Clyburnu. Tai labai skirtingi žaidėjai. Be to, atėjo Žižičius, M'Baye, tad naujiems žaidėjams reikėjo apsiprasti komandoje.

Paskui jie pradėjo geriau jausti vienas kitą aikštėje, pradėjo dalintis kamuoliu, tapome daug geresni. Dabar mums svarbu į sistemą įlieti Shane'ą Larkiną.

– Ar tai bus sunku?

– Neturėtų. Norėčiau, kad jis būtų aikštėje. Jis labai gudrus žaidėjas.

– Kada Shane'as Larkinas turėtų grįžti į aikštę?

– Tiesą sakant, jis buvo pasiruošęs čia atvažiuoti ir žaisti, bet nesėkmingai patyrė traumą pirmosiose Turkijoje rungtynėse. Tačiau nemanau, kad tai kažkas rimta. Tikiuosi, kad kitą savaitę jis jau žais.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas

– Šį sezoną esate kalbėjęs dėl Šarūno Jasikevičiaus pastabos (po „Anadolu Efes“ ir „Barcelona“ rungtynių Stambule Šaras buvo apkaltinęs Turkijos klubo trenerio asistentą, kad šis įrašinėjo Barselonos ekipos treniruotę prieš mačą). Kvietėte Šarą paskambinti, ar sulaukėte skambučio?

– Taip. Šarūnas paskambino man, mes pasikalbėjome apie tai. Jis pasakė, kad neturi nieko prieš mane.

Jis žino, kad per visą mano karjerą nesu daręs nieko panašaus. Man nepatinka analizuoti kitų. Man svarbu mano komanda, aš visada analizuoju savo žaidėjus. Radikalu kalbėti apie tai, jis teigė turėjęs klausimų asistentui, bet aš pasakiau, kad tegu klausia manęs, o ne asistento. Manau, kad jis buvo susinervinęs toje situacijoje. Esame labai geri draugai su Šaru, visi esame Eurolygos trenerių asociacijoje, kalbėjomės tarpusavyje, o taip pat mūsų organizacijos prezidentas Dimitris Itoudis įtraukė mus, paskambinęs man ir Šarui. Manau, kad mes išsiaiškinome.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Taip nutinka. Treneriai gauna daug adrenalino. Ši Eurolyga yra labai sudėtinga, ji sunkesnė nei NBA, nes kiekvienos rungtynės lyg finalas. Aš jau pamiršau visa tai. Šaras yra mano draugas ir aš jį myliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius