Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 04

Lemiamu metu užsikūręs K.Evansas: „Nenoriu vėl atsidurti tokioje situacijoje“

0 taškų, 3 pramesti metimai ir 3 prarasti kamuoliai. Taip atrodė Keenano Evanso statistika po dviejų kėlinių.
Rungtynių akimirka
Keenanas Evansas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Stringant pagrindiniam įžaidėjui, kelio į priekį nerado ir Kauno „Žalgiris“, vienu metu nuo Berlyno ALBA atsilikęs net 20 taškų skirtumu.

Pirmąjį savo metimą amerikietis pataikė tik su trečiojo kėlinio sirena, tačiau tuomet užsikūrė taip, kad „Žalgirio“ sirgaliai, sausakimšai užpildę areną, vos nenukėlė stogo nuo emocijų pliūpsnių.

Užsikūręs K.Evansas pataikė penkis tritaškius iš eilės ir rungtynes baigė su 15 taškų (5/8 trit.), 4 rezultatyviais perdavimais bei 4 klaidomis.

Iš 20 taškų duobės pirmą sykį Eurolygoje išlipęs „Žalgiris“ beprotiškai apvertė rungtynes aukštyn kojomis ir nukovė Berlyno ALBA – 88:81.

„Negalime sau išsikasti tokios duobės. Didžiuojuosi, kad kovėmės iki pabaigos. Milžiniška padėka mūsų sirgaliams, kurie padėjo mums sugrįžti ir švęsti šią pergalę“, – džiaugėsi vienas rungtynių herojų.

„Galite tik įsivaizduoti, kas vyko čia, rūbinėje, per didžiąją pertrauką. Treneris turėjo pastabų visiems. Liepė atsibusti. Mes ir patys žinojome, kad žaidžiame labai blogai. Turėjo išlikti kartu ir žinojome, kad turime dar du kėlinius sugrįžimui. Krepšinis ilgas atkarpų žaidimas. Turėjome pristabdyti juos ir užpulti patys“, – tęsė K.Evansas, nesureikšminęs savo indėlio ketvirtajame kėlinyje.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenanas Evansas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenanas Evansas

„Žinote, buvo ilga diena, bet kai jauti tokį palaikymą, tuomet ir krepšys būna platesnis. Tas tritaškis su trečiojo kėlinio sirena tikrai suteikė man pasitikėjimo. Komandos draugai atliko man gerus perdavimus, pastatė geras užtvaras. Buvo tikrai smagu.

Tikrai ypatinga, kad panaikinome net 20 taškų deficitą, tačiau nenoriu, kad tai pasikartotų. Nenoriu, kad ateityje vėl atsidurtume tokioje situacijoje, kai turėtume lipti iš 20 taškų duobės ar dar didesnės.

Aišku, laimėti – nuostabu. Tai parodo, koks stiprus mūsų kovotojų charakteris, kokie vieningi mes esame“, – džiaugėsi K.Evansas.

Lemiamą ketvirtąjį kėlinį „Žalgiris“ laimėjo 34:20, pataikęs net 8 tritaškius iš 10.

„Mes tiesiog metėme. Atsilikinėjome, todėl neturėjome ką prarasti. Žaidėjai tikėjo savimi. Jie juk pataiko treniruotėse, žinojo, kad galiausiai tie metimai įkris.

Taip, kaip mums krito metimai pabaigoje, taip varžovams krito pradžioje. Mes taip pat buvome per silpni gynyboje. ALBA – labai protinga ir talentinga komanda puolime. Nebuvome iki galo drausmingi gynyboje ir jie mus už tai baudė. Turime žaisti protingiau.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenanas Evansas beveik 3 kėlinius buvo tuščias
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenanas Evansas beveik 3 kėlinius buvo tuščias

Aš pats iš pradžių slidinėjau, praradau kelis kamuolius. Komandos draugai ir treneriai mane drąsino nenukabinti nosies. Jaučiau ir sirgalių palaikymą, tad viskas galiausiai susidėjo.

Žaisti tokioje atmosferoje yra tiesiog neįtikėtina. Sausakimšoje arenoje. Tačiau turime šią energiją pasiimti ir į išvykas. Mums reikia laimėti ir svečiuose. Tai labai svarbu. Tačiau savo namus apginti privalome visada“, – pabrėžė pagrindinis „Žalgirio“ įžaidėjas.

VIDEO: Karšti komentarai: K.Maksvyčio ir I.Gonzalezo mintys po fantastiškos „Žalgirio“ pergalės

Kitą savaitę, lapkričio 10-ąją, „Žalgiris“ Eurolygoje kovos Prancūzijoje su Vilerbano ASVEL (2-3) klubu, tačiau prieš tai, šį sekmadienį, Lietuvos krepšinio lygoje sužais su principiniu varžovu Vilniaus „Rytu“.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius