Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 10 27

Lietuva – septinta pagal Eurolygoje rungtyniaujančius krepšininkus, lyderė – JAV

Neseniai prasidėjo 18-sis naujosios Eurolygos sezonas ir antras, kuomet žaidžiama nauju formatu. Portalas „Eurohoops.net“ suskaičiavo, kurios šalys pajėgiausiame senojo žemyno turnyre turi daugiausiai atstovų.
Jonas Mačiulis ir Edgaras Ulanovas
Jonas Mačiulis ir Edgaras Ulanovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iš viso Eurolygoje rungtyniauja 12 lietuvių: 8 iš jų atstovauja Kauno „Žalgiriui“, Mantas Kalnietis ir Artūras Gudaitis rungtyniauja Milano „Olimpia“ klube, Lukas Lekavičius vilki Atėnų „Panathinaikos“ aprangą, o Madrido „Real“ spalvas gina Jonas Mačiulis.

Pagal šią statistiką mūsų šalis rikiuojasi septintoje vietoje. Lietuva lenkia tokias valstybes kaip Turkija, Italija, Izraelis, Latvija, Argentina, Kroatija ar Slovėnija.

„Lietuva yra tikra krepšinio valstybė, turinti ilgas šio sporto tradicijas ir užauginanti puikius talentus“, – rašo apžvalgininkai.

„Scanpix“ nuotr./Artūras Gudaitis
„Scanpix“ nuotr./Artūras Gudaitis

Prancūzija, nors ir neturi savo komandos turnyre, užima 6-ąją vietą, o Eurolygoje turi 13 krepšininkų, kurie yra išsibarstę po 9 klubus.

Penktoje vietoje žengia Rusija, tačiau visi 16 rusų atstovauja šios šalies klubams CSKA ir „Chimki“.

Graikija po 8 žaidėjus turi „Olympiacos“ ir „Panathinaikos“ klubuose, po vieną graiką žaidžia kitose komandose.

Trejetuką pradeda Serbija. Stipria krepšinio mokykla garsėjanti šalis turi net 19 krepšininkų, rungtyniaujančių Eurolygos komandose. Tiesa, 8 iš jų rungtyniauja Belgrado „Crvena zvezda“ klube.

Antra pagal krepšininkų pirmenybėse skaičių yra Ispanija. Reikia nepamiršti, kad šiemet Eurolygoje žaidžia net 5 ispanų klubai. Net 20 iš 21 krepšininko vilki būtent savo šalies komandos aprangą ir tik Sergio Rodriguezas atstovauja Maskvos CSKA.

Sąrašo viršūnėje – Jungtinės Valstijos. Bent vieną amerikietį turi net 16 klubų, o iš viso jų Eurolygoje žaidžia net 62, o tai sudaro net 26,7 procento visų Eurolygos žaidėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius