Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 11 19

Lietuviai smaginosi dėjimais, o „Baskonia“ tritaškiais užmėtė dugne klimpstantį PAO

Vitorijos „Baskonia“ (4-4) labai sėkmingą Eurolygos dvigubą savaitę užbaigė antra galinga pergale iš eilės. Du lietuvius savo gretose turinti komanda namuose 93:72 (20:23, 26:16, 20:19, 27:14) sudorojo Atėnų „Panathinaikos“ (2-6) krepšininkus, kuriems tai buvo ketvirtas pralaimėjimas paeiliui.
Rokas Giedraitis
Rokas Giedraitis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Baskų gretose skirtingą indėlį į pergalę įnešė Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis.

R.Giedraitis per 26 minutes surinko 12 taškų (3/3 dvit., 2/7 trit.), atkovojo 1 ir perėmė 3 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, dusyk suklydo, kartą pažeidė taisykles bei surinko 9 naudingumo balus. Tiesa, net 10 iš 12 savo taškų puolėjas pelnė antroje ketvirtojo kėlinio pusėje, kai mačo nugalėtojas jau nekėlė abejonių.

Jo komandos draugas T.Sedekerskis per 8 minutes įmetė 2 taškus (1/1 dvit.), 3 sykius atkovojo kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą, kartą prasižengė ir mačą užbaigė su 3 naudingumo balais.

Abu lietuviai rungtynėse pasižymėjo ir įspūdingais dėjimais. R.Giedraitis po perimto kamuolio skraidė pirmajame kėlinyje, o T.Sedekerskis po prasiveržimo galingai kamuolį sugrūdo antrajame ketvirtyje.

Šaltą dušą pirmajame kėlinyje gavusi ir 2:10 atsilikusi „Baskonia“ rungtynes perlaužė antrajame ketvirtyje, kurio metu spurtavo 13:2 ir įgijo dviženklę persvarą – 44:34.

Nuostabiai tritaškius pataikiusių Lucos Vildozos ir Aleco Peterso vedama baskų komanda išlaikė persvarą trečiajame kėlinyje, o ketvirtajame šovė į priekį nepavejamai – prie toliašaudės artilerijos prisijungė dusyk įmetęs Pierria Henry, netrukus pirmą tritaškį pataikė R.Giedraitis, o baskų persvarai pasiekus net 24 taškus (87:63) rungtynių baigtis tapo aiški.

Vitorijos krepšininkai šiose rungtynėse į graikų krepšį sumetė net 13 tritaškių (iš 29).

Antrąsyk šią savaitę laimėjusi Ispanijos komanda alsuoja Kauno „Žalgiriui“ į nugarą ir užima 9-ąją vietą. PAO kol kas šis sezonas klostosi pragariškai – Atėnų klubas lenkia tik Maskvos srities „Chimki“ (2-7) ir Vilerbano ASVEL (1-6) bei užima 16-ąją vietą.

„Baskonia“: Luca Vildoza (5/7 trit.) ir Alecas Petersas (4/5 trit.) po 19, Pierria Henry 14 (12 rez. perd.), Rokas Giedraitis 12, Tonye Jekiri 10 (10 atk. kam.).

„Panathinaikos“: Ioannis Papapetrou 17, Nemanja Nedovičius 15 (5 rez. perd., 6 kld.), Georgios Papagiannis 11 (10 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius