-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 12

M.Teodosičius buvo išvarytas, o „Virtus“ neatsitiesė po „Žalgirio“ niukso

Kauno „Žalgiris“ antradienį šventė ant Bolonijos „Virtus“ (8-11) namų arenos parketo, o jau po dviejų dienų pergalę iš Sergio Scariolo auklėtinių pačiupo ir Pirėjo „Olympiakos“ (12-7).

Graikijos komanda Italijoje po įtemptos kovos triumfavo 85:83 (22:22, 20:16, 21:15, 22:30).

Prieš ketvirtąjį kėlinį „Oly“ turėjo dviženklį pranašumą (63:53). Vis dėlto lemiamai atkarpai „Virtus“ susikaupė, ne tik pasivijo, bet ir persvėrė rezultatą, likus žaisti keturias minutes (73:71).

Kostas Papanikolaou įdūrė itin sudėtingą tritaškį su atakos laiko sirena, likus žaisti kiek daugiau nei minutę, ir Pirėjo komandos pranašumas padidėjo iki penkių taškų (80:75).

„Virtus“ surengė sėkmingą ataką, tačiau Milošas Teodosičius pratrūko po teisėjų sprendimo ir užsidirbo techninę pražangą. K.Papanikolaou pataikė dvi baudas iš trijų (82:77).

Žūtbūt reikėjo Bolonijos ekipai rezultatyvios atakos ir ją pavyko surengti – varžovas prasižengė prieš tritaškį metusį M.Teodosičių (80:82).

Likus žaisti 27 sek., Shaquielle'as McKissicas pelnė sunkų dvitaškį (84:80), o „Virtus“ po minutės pertraukėlės neužpuolė – M.Teodosičiaus tritaškis net nelietė lanko.

Dar vienas emocijų protrūkis kainavo Teo ir vietą aikštėje – jis buvo išvarytas į rūbinę dėl antros techninės pražangos. Įdomu tai, kad teisėjai po peržiūros pakeitė sprendimą, dėl kurio ir putojosi serbas.

Semi Ojeleye sugebėjo pelnyti dvitaškį su pražanga (83:85) ir liko 17 sekundžių vilties „Virtus“ krepšininkams. Jie bandė gelbėtis pražangomis, o Giannoulis Larentzakis prametė abu baudų metimus.

10 sekundžių lemiamai atakai turėjo „Virtus“, bet Iffe Lundbergo ir Jordano Mickey dvitaškiai skriejo pro šalį.

„Virtus“: M.Teodosičius 21, S.Ojeleye 13, T.Šengelija 11 (5 atk. kam., 5 rez. perd.).

„Olympiakos“: S.Vezenkovas 22 (10 atk. kam.), S.McKissicas 21, K.Papanikolaou 17.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius