-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 17

Pamoka Stambule keliauja į „Top 5“ juodžiausių „Žalgirio“ mačų istoriją

Eurolygos ketvirtfinalis Kauno „Žalgiriui“ prasidėjo košmaru Turkijoje. Dar niekada iki šiol „Žalgiris“ nebuvo pelnęs tiek mažai taškų (43), o pralaimėjimo Stambulo „Fenerbahče“ klubui skirtumas (43:76) yra vienas didžiausių per klubo istoriją. Joje būta ir daugiau tamsių rungtynių.
Kauno „Žalgiris“ per ilgą istoriją yra patyręs skaudžių pralaimėjimų.
Kauno „Žalgiris“ per ilgą istoriją yra patyręs skaudžių pralaimėjimų.

Suprasti akimirksniu

  • Eurolygos antirekordai
  • Mažiausiai taškų – 35 – yra įmetusi Novo Mesto „Krka“ (Slovėnija), 2003 m. rungtynėse su Maskvos CSKA.
  • Mažiausiai taškų per kėlinį – po 2 – yra pelnę trys klubai: Trevizo „Benetton“, Atėnų „Marroussi“ ir „Žalgiris“. Jam tai nutiko 2014 m. per mačą su „Anadolu Efes“.
  • Mažiausiai taškų – 9 – per pusę rungtynių yra pelniusi Sienos „Montepaschi“ 2011 m. mače su „Olympiakos“.

24sek atrinko dar ketverias rungtynes, kurias Kauno komandos sirgaliai mielai pamirštų amžiams. Kita vertus, ir po skaudžių pamokų tą patį sezoną yra pavykę atsigriebti ir nugalėti itin galingus varžovus.

2015 m. lapkričio 27 d. Krasnodaro „Lokomotiv“ (Rusija) – „Žalgiris“ 80:50.

Iki antradienio rungtynės Krasnodare buvo nerezultatyviausias „Žalgirio“ mačas Eurolygoje. Tąkart pagrindinis įžaidėjas Mantas Kalnietis žaidė po ligos, o visi Kauno komandos gynėjai (M.Kalnietis, Lukas Lekavičius, Martynas Pocius, Renaldas Seibutis, Olivier Hanlanas) kartu pataikė tik 2 metimus iš 19.

„Trūko tikėjimo, kad galime nugalėti priešininką. Jo Krasnodare nelabai ir buvo. Juolab, kai buvo aišku, kad labai mažai žais Mantas“, – tąkart po rungtynių sakė tuometinis „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mantas Kalnietis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mantas Kalnietis

1996 m spalio 15 d. „Žalgiris“ – Sankt Pelteno SUBA (Austrija) 51:71

2 tūkst. žiūrovų stebėjo FIBA Europos taurės rungtynes, kuriose tuomet Jono Kazlausko vadovaujama jauna ekipa patyrė netikėtą antausį nuo Austrijos ekipos. „Žalgirio“ neišgelbėjo dabartinio Šarūno Jasikevičiaus asistento Dariaus Maskoliūno 19 taškų, nes vėlgi trūko kitų gynėjų indėlio – tada Darius Sirtautas, Tauras Stumbrys, Dainius Adomaitis kartu pataikė 1 metimą iš 17. „Žalgiryje“ žaidė vėliau į politiką pasukęs Gintautas Šivickas, du nebrangūs legionieriai: Anthony Milleris bei Andre Reidas.

Alfredo Pliadžio nuotr./1996 metai – Jonas Kazlauskas .
Alfredo Pliadžio nuotr./1996 metai – Jonas Kazlauskas .

2008 m. spalio 22 d. Atėnų „Panathinaikos“ – Kauno „Žalgiris“ 78:51

Šarūnas Jasikevičius yra prisidėjęs prie vienos skaudžiausių „Žalgirio“ nesėkmių, nutikusių prieš 11 metų Eurolygos sezono starte. Tuomet finansinių sunkumų slegiamas „Žalgiris“ buvo pamokytas Željko Obradovičiaus treniruojamo Graikijos klubo, tarp kurio žvaigždžių spindėjo ir dabartinis „Žalgirio“ strategas Š.Jasikevičius, pelnęs 9 taškus.

Eriko Ovčarenkos/15min.lt nuotr./„Žalgiris" – „Panathinaikos"
Eriko Ovčarenkos/15min.lt nuotr./„Žalgiris" – „Panathinaikos"

„Žalgiryje“ tada išsiskyrė vidurio puolėjas Lorenas Woodsas, pelnęs 17 taškų ir atkovojęs 16 kamuolių, 11 taškų pridėjo Dainius Šalenga, po 7 – Jonas Mačiulis ir Žygimantas Janavičius. Klaikus mačas buvo „Žalgirio“ įžaidėjui Willie Deane'ui, kuris pataikė 1 metimą iš 10, o naudingumo rodiklis buvo minus 9.

„Sudėtinga iš karto pakeisti situaciją, kai esame susidūrę su tokiomis problemomis“, – apie sudėtingą finansinę padėtį tada užsiminė treneris G.Krapikas.

2001 m. spalio 11 d. Bolonijos „Virtus“ (Italija) – „Žalgiris“ 90:54.

Tai – iki šiol didžiausiu skirtumu pralaimėtas „Žalgirio“ mačas Eurolygoje, patirtas prieš itin pajėgų varžovą.

Algirdo Brazio treniruojamai Kauno komandai Steve'as Woodberry pelnė 19 taškų, Grigorijus Chižniakas – 12, bet nedaug naudos teikė perspektyviais laikyti Andrius Jurkūnas ir Kęstutis Marčiulionis.

O „Kinder“, tą sezoną užėmusi antrąją vietą Eurolygoje, turėjo visą žvaigždyną: Manu Ginobili tame mače Italijoje įmetė 20 taškų, kitas vėliau į NBA iškeliavęs žaidėjas Marko Jaričius – 19, o Ettore Messina tarp savo auklėtinių dar turėjo Antoine'ą Rigaudeau, Matjažą Smodišą, Davidą Anderseną, Rashardą Griffithą.

Įdomu, kad tą patį sezoną Kaune A.Brazio vyrai atsigriebė ir savo halėje sutriuškino „Kinder“ 91:67, D.Šalengai ir D.Slaninai drauge surinkus 49 taškus ir Kauno halėje užtemdžius patį M.Ginobili (14 taškų).

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius: nutiko tai, ko labiausiai bijojome
VIDEO: „Eurolygos diena“: kas nulėmė tokį prastą „Žalgirio“ žaidimą su „Fenerbahče“?
VIDEO: „Žalgiris“ paskendo geltonajame „Fenerbahče“ pragare pirmose ketvirtfinalio rungtynėse

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius