Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Maccabi“ įskriejo į atkrintamąsias, T.Sedekerskis ir „Baskonia“ turės antrą šansą

Eurolygos įkrintamųjų kovos prasidėjo lengva Tel Avivo „Maccabi“ pergale.
Wade'as Baldwinas
Wade'as Baldwinas / Imago / Scanpix nuotr.

Odedo Kattasho auklėtiniai, reguliariajame Eurolygos sezone užėmę 7 vietą, laikinuose savo namuose Belgrade 113:85 (28:15, 27:21, 25:31, 24:27) sutriuškino Vitorijos „Baskonia“ ekipą su Tadu Sedekerskiu.

Pastaroji reguliariajame sezone finišavo aštunta, tad įkrintamosiose turės antrą šansą – penktadienį susitiks su Stambulo „Anadolu Efes“ ir Bolonijos „Virtus“ poros nugalėtoja.

Tuo metu „Maccabi“ jau gali būti rami. Ji žengė į Eurolygos ketvirtfinalį, kuriame susitiks su 2-ąją vietą reguliariajame sezone užėmusiu Mariaus Grigonio Atėnų „Panathinaikos“ klubu. Serijoje bus žaidžiama iki 3 pergalių.

Į ketvirtfinalį dar gali žengti ir „Baskonia“, turėsianti antrą šansą, bet Vitorijos komandos situaciją dar labiau sunkina ir tai, kad rungtynėse su „Maccabi“ susižeidė aukštaūgis Chima Moneke, nebaigęs dvikovos.

Ketvirtadienio rungtynėse intriga ėmė blėsti jau pirmajame kėlinyje. Lorenzo Brownas prapliupo tritaškiais, o „Maccabi“ šovė į priekį (28:15).

Antrajame kėlinyje vaizdas nesikeitė, o praraja tarp komandų prasiplėtė iki 24 taškų (55:31).

Galiausiai – ir iki 30-ies (113:83).

Ilgiausiai savo komandoje – 32 minutes – žaidęs Tadas Sedekerskis pralaimėjusiems pelnė 11 taškų (4/5 dvit., 1/4 trit.), sugriebė 7 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 17 naudingumo balų.

Negelbėjo „Baskonia“ ekipos ir amerikiečio Codi Millerio-McIntyre'o karjeros rungtynės. Įžaidėjas surinko net 45 naudingumo balus (asmeninis rekordas), pelnė 32 taškus (asmeninis rekordas), atkovojo 8 kamuolius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Euroleague nuotr./Codi Milleris-McIntyre'as
Euroleague nuotr./Codi Milleris-McIntyre'as

Kitas Vitorijos ekipos lyderis Markusas Howardas nors ir įmetė 14 taškų (1/6 dvit., 4/8 trit.), bet prarado 4 kamuolius ir surinko vos 1 naudingumo balą.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Lorenzo Brownas
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Lorenzo Brownas

„Maccabi“ į pergalę vedė tradicinis duetas. L.Brownas įmetė net 7 tritaškius iš 8-ių (karjeros rekordas Eurolygoje), surinko 29 taškus, 5 atkovotus kamuolius, 5 rezultatyvius perdavimus ir 35 naudingumo balus.

Wade'as Baldwinas pridėjo 26 taškus (4/6 trit.), 5 rezultatyvius perdavimus ir 22 naudingumo balus.

Rekordą šiose rungtynėse pagerino ir visa „Maccabi“ komanda, pataikiusi net 19 tritaškių (iš 36 tritaškių – 52,8 proc.).

Tel Avivo ekipa taip pat sužaidė ir rezultatyviausią sezono mačą.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius