Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 19

„Maccabi“ vadovas Šaro vilionių dar nebaigė: „Norime jo nuo pat karjeros pradžios“

Šarūnas Jasikevičius dažnai stebina Eurolygos klubus kartodamas, kad Kauno „Žalgiris“ yra viena geriausių organizacijų pasaulyje ir tobula vieta dirbti. Kauno ekipos treneris nenori važiuoti bet kur, net jei ten alga didesnė, saulė šviečia dažniau, o vietiniai sirgaliai laiko tave dievuku. Šaras nori laisvės, kurią turi „Žalgiryje“, tačiau tai nereiškia, kad kitos komandos nesiverčia iš kailio tam, kad prisiviliotų specialistą iš Lietuvos. Viena tokių komandų – Tel Avivo „Maccabi“.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kai 2016-17 metų Eurolygos sezoną Izraelio klubas baigė su 10 pergalių, 20 pralaimėjimų ir liko tik keturioliktas, buvo išplatintas oficialus laiškas, kuriame numatytos permainos.

Viena jų – laisvė treneriui, kurios ir nori Šaras. „Nusprendėme, kad komandą dabar komplektuos tik jos treneris ir direktorius. Mes, kiti vadovai, nesikišime į komplektaciją“, – tada žadėjo klubo vadovas Shimonas Mizrahi.

Be to, Š.Jasikevičius yra „Maccabi“ legenda, jis Tel Avive rungtyniavo 2003-2005 metais, padėjo komandai dukart triumfuoti Eurolygoje ir kartą tapo finalo ketverto MVP.

Ir nors kalbos apie pasiūlymus iš Tel Avivo užtilo, tai nereiškia, kad „Maccabi“ nebesitaiko į lietuvį. Priešingai, 24sek kalbintas žydų klubo generalinis vadybininkas Nikola Vujčičius, kuris, beje, yra geras Šaro bičiulis, tikino, kad mielai matytų specialistą iš Lietuvos ant „Maccabi“ suolo.

Pats Š.Jasikevičius savo ruožtu dar balandį stebėjosi, kai „Maccabi“ pranešė bursianti dvi komandas, iš kurių viena žais Eurolygoje, kita – Izraelio čempionate.

„Aš labai artimai bendrauju su Nikola Vujčičiumi. Visi ties sprendimai atrodo iš pradžių kaip pusiau revoliucija. Ir tikrai, aš bandžiau aiškintis, kodėl jie taip daro. Jie turi savo argumentų.

Mums tai paprasčiau – negalime sau to leisti finansiškai. Bet, žinote, kai prasideda kažkokie tokie sprendimai, visada galvoji, kad turi kažkokią nuomonę, jog kažkas nepavyks, labai sunku. Juk skirtingi treneriai, skirtingos komandos. Gal net jiems bus per mažai rungtynių – jei sezonas bus 10 mėnesių? Įdomu, kaip jie tą padarys. Manau, visa Europa stebės įtempusi akis“, – tada šypsodamasis kalbėjo Šaras.

VIDEO: Privalote pamatyti: oda bėgios šiurpuliukai nuo vaizdų iš „Žalgirio“ sirgalių eisenos Belgrade

– Ar „Žalgirio“ šių metų kelionė jums yra staigmena? 24sek paklausė N.Vujčičiaus.

– Tai atrodo kaip Pelenės istorija, tačiau jie visą sezoną žaidė puikų krepšinį, buvo labai kovingi, nugalėjo beveik visus ir nusipelnė čia būti. Jie atvyko su puikiu atsidavimu, žaidė nuostabiai. Man tai – gražiausias šių metų krepšinis Eurolygoje.

– Kalbant apie Šarūną Jasikevičių, koks jo indėlis į šį žygį?

– Tai yra puiku. Kaip žaidėjai žaidžia, išpildo jo norus, elgiasi... Žinoma, daug duoda „Žalgirio“ organizacija, struktūra, kuri yra vieno iš geriausių turnyre. Visa tai sudėjus ir turime tokį rezultatą.

– Ką Šaras iš savo žaidimo atsinešė šalia šoninės linijos?

– Detales. Jis nesveikas su tomis detalėmis. Jis reikalauja aukšiausio lygio išpildymo. Toks jis buvo ir kaip žaidėjas. Jei nedarai to, ko jis nori, jis padarys viską, kad būtum ten, kur reikia (juokiasi).

– Teko pajausti tai ir pačiam, ar ne?

– O taip. Būtent dėl to ir suprantu „Žalgirio“ žaidimą. Tai yra Šaro modelis.

VIDEO: Š.Jasikevičius: mano vyrai yra fantastiniai kovotojai, bet kartais reikia tuos dalykus praeiti

– Dirbate „Maccabi“ klube. Buvo daug kalbų, kad viliojote Šarą, ar tiesa, kad norėtumėte jį matyti savo klube?

– Šaro norime jau ilgai, norime jo nuo pat karjeros pradžios. Žiūrėsime, kaip bus ateityje. Šaras yra „Maccabi“ legenda ir ateityje tikrai norėtumėme jį matyti pas save. Tiesa, dabar turime savo trenerį.

– Nusprendėte turėti dvi komandas. Kaip sekasi įgyvendinti šį planą?

– Žinome tiek, kad turėsime dvi komandas. Mums Eurolyga yra labai svarbi, todėl ten norime žaisti su geriausia komanda, o Izraelio lygoje yra tiek daug taisyklių, kad neįmanoma su viena komanda būti konkurencingiems ir ten, ir ten.

– Kaip manote, ar kitos komandos gali pasekti jūsų pavyzdžiu?

– Jei kitais metais laimėsime Eurolygą, neabejoju, jog kitos komandos darys tą patį (juokiasi). Tačiau tai nėra lengva, tai – revoliucinis sprendimas, kažkas, ko anksčiau niekas nedarė, todėl yra dalykų, kurių neina nuspėti. Bandome galvoti, ieškoti išeičių, tačiau žinome vieną dalyką – su viena komanda mes sėkmingi abiejuose turnyruose nebūsime.

VIDEO: Žalgirio žaidimą Belgrade įvertinęs D.Adomaitis: laimėsime kovą dėl trečios vietos su CSKA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius