Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2020 12 15 /22:47

M.Schilleris – apie „Žalgirio“ veidą sunkią akimirką ir A.Milaknio išskirtinumą Eurolygoje

Karolis Lukošiūnas smagiai pasišokdino Tadą Sedekerskį prie tritaškio linijos ir paleido tokį parašiutą, kad kaukė visas „Žalgirio“ atsarginių suolas. Tai buvo 17 taiklus tritaškis į Vitorijos „Baskonia“ krepšį – ne tik gniuždantis ant kelių paklupdytą varžovą, bet dar ir kartojantis visos Eurolygos sezono rekordą. Bet mačo pabaigoje nuo suolo pakilęs snaiperis nesustojo. Marius Grigonis ūkė su pasididžiavimu, kai Karolis įtaisė dar vieną, 18-ąjį ir Eurolygos rekordus mušantį tolimą metimą. „Žalgirio“ tritaškių liūtis nuplovė baskus 92:73.

Duško Ivanovičiui beliko tik šypsotis, išmaudytam žalgiriečių tritaškių lietuje. Jo komanda neturėjo jokių šansų, o skirtumas neparodė viso šeimininkų dominavimo aikštėje. Ketvirtojo kėlinio pradžioje komandas skyrė net 27 taškai (74:47).

„Jaučiausi gerai, puikiai jautėsi visa komanda. Ir tai matėsi aikštėje. Atrodo, visi pataikė tritaškius“, – sakė pats 5 tritaškius iš 7 suleidęs Artūras Milaknis, prieš tai tiek iš viso sumetęs per 7 pastarąsias rungtynes kartu sudėjus.

Bent po vieną tritaškį įleido net aštuoni žalgiriečiai. Net ir Paulius Jankūnas – ir tas, prieš tai šį sezoną prametęs visus 10 tritaškių, įsuko į tinklelį tolimą bombą.

„Labai gerai pataikėme. Nors nemetėme daug. Norėčiau, kad mestume dar daugiau. Bet tai turi būti geri metimai“, – teigė Martinas Schilleris, įvertinęs 18 tritaškių iš 26 (69,2 proc.).

„Žalgiris“ per Eurolygos istoriją daugiau tolimų metimų buvo pataikę tik praėjusį sezoną – į Stambulo „Anadolu Efes“ krepšį (19). Eurolygos visų laikų rekordas priklauso Podgoricos „Budučnost“ (21).

„Nemanau, kad visą sezoną galime taip pataikyti. Bet mes turime gerų metikų ir jei esame laisvi, turime mesti. Šį kartą labai krito. Būtų gerai tai pratęsti, bet normalu, kad ilgo sezono metu bus pakilimų ir nuopolių“, – teigė 13 taškų ir 4 rezultatyvius perdavimus surinkęs Lukas Lekavičius.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Eurolygos vakaras Kaune, susitinka Kauno „Žalgiris“ – Vitorijos „Baskonia“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Eurolygos vakaras Kaune, susitinka Kauno „Žalgiris“ – Vitorijos „Baskonia“

Ne tik fantastiškas tritaškių pataikymas atnešė žalgiriečiams pergalę.

Jos pamatą pastatė neutralizuotas baskų greitas puolimas ir uždėtas apynasris virš lanko. Beveik po 11 taškų iš greitų atakų susirinkdavę „Baskonia“ krepšininkai Kaune įmetė jau tik 6. O varžovams po savuoju krepšiu atidavę po 9 kamuolius, jau 8 tokius leido žalgiriečiams nugriebti dar per pirmus du kėlinius.

„Svarbiausia buvo energija. Ji buvo gera nuo pirmų minučių. Davėme gerą toną ir išlaikėme jį visas rungtynes“, – pridūrė A.Milaknis.

„Mūsų energija buvo labai gera. Varžovai atrodė kiek pavargę. Bet, galvoju, tą lėmė didžiulė mūsų energija“, – antrino Lukas Lekavičius.

VIDEO: „urBONUSas“: R.Jokubaičio antrininkas ir „Žalgirio“ akcentai D.Adomaičio videoanalizėje

Martinas Schilleris po rungtynių džiaugėsi, kad po pertraukos žalgiriečiai išlaikė sukauptą persvarą. Jis taip pat pabrėžė, kad galimybė rungtynių pabaigoje leisti pasižaisti Karoliui Lukošiūnui bei Marekui Blaževičiui leido patausoti baterijas pradėjus dvigubą Eurolygos savaitę. Ketvirtadienį Lietuvos čempionai Kaune priima Stambulo „Fenerbahče“.

„Svarbiausia buvo kontroliuoti jų atkovotus kamuolius puolime. Norėjome jiems neduoti daugiau 10. Mums tai buvo labai svarbus skaičius ir mes jį pasiekėme. Mes taip pat gerai išėjome po pertraukos. Antrajame kėlinyje leidome įmesti tik 14, trečiajame – 11 taškų. Gerai gynėmės ir ta atkarpa buvo labai svarbi“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Martinas Schilleris.

– Treneri, laimėjote dvejas Eurolygos rungtynes iš eilės po šešių pralaimėjimų paeiliui. Kokią komandą pamatėte krizės akimirkoje ir kas padėjo atsitiesti?

– Jei atvirai, komanda visiškai nepasikeitė. Buvo tas pats susitelkimas ir darbingumas. Nepasakysiu jokios magiškos istorijos. Mes einame iš rungtynių į rungtynes. Visada galima kristi po geresnės ar blogesnės atkarpos. Bet tie pralaimėjimai, geriau pagalvojus... „Maccabi“ rungtynėse mes gavome labai stiprų smūgį. Bet kituose mačuose mes suteikėme sau šansus laimėti. Pavyzdžiui, paleidome rungtynes su „Real“.

Komanda liko tokia pati. Rungtynės po rungtynių, treniruotė po treniruočių, jie liko kartu. Jie buvo kartu tiek pralaimėjimų serijoje, tiek dabar.

Šiame žvėryje tik taip gali žiūrėti į krepšinį – rungtynės po rungtynių. Po 48 valandų sutinkame labai talentingą „Fenerbahče“ komandą. Turime pasiruošti, eiti į priekį ir nuo čia atsispirti.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Eurolygos vakaras Kaune, susitinka Kauno „Žalgiris“ – Vitorijos „Baskonia“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Eurolygos vakaras Kaune, susitinka Kauno „Žalgiris“ – Vitorijos „Baskonia“

– Ar tai buvo geriausias komandos pasirodymas šį sezoną abiejose aikštės pusėse?

– Nežinau. Būtų neteisinga taip nuvertinti kitas rungtynes. Kiek pamenu, „Anadolu Efes“ rungtynės irgi buvo labai geros abiejose aikštės pusėse. Bet dabar nėra prasmės atsakinėti į šį klausimą. Svarbiausia, kad tritaškių pataikymas visada padeda. Tų tritaškių kokybė buvo svarbiausia. Per du pastaruosius Eurolygos mačus ir LKL mes pagerinome gynybą. Man gynyba trečiajame kėlinyje buvo svarbiausia. Ar tai geriausias mačas? Negaliu pasakyti.

VIDEO: Rokas Giedraitis – apie susidomėjimą iš NBA ir džiaugsmą dėl „Žalgirio“ krepšinio

– „Baskonia“ išsiskyrė Eurolygoje savo greitu puolimu ir fiziškumu. Kaip pavyko sutramdyti jų lėkimą į priekį ir prilygti jiems kovojant dėl kamuolių?

– Svarbiausia buvo susitelkti greitam varžovų puolimui. Gynyba prieš greitą puolimą visada svarbi, bet nebūtinai pati svarbiausia Eurolygoje. Tačiau „Baskonia“ yra viena retesnių taip greitą puolimą akcentuojančių komandų šiame turnyre. Aišku, mums padėjo taiklūs metimai. Žaidėjai buvo labai gerai susitelkę sugrįžimui į gynybą, protingai ieškojo galimybių kovoti dėl kamuolių puolime, kad spėtų grįžti. Nuopelnai komandai už puikų susitelkimą.

– Artūras Milaknis pataikė 5 tritaškius – tiek, kiek per 7 pastarąsias Eurolygos rungtynes kartu sudėjus. Kaip per tą sunkią atkarpą skatinote jį išlikti savo ritme?

– Puikūs skaičiai. Gerai, kad tam neskiriu tiek dėmesio, nes palūžčiau psichologiškai (šypsosi.).

Jeigu jis nemeta laisvas, tai jau problema. Jis tą gali daryti. Jis yra Top 3 Eurolygos metikas istorijoje pagal tritaškių procentą, todėl niekada nebuvo jokio nerimo dėl jo tritaškių.

Čia viskas apie metimo susikūrimą ir gaiduko paspaudimą. Aš tikrai džiaugiuosi dėl jo tritaškių. Kai Jankūnas po atkovotų kamuolių puolime duoda jam tuos metimus, turbūt visi lietuviai šypsosi, nes visi linki pamatyti tą kamuolį skylėje (šypsosi.). Jis vienas geriausių metikų visame žemyne. Jei tik pataiko vieną, jis įkaista.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Artūras Milaknis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Artūras Milaknis

– Kiek netikėtas buvo Jankūno tritaškis šį sezoną Eurolygoje – pirmas po 10 netaiklių bandymų?

– Pirmiausia, manęs tai visiškai nenustebino. Dirbame su jo tritaškiais praktiškai kas tris dienas – kiekvieną rungtynių dieną. Labai tikslingai ir specifiškai.

Kaskart, kai jis meta tritaškį, aš jaučiuosi labai užtikrintai. Aš pykstu ant jo, jei jis nemeta laisvas. Matau jį dažnai pataikantį. Per savo karjerą jis tritaškius pataiko 35 proc. Jis gali įmesti.

– Jankūnas žaidė ilgiausiai šį sezoną – 22 minutes. Koks jo indėlis į pergalę?

– Jo indėlis buvo neišpasakytai didelis. Jis atnešė lyderystę ir dėmesį, kuris matosi detalėse – bendravime aikštėje, su protingomis pražangomis, protingais sprendimais puolime ir gynyboje. Jis buvo gerame ritme, nors jo varžovai tikrai nebuvo parankūs – Polonara ir Petersas yra puikūs krepšininkai. Bet Jankūnas pasirodė labai gerai.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Paulius Jankūnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Paulius Jankūnas

– Ką savo žaidime dar gali pridėti Augustine'as Rubitas?

– Taip, jis gali. Rubitas nėra prastas tritaškių metikas. Jo mėgstamiausias taškas yra vidutinis nuotolis ir jis tą tašką mėgsta labiau nei tritaškius. Jei būtų penkeriais metais jaunesnis, versčiau jį mesti tritaškius. Nes jis gali tai daryti. Man tiktų, jeigu jis mestų daugiau tritaškių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius