Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 29

Mirzos Begičiaus agentai siekia nutraukti žaidėjo sutartį su Kauno „Žalgiriu“

Kalėdinių atostogų namo išvykęs „Žalgirio“ vidurio puolėjas Mirza Begičius kol kas į Kauną negrįžo. Kauno „Žalgirio“ klubą pasiekė krepšininkui atstovaujančių agentų raštas, kuriame teigiama, kad sutartis tarp M.Begičiaus ir „Žalgirio“ yra vienašališkai nutraukiama dėl agentams laiku neišmokėto komisinio mokesčio, skelbiama oficialioje klubo svetainėje zalgiris.lt.
Rungtynių akimirkos
Mirza Begičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kiek vėliau susisiekus su E.Tronvcevičiumi, šis į kalbas nesileido ir teigė, kad viską išdėstė savo atsiųstame rašte, praneša zalgiris.lt.

Kauno „Žalgirio“ klubas jau kreipėsi į atsakingas FIBA institucijas, tačiau įsigilinti į susidariusią situaciją šios galės tik po sausio 11 d., kai baigsis naujametės atostogos.

Praėjusių metų rugpjūčio mėnesį su M.Begičiumi buvo sudaryta sutartis pagal formulę 2+1, klubui išlaikant teisę pratęsti kontraktą trečiajam sezonui.

Pernai į Lietuvą atvykęs M.Begičius negalėjo pasigirti gera fizine forma – ilgai treneriai tik ribotai galėjo naudotis jo paslaugomis aikštėje. Žaidėjo agentai ramino klubą, teigdami, kad aukštaūgiui reikalingas ilgesnis adaptacijos periodas ir kad netrukus jų klientas demonstruos tokį žaidimą, kokio iš jo tikėjosi tiek komandos vadovai, tiek „Žalgirio“ aistruoliai.

Pasibaigus sezonui buvo nutarta M.Begičiui suteikti antrą šansą – sudarytas treniruočių planas vasarai. Dar birželio pabaigoje su į Kauną grįžusiu M.Begičiumi darbavosi „Žalgirio“ fizinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas bei kiti specialistai. Per porą mėnesių jie padėjo slovėnui įgyti neblogą fizinę formą ir sutvirtėti fiziškai.

Vis dėlto įpusėjus šiam sezonui tokią pagalbą jų žaidėjui agentai E.Tronvcevičius bei M.Manojlovičius pamiršo ir nusprendė nutraukti M.Begičiaus sutartį su „Žalgiriu“.

P.Motiejūnas tinklalapiui BasketNews.lt tvirtino, kad šis M.Begičiaus agentų žingsnis buvo tarsi perkūnas iš giedro dangaus. Mat „Žalgirio“ vadovas dar prieš mėnesį Belgrade buvo susitikęs su krepšininko agentais ir pažadėjo, kad skola bus sumokėta iki Kalėdų. Vis dėlto sulaukę pinigų krepšininko agentai „Žalgiriui“ atsiuntė raštą, kad jų klientas nutraukia sutartį su klubu. Konfliktą gali išspręsti tik Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA), tačiau ši iki sausio 11 dienos atostogauja. 

„Begičius išjungė telefoną ir su mumis nebendrauja. Kalbėtis su agentais nėra prasmės, nes jie mano, kad viską padarė teisingai, o FIBA atostogauja“, – tvirtino P.Motiejūnas.  

Jei komandoje iš tikro neliks vieno iš aukštaūgių, Kauno „Žalgirio“ vadovai intensyviai ieškos naujo vidurio puolėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius