Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mūšis dėl įkrintamųjų – „Valencia“ dramatiškai palaužė „Bayern“ klubą

Gyvybiškai svarbią pergalę kovoje dėl Eurolygos įkrintamųjų trečiadienio vakarą šventė „Valencia“ (14-16) klubas.
Chrisas Jonesas
Chrisas Jonesas / Roko Lukoševičiaus / „Scanpix“ nuotr.

Net keturių pralaimėjimų seriją nutraukusi Ispanijos ekipa namie po paskutinių sekundžių dramos 70:68 (28:15, 17:22, 12:19, 13:12) palaužė turnyrinės lentelės kaimyną Miuncheno „Bayern“ (13-17) klubą.

„Valencia“ po šios sėkmės pavijo 10-ąją vietą užimantį Belgrado „Partizan“ klubą, taip pat turintį 14 pergalių ir 16 pralaimėjimų.

Teorinių šansų pakilti į 10 vietą (paskutinę, leisiančią žaisti įkrintamosiose) dar turi ir Kauno „Žalgiris“ (12-18), bet jis nuo „Valencia“ ir „Partizan“ klubų atsilieka jau dviem laimėjimais, o iki reguliariojo Eurolygos sezono pabaigos lieka vos 4 turai.

„Valencia“ užtikrintai pradėjo rungtynes ir dominavo 22:8, bet prasidėjus lemiamam, ketvirtajam, kėliniui – priekyje jau buvo „Bayern“ (58:57).

Dar viena geresnė šeimininkų atkarpa leido jiems vėl atitrūkti (67:60), bet „Bayern“ ir tada nepasidavė (70:68).

Svečiams priklausė paskutinė rungtynių ataka, o Vladimiras Lučičius laisvas metė tritaškį, bet kamuolys trenkėsi į lanką ir „Valencia“ triumfavo.

„Valencia“: Chrisas Jonesas 19, Damienas Inglisas 15 (6 atk. kam.), Semi Ojeleye 14 (7 atk. kam., 5 praž., 4 klaid.), Jaime Pradilla 8 (8 atk. kam.).

„Bayern“: Devinas Bookeris 16 (2/2 trit., 6 atk. kam.), Sylvainas Francisco 12, Carsenas Edwardsas 10 (0/4 trit.), Vladimiras Lučičius (0/4 trit.) ir Nielsas Giffey – po 7.

Greičiausiai lemiamas mūšis dėl dešimtosios pozicijos Eurolygoje vyks tarpusavyje tarp „Valencia“ ir „Partizan“ komandų pačioje reguliariojo sezono pabaigoje Belgrade balandžio 12 dieną.

„Partizan“ šiuo metu turi ir tarpusavio pranašumą, nes pirmąjį mačą Valensijoje laimėjo 72:67.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius