Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mūšiui prieš Šarą pasiruošęs D.Motiejūnas: „Šis mačas parodys tikrąjį komandos charakterį“

Praėjusiame sezone Kaune užėmusi trečiąją vietą, „Monaco“ ekipa su Donatu Motiejūnu priešakyje ir šį sezoną yra per žingsnį nuo Eurolygos finalo ketverto, kuris po dviejų savaičių vyks Berlyne. Iki išsvajoto pusfinalio Monako Kunigaikštystės klubui teliko vienas žingsnis – šiandien lemiamame serijos mače pranokti Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamą Stambulo „Fenerbahče“.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Trečiadienis | „Monaco“ – „Fenerbahče“ | 20:00 | Monako Kunigaikštystė

Stambulo „Fenerbahče“ netikėta pergale per pratęsimą Monako Kunigaikštystėje atidarė ketvirtfinalio seriją, kurią galėjo uždaryti ketvirtose rungtynėse namuose, tačiau dramatiškame paskutinių sekundžių trileryje 65:62 triumfavo Sašo Obradovičiaus auklėtiniai.

„Seriją laimės tie, kurie žais fiziškiau ir protingiau. Patirties faktorius irgi bus svarbus, – prieš penktąsias serijos rungtynes kalbėjo „Monaco“ vairininkas S.Obradovičius. – Ketvirtajame mače pademonstravome puikų charakterį, kurį turėsime rodyti ir lemiamoje dvikovoje. Turėsime būti kantrūs, reikės į šoną padėti visus išorinius faktorius ir galvoti tik apie rungtynes ir apie tai, kaip atlikti teisingą metimą. Stambulo ekipa, kaip ir mes, norės aikštelėje palikti širdį.“

„Monaco“ atstovai veja mintis apie tai, kas Stambulo arenoje vyko praėjusį penktadienį po rungtynių, kai aikštelę šturmavo piktai nusiteikę „Fenerbahče“ sirgaliai.

„Negalvojame apie tai. Reikės galvoti apie tai, kaip sužaisti geriausias rungtynes. Turėsime mąstyti kolektyviai ir laimėti komandiškai“, – sakė S.Obradovičius.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Chaosas „Fenerbahče“ – „Monaco“ rungtynėse
AFP/„Scanpix“ nuotr./Chaosas „Fenerbahče“ – „Monaco“ rungtynėse

Mintimis apie lemiamas serijos rungtynes dalijosi ir „Monaco“ lietuvis Donatas Motiejūnas, kuris per pirmuosius keturis mačus buvo itin ryškus bei vidutiniškai rinko 12,5 taško (64,3 proc. dvit., 54,5 proc. trit., 77,8 proc. baud.), atkovojo po 2,5 kamuolio, atliko po 2 rezultatyvius perdavimus, fiksavo 14,2 naudingumo balų rodiklį.

Pagal efektyvumą 33-ejų metų vidurio puolėjas iš Kauno yra pirmas visoje „Monaco“ komandoje.

„Galvoju, kad laukia panašios rungtynės, kaip ir pirmosios ketverios. Tai – fizine jėga paremtas mūšis. Įtempimas ir vertikalumas – tai buvo esminiai dalykai stabdant „Fenerbahče“ ketvirtajame mače nuo lengvų taškų greituose išpuoliuose, – sakė D.Motiejūnas. – Tokios svarbos atkrintamųjų rungtynėse tokie taškai atneša pergalę. Negalime leisti jiems lengvai bėgti. Penktieji serijos mačai parodo tikrąjį komandos charakterį.“

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Donatas Motiejūnas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Donatas Motiejūnas

Nė vienerių rungtynių per pastaruosius tris sezonus Eurolygoje nepraleidęs D.Motiejūnas pasidžiaugė komandos mobilizacija, kai sezonas buvo pakibęs ant plauko.

„Esame tokio paties nusistatymo, kaip ir prieš ketvirtąjį serijos susitikimą. Viskas priklausys nuo charakterio ir pastangų. Komanda mobilizavosi, o dabar žaisime namuose“, – sakė D.Motiejūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius