Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 26

MVP latvis ir pergalingi K.Maksvyčio ėjimai: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Kauno „Žalgiris“ užmarštyje paliko prieš 48 valandas Vitorijoje patirtą pralaimėjimą, rodė kovingumą ir rungtynių pabaigoje pranoko „Valencia“ krepšininkus. Bravo Kaziui Maksvyčiui už sprendimus, bravo žalgiriečiams už parodytą ramybę. 15min portale – komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui K.Maksvyčiui.
Tyleris Cavanaugh
Tyleris Cavanaugh / zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“ atsitiesė po skaudžiai pasibaigusių trečiadienio rungtynių Vitorijoje, vėl rodė pavydėtiną kovingumą ir iš Ispanijos grįžta su pergale.

Labai smagios ir kokybiškos rungtynės.

Pirmasis kėlinys buvo prastas, „Žalgiris“ praleido 31 tašką, tačiau dvikovoje laikėsi savo agresyviu žaidimu puolime ir dideliu baudų metimų skaičiumi. Per likusius tris kėlinius Kazio Maksvyčio auklėtiniai varžovams jau leido įmesti 45 taškus, o tai yra geras rezultatas.

Antroje susitikimo pusėje pamatėme žymiai geresnę „Žalgirio“ gynybą. Didžiąją dalį atakų „Valencia“ baigdavo sudėtingais metimais po driblingo.

Smagu, kad sugrįžo trečių kėlinių Rūlė. Rolandas Šmitas vėl traukė kamuolius puolime ir rinko darbinius taškus. Kitas kauniečių herojus – Keenanas Evansas, dar kartą įrodęs, kad yra geriausias „Žalgirio“ žaidėjas. Tą kartojame kiekvieną savaitę po kiekvienų rungtynių.

Pagarbos verti buvo ir dar keli individualūs pasirodymai – gynyboje vėl spindėjo Arnas Butkevičius, šaltus nervus mačo pabaigoje parodė Tyleris Cavanaugh ir Edgaras Ulanovas. Galiausiai – puikiai komandai vadovavo ir drąsiais sprendimais pasižymėjo „Žalgirio“ vairininkas Kazys Maksvytis.

#2 Keenanas Evansas – 8

zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
18 (3/6 trit.), 4 atk. kam., 5 rez. perd., 4 kld., 20 naud. bal., 29 min.

Tikrai geras dar vienas Keenano Evanso pasirodymas.

Jis šiek tiek turėjo problemų bandydamas prisitaikyti prie agresyvaus varžovų stepouto, nors rungtynes pradėjo dviem taikliais tritaškiais ir atrodė, kad amerikietis vėl eis kiaurai. Prisitaikyti užtruko, bet K.Evansas įsižaidė.

Tai parodo žaidėjo lygį. Po prastesnės atkarpos jis atsisėdo ant suolo, nusiramino, rado sprendimą, grįžo ir dominavo. Trečiajame kėlinyje buvo labai svarbūs keli K.Evanso epizodai, kai jis užaštrino atakas ir rinko taškus.

Krito į akis situacijos, kai Keenanas žudė gerokai mažesnį už save varžovų įžaidėją Jaredą Harperį.

Labai solidus pasirodymas, nepaisant mačo pabaigoje aikštelės viduryje padarytos klaidos.

#3 Dovydas Giedraitis – be įvertinimo

Ant parketo gynėjas nepasirodė, tad ir vertinti nėra ko.

#4 Lukas Lekavičius – 5,5

zalgiris.lt nuotr./Lukas Lekavičius
zalgiris.lt nuotr./Lukas Lekavičius
6 (6/6 baud.), 1 rez. perd., 8 naud. bal., 11 min.

Pirmoje pusėje Lukas Lekavičius labai gerai atakavo Jaredą Harperį, naudojosi patogia jam situacija ir provokavo pražangas. Tai yra geriausias dalykas, kurį „Žalgirio“ vijurkas nuveikė penktadienį Valensijoje.

Deja, bet metimai iš žaidimo Lukui vėl nekrito. Krepšiai Ispanijoje šią savaitę L.Lekavičiui buvo užrišti, tačiau jis buvo naudingas.

Žinoma, antroje susitikimo pusėje jis žaidė mažiau, nes K.Maksvytis daugiau mąstė apie gynybinį „Žalgirio“ penketą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius